Za Lužnou jsem srovnával na 2:2 v 92. minutě, říká Liblický brankář Jan Bartyzal

Zkušenosti by mohl rozdávat. Zahrál si za Rakovník, Nové Strašecí, Lužnou, či například Branov. Devětatřicetiletý Jan Bartyzal momentálně hájí branku Liblice na Kolínsku. Ve futsale si zahrál nejvyšší ligu u nás, v dresu Mělníku si připsal 7 startů. Hráč kola Jan Bartyzal vypráví v online rozhovoru pro fotbalunas.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k prvenství. Jak jste reagoval, když jste zjistil, že jste byl vyhlášen hráčem kola podle hlasování fanoušků?
Dobrý den, moc chci poděkovat všem, co mi poslali hlas, nečekal jsem, že bych se mohl dostat do jedenáctky kola, natož vyhrát rovnou hráče kola. Moc si toho vážím.
Máte nějaký zápas v kariéře, na který nikdy nezapomenete?
Zápas, na který nezapomenu byl určitě zápas 1. futsalové ligy, Chrudim-Mělník, kdy jsem dostal šanci v dresu Mělníku. Hrát před plnou halou v Chrudimi a proti reprezentantům byl opravdu zážitek.
Z futsalu máte slušnou techniku, nelákalo Vás někdy hrát ve velkém fotbale v poli?
Tak na tréninku si rád zahraju v útoku, kde se nehraje na ofsajdy :) jinak se do hry moc nehrnu, už na to není fyzička :)
Kdo je největší bavič kabiny?
V Liblicích v kabině teď není nikdo, kdo by vyčníval jako bavič, ale za to se všichni velmi dobře doplňujeme tak, ze srandy je pořád dost i když se výsledkově moc nedaří.
Ve 39 letech patříte ke zkušeným oporám mužstva, odehrál jste spoustu zápasů. Vzpomenete si, co nejbizarnějšího se Vám v zápase přihodilo?
Nejbizarnější věc se mi stala asi v Jesenici v A. Třídě, kdy před zahajovacím hvizdem hlavního rozhodčího letělo nad hlavami velké letadlo, já koukal, co je to za zvuk a soupeř po rozehrávce mne přeloboval z půlky hřiště, ve 3. vteřině jsme prohrávali 0:1 :)
Zahrál jste si za opravdu spoustu klubů. Z těch nejznámějších zmíním třeba Rakovník či Nové Strašecí. Kde se Vám nejvíce líbilo?
Prošel jsem toho na okrese Rakovník opravdu dost a je těžké vybrat jeden tým, kde to bylo nejlepší, ale zmíním Tatran Rakovník, kde se tenkrát sešla výborná parta, jak ve vedení, od prezidenta až po správce areálu, tak zkušených fotbalistů a trenérů. Každý trénink, každý zápas, byla radost. Pak také musím zmínit malou vesnici Branov, kraj Oty Pavla, kde v té době byl fotbal na prvním místě a měli jsme opravdu výborné podmínky na B. třídu a poráželi jsme týmy jako Hostouň, Velvary, Hřebeč atd. které dnes hrají vyšší soutěže.
Jste známý pro své výběhy z brány v halovém fotbale, hrajete vysoko i ve velkém fotbale?
Ve velkém fotbale si moc hrát na Manuela Neuera nechci, přeci jen před dvaceti lety se tento styl ještě nehrál, a jak se říká starého psa novým kouskům nenaučíš, takže se radši do nějakých kombinací s obránci neopustím. :)
Radši byste vstřelil vítězný gól po rohu hlavou, nebo chytil penaltu v nastavení, která by znamenala výhru vašeho týmu?
Jelikož už se mi to tenkrát v Berouně povedlo dát na 2:2 v 92. minutě góla, tak bych si ještě chtěl vyzkoušet chytit tu penaltu v poslední minutě.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co byste chtěl vzkázat našim čtenářům?
Děkuji za rozhovor, a ještě jednou bych chtěl poděkovat všem čtenářům, co mi poslali hlas. A vám, redakci, chci poděkovat za to, že se věnujete nižším třídám a děláte takové ankety. Bez vás by to nebylo ono.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.