Přístup hráčů je skvělý, chceme skončit do třetího místa! Velký rozhovor s trenérem Červených Peček Lukášem Křelinou

Červené Pečky opanují po podzimní části soutěže šesté místo. Ztrácí čtyři body na lídra z Velkého Oseka. Trenér Lukáš Křelina v online rozhovoru pro fotbalunas mluvil nejen o aktuálním rozpoložení týmu, posilách, či fungování klubu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Lukáši. Za více než měsíc Vás čeká první mistrák. Panuje zatím spokojenost se zimní přípravou?
Ano, musím říct, že s trenérem Kubou Kulhánkem jsme mile překvapeni přístupem hráčů, scházíme se ve 14 lidech na trénink. Chodí i oba brankáři. Trénujeme dvakrát týdně na naší umělé trávě. Jsme nadmíru spokojeni. Na mistrovské utkání budeme určitě dobře připraveni.
Po podzimu se nacházíte na šestém místě se ztrátou čtyř bodů na první Osek. Jak hodnotíš první polovinu sezony?
Podzimní část sezony musím hodnotit na dvě půlky. V té první jsme byli dlouho neporaženi, nedostávali jsme branky, a i hra vypadala dobře. Byli jsme v čele tabulky. V té druhé půlce přišla zranění a najednou jsme každý zápas lepili sestavu a osa týmu se nám úplně rozpadla. Někteří hráči hráli polozranění a bylo to takové nemastné neslané. To je ale asi všude. Na hřištích soupeřů jsme byli kolikrát jak na výletě. Každopádně čtyřbodový náskok Oseka budeme chtít co nejrychleji smazat. Všechny týmy z horní poloviny tabulky máme doma, kde jsme silní. Pořád chceme skončit do třetího místa.
Červené Pečky jsou typické skvělou kabinou. Přišli nějací noví hráči? Pokud ano, popiš, prosím, krátce každého nově příchozího.
Z podzimního kádru nám nikdo neodešel. Moc rád bych také poděkoval Kutné Hoře, se kterou se nám povedlo domluvit na trvalém přestupy Kuby Hradílka, který u nás byl na podzim na půlroční výpomoc. S Kutnou Horou jsme se také domluvili na zatím jediné zimní posile, do Červených Peček se po několika letech vrací odchovanec Ondra Matoušek. Co se týká dalších změn v kádru, tak ještě jednáme se 2 hráči, ale nic není hotové a nerad bych předbíhal. Uvidíme, jak to dopadne, ale myslím, že po letech útrap je čtyř bodová ztráta na první místo pro Červené Pečky super zprávou a kluci, kteří si toto umístění vykopali zaslouží šanci ve svých výkonech pokračovat.
Od podzimu v týmu působí také nováček Bekhzod Nurmatov. Na podzim toho odehrál poměrně dost. Prozraď nám, jak se rodil jeho příchod? Popřípadě, jak probíhá komunikace, zdali se již třeba naučil nějaká česká slovíčka.
S Bekem se váže poměrně vtipná historka, tuto posilu nám vyskautoval náš hráč Lukáš Jirků, který zašel ve sportovním oblečení na kebab v Kutné Hoře, kde Bek pracuje. Bek využil situace a zeptal se ho, zda by Lukáš nevěděl o nějakém fotbalovém klubu v okolí, kde by mohl v ČR začít hrát fotbal, no a za 14 dní už byl u nás na tréninku. Komunikace s ním je naprosto v pořádku, Bek navštěvuje jazykové kurzy češtiny a rád by od podzimu studoval vysokou školu v ČR, takže se opravdu každým dnem jeho jazykové znalosti zlepšují a sám má velký zájem se zlepšovat a všemu rozumět.
V Červených Pečkách je krásné fotbalové zázemí, jak funguje spolupráce s městysem? Málokterý tým v okrese má takové zázemí a mládež.
Zázemí v Červených Pečkách je vážně super, byl to i jeden ze dvou důvodů proč jsem do Červených Peček přestoupil. Druhý důvod byl syn Jakub, který zde hraje za mladší přípravku. Máme zde minipřípravku, mladší přípravku, mladší přípravku B, starší přípravku, mladší žáky, starší žáky, dorost a A tým mužů a B tým mužů. Předseda Pavel Pospíšil vede ukázkově Červenopečecký fotbal. Letos jsme skrze spolupráci s městysem požádali o dotaci na závlahu hřiště, věřím, že s žádostí uspějeme a závlaha se bude co nejdříve realizovat.
Jak to bude s časem výkopu domácích zápasů? Zůstává stále sobota 10:15, nebo došlo k nějaké změně?
V jarní části jsme kluby požádali o změnu termínu na pátek od 18:00, čekáme na schválení klubů, se kterými se máme utkat na domácí půdě. Zatím máme oficiálně potvrzeno pouze od Libodřic, za což jim děkujeme a předběžně jsme domluveni se Zásmuky a Jestřábí Lhotou. Uvidíme, co ostatní. Od příští sezony chceme hrát oficiálně na podzim od 10:15 a na jaře v pátek od 18:00.
Na podzim Vás poměrně kosila zranění, vrací se v přípravě někdo z marodů?
Na podzim se nám dlouhodobě zranila nová posila Lukáš Jirků a musím říct, že to byl pro nás klíčový hráč uprostřed hřiště. Nyní se zapojil do přípravy a zatím vše vypadá dobře. Jakub Hradílek by měl jít v zimě na operaci, uvidíme, jak na tom bude zdravotně. Jinak všichni polozranění se dali dohromady a normálně trénují. Budeme mít téměř všechny posty zdvojené a doufám, že nebudeme muset řešit problém se sestavou. Chtěl bych poděkovat Jirkovi Krausovi a jeho body studiu, který naše hráče dává dohromady.
Z mladíků na podzim naskakoval výrazně jen Svoboda s Maršíkem. Přesvědčil tě například nějaký dorostenec o tom, že by si zasloužil na jaře výraznější minutáž?
Při posledním rozhovoru jsem psal, že chceme dát prostor našim mladým hráčům, ale ti bohužel přestali pravidelně chodit a téměř jsme je museli prosit, aby přišli. Z toho jsem trošku zklamaný. V týmu máme spoustu zkušených kluků, od kterých se mohli něco naučit. Vít Svoboda, Jaroslav Maršík a Michal Zuza to vzali za správný konec a v přípravě vypadají velice dobře. Určitě každý svoji šanci dostane.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co bys chtěl vzkázat našim čtenářům.
Chtěl bych všem čtenářům popřát hlavně pevné zdraví a mnoho sportovních zážitků na stadionech a poděkovat všem Červenopečeckým fanouškům za úžasnou podporu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.