V týmu panuje přátelská atmosféra, to je klíč, říká hráč kola Vít Svoboda

Pamatujete na rok 2009? Island zvažoval vstup do EU, zemřel kultovní Michael Jackson a Vít Svoboda začal hrát závodně fotbal. Od tohoto roku hrdě nosí dres Červených Peček. Odolal všem nástrahám dospívání a dnes stojí v bráně A týmu. Student VŠE, zapálený zahradník, člen uskupení Mandem a v neposlední řadě držitel dvanáctého místa z prestižního běžecko/pivního závodu Chaliho kilák. Vítek Svoboda odpovídá v online rozhovoru pro fotbalunas.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Vítku, gratuluji k prvenství v anketě hráč kola. Jaké jsou bezprostřední pocity, čekal jsi to?
Ahoj a děkuji. Ocenění mě samozřejmě velmi potěšilo a velmi si toho vážím. Na tomto ocenění má ale zásluhu celý dobře fungující tým. Bez naší kvalitní defenzívy bych na konci zápasu určitě nulu na tabuli za mnou neviděl, a náš útoku se postaral o komfortní náskok o tři góly.
V době, kdy mladí lidé spíše preferují zábavu v nočních klubech do pozdních ranních hodin, a sportu zdaleka tolik neholdují, zvládáš oboje, čím to? Myslíš si, že jde hlavně o dobré návyky z mládežnických kategorii, nebo v tom hraje roli určitá typologie naší kotliny?
Samozřejmě že k mému věku noční život patří, ale jen v určité míře. A vzhledem k tomu, že fotbal hraji rád, tak omezení nočního života před zápasem neberu jako omezení.
Od sedmnácti let chytáš chlapský fotbal. Jaký pro tebe byl přechod z dorostu do mužské kategorie?
Jelikož přechod byl postupný, tak jsem si postupně zvykl na větší tvrdost a rychlost hry oproti dorosteneckému fotbalu
V posledních zápasech se nesmírně daří jak týmu, tak i tobě samotnému. Čím si to vysvětluješ?
Daří se nám nejenom v těchto zápasech, ale po celou sezónu, což ukazuje i pozice v tabulce. Myslím si, že skvěle fungujeme jako tým, ve kterém panuje přátelská atmosféra, která je v zápasech důležitá. Nepodcenili jsme letní přípravu a na tréninky chodíme s velmi hojnou účastí.
K fotbalu ještě studuješ Vysokou školu ekonomickou v Praze, dá se to skloubit?
Určitě to není ideální, ale skloubit se to samozřejmě dá. Bohužel musím vynechávat úterní trénink kvůli rozvrhu. Ale když se chce, tak to vždycky jde
Dočetl jsem se, že jsi fanoušek rappera Sergeie Barracudy. Jakou jeho písničkou bys nejlépe vystihl momentální formu týmu?
To je velmi záludná otázka, nemyslím si, že je snad možný najít nějaký jeho text, co by se mohl přirovnat alespoň vzdáleně ke sportu, ale co se týče názvu, tak bych vybral Žádný limit. V posledním zápase jsme dokázali, že i když nemáme zrovna den, tak dokážeme sami sebe podržet a vyhrát.
Mimo fotbalu také chodíš do posilovny. Myslíš, že ti silová průprava pomáhá ve tvé brankářské profesi?
Zrovna pro brankáře si nemyslím, že by silová příprava byla nějak výrazně důležitá, ale určitě se neztratí.
Jsi vášnivý sběratel bot, pochlub se nám se svým nejoblíbenějším párem?
Ano, boty mám velmi rád, nicméně poslední dobou je můj nejoblíbenější pár bot od značky Lidl. (smích)
Míč je kulatý, tráva zelená, i přes to se občas na fotbale dějí věci těžko vysvětlitelné. Jaký nejbizarnější zápas jsi kdy hrál?
Nejbizarnější zápas jsem zažil asi ještě za žáky na Volárně, kde na nás, dvanáctiletý kluky, místní opilí fanoušci čekající na odpolední zápas dost nevhodně a vulgárně během celého zápasu řvali.
Rozhovor bych rád uzavřel pohledem do budoucna. Máš nějaké fotbalové cíle?
Asi žádné fotbalové cíle nemám. Jsem teď s týmem velmi spokojený a jediný můj cíl je mu být prospěšný co nejdéle to půjde.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.