Jsme skvělá parta, co si rozumí nejen na hřišti, ale i mimo něj, říká červenopečecký Libor Zientek

Pětatřicetiletý levý záložník, důležitá postava Červených Peček a v neposlední řadě novopečený otec. To je Libor Zientek, hráč 6. kola Okresního přeboru na Kolínsku odpovídá v online rozhovoru pro fotbalunas.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k prvenství. Jak jste reagoval, když jste zjistil, že jste byl vyhlášen hráčem kola podle hlasování fanoušků?
Dobrý den i vám, pochopitelně velmi kladně. Je příjemné být veřejně oceněný, a je úplně jedno na jaké je to úrovni. Rád bych však podotkl, že zápas, který mi tohle prvenství umožnil byla v první řadě kvalita a naladěnost celého týmu. Pokud by to tak nebylo, vůbec bych se do nominace nedostal, takže i touto cestou velké díky celému týmu.
Dle oficiálních statistik máte ve 23 soutěžních zápasech za ČP 12 vstřelených gólů. Považujete sám sebe za střelce, nebo jste na hřišti od jiných věcí a branky jsou jen nadstavba k vaší hře?
Nikdy jsem se za střelce nepovažoval, mou náplní je hlavně pomoct týmu, snažit se tvořit hru a být na hřišti užitečný a pokud se navíc podaří ještě vstřelit gól, tak je to spíše odměna za celkové úsilí tomu věnované.
Na jakém postu si cítíte nejlépe?
Vždy jsem se cítil dobře na postu střední zálohy, kde je hlavní úkol tvořit hru. Na druhou stranu "střeďáku" máme/měli jsme :( více, a proto i došlo k mé změně na pozici levého záložníka. Rozhodně nebudu říkat, že je to moje oblíbená pozice (budou to číst trenéři), v každém případě nemůžu ani říct, že by mi tato pozici nevyhovovala.
V posledním zápase jste porazili Kouřim, která do té doby neztratila ani bod. Čím si vysvětlujete, že se týmu teď tolik daří?
Je to obecně o mentální rozpoložení a sehranosti celého týmu. Jsme skvělá parta, co si rozumí nejen na hřiště, ale i mimo něj :). Od začátku sezony nás chodí na tréninky dost, a to je základ proto aby měl tým čas se sehrát a podávat dobré výkony. Pokud to budeme dodržovat i v průběhu sezony a bude nás chodit stále dost, věřím, že vyhraných zápasu bude určitě více.
V týmu působí několik mladíků, jak se zatím vypořádávají s dospělým fotbalem, který Vás kupříkladu nejvíce zaujal?
Nerad bych přímo jmenoval jednoho z nich, protože si zaslouží pochvalu za svůj výkon všichni. Každý má svou kvalitu v něčem jiném a na trenérech je, aby toho využili. V každém případě chceme, aby hráli, aby věděli, že s nimi počítáme a že chceme, aby se fotbalově rozvíjeli.
Máte nějaký zápas v kariéře, na který nikdy nezapomenete?
Jejich více, nicméně velkou hořkost cítím ještě ze zápasu v minulém roce, a to proti Tuklatům. Není asi potřeba více komentovat, protože všichni víme, co se tam dělo. Jsou lidi, co by se měli na fotbal pouze dívat a aktivně do něj nezasahovat.
Červené Pečky jsou známé dobrou kabinou, kdo je největší vtipálek v týmu?
Dobrá otázka, troufám si říct, že u nás není aktuálně nikdo, kdo si ze sebe nedokáže udělat "prdel". Musím opět potvrdit, že se potkala fajn parta, která si hodně rozumí. Tahle nálada se pak promítá i do zápasu, protože pokud je tým mentálně v pohodě, tak každý ví, že ho parta podpoří i potom když se něco pokazí.
Máte lehce netradiční příjmení, prozradíte, odkud pochází?
Původně jsem ze Slezska z pohraničí Polska, tím je to asi jasné :).
Jaké jsou Vaše záliby mimo fotbal? Dočetl jsem se, že máte bakaláře v oboru ekonomiky a managementu, je to právě tohle odvětví?
Aktuálně je to rodina. Jsem novopečený táta, a jelikož se mi narodil syn, tak doufám, že bude mít stejnou zálibu ve fotbal jako právě já. Jsou mu teprve 4,5 měsíce, ale s míčem už trénuje :)).

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.