ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 17.kolo Divize E, 2022-2023

Z Vašeho hlasování vzešel hráč 17. kola divize E, kterým jste zvolili Mariána Kováře z Holešova! Kovář zažil fantastický víkend, když rozhodl dvěma brankami utkání proti Šternberku. Titul hráče kola tak zcela jistě míří do správných rukou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
O víkendu jste dokázali porazili Šternberk 2:1. Věřili jste si na tento tým před zápasem, i přes horší tabulkové postavení?
Na každého soupeře si věříme. Máme tým, který může hrát na špici divize. A o víkendu se to potvrdilo.
O poločase jste prohrávali 1:0, ve druhé půli jste ale hýřili aktivitou a dočkali se zaslouženého obratu. Co se o poločasové přestávce změnilo?
Začali jsme být aktivnější, víc si věřili a přineslo to své ovoce. Nebylo co ztratit.
Vy jste se na vítězství podílel dvěma vstřelenými góly po centrech do vápna. Mají spoluhráči za úkol vás dlouhými míči cíleně hledat?
V prvním poločase nebyl snad ani jeden centr do vápna. Ve druhém jsme dali z prvního gól, takže ano, i tohle je jedna z našich taktik.
Máte za sebou mnoho zajímavých angažmá, ať už například ve Slovácku, Jablonci nebo v Jihlavě. Na které působení z těchto klubů nejraději vzpomínáte?
Každý klub, kterým jsem si prošel měl něco do sebe. Slovácko mě dostalo do velkého fotbalu. Jablonec byla obrovská škola a Jihlava byla spíš taková dovolená (smích).
V roce 2013 jste přestoupil do Jablonce, kde vás ale přibrzdilo zranění. Jak moc si myslíte, že vám tato událost ovlivnila kariéru? Myslíte si, že byste se prosadil do A týmu nebýt tohoto zranění?
Vliv to na mou kariéru určite mělo. Fotbalově jsem na to měl, jinak by mě Jablonec nekupoval za nemalé peníze, ale nebyl jsem na to nachystaný hlavou.
K jakému spoluhráči, se kterým jste měl v kariéře možnost sdílet kabinu, jste nejvíce vzhlížel a od kterého se nejvíce přiučil?
Nejvíce jsem se naučil od Libora Doška ve Slovácku. A samozřejmě v Jablonci od Tomáše Hübschmanna s Lubošem Loučkou. Jak říkám, Jablonec byl velká škola.
V roce 2012 jste dokonce dostal pozvánku do reprezentačního výběru do 21 let, kde jste odehrál i několik minut proti výběru Švédska. Berete tuhle reprezentační zkušenost jako největší úspěch své kariéry? Pokud ne, co tedy za největší úspěch považujete?
Někdo by to možná za největší úspěch bral, ale já stavím na první místo ligu a můj gól na domácím stadionu za Slovácko proti Slavii Praha, kdy se vyhrálo 3:0.
V Holešově jste už více než rok. Jak zatím hodnotíte toto angažmá? Neuvažoval jste v zimní přestávce o přestupu?
Jednoznačně jsem spokojený. Vše funguje, jak má. Myslím si, že máme vytvořené nadstandardní podmínky na divizi. O přestupu nebyla řeč. Máme skvělého trenéra, který ví, co chce a baví mě pod nim pracovat. Takže se nikam neženu.
V dalším soutěžním utkání vás čekají Skaštice. Co od tohoto duelu očekáváte?
Utkání jako každé jiné. Jedeme si jednoznačně pro tři body. Pokud budeme hrát svou hru, tak jsem si jistý, že zvítězíme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.