Vyrovnaný zápas nakonec ovládla domácí Ratboř!


Branky


10

Železniční terminologii je dělí jen jedna zastávka místní lokálky Kolín-Ledečko. Po sobotním klání je dělí i taktéž jeden bod v tabulce, ačkoliv Červené Pečky mají o zápas méně. Domácí vítězství 3:0 vyneslo Ratboř na sedmé místo neúplné tabulky. Jak se zápas, který otevřel poněkud sporný gól, vyvíjel?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šancí mnoho, branek nikoliv

Píše se druhá květnová sobota roku 2023 a bývalý krajský sudí Hlavnička přivádí na ratbořské hřiště obsypané zhruba šesti desítkami diváků oba mančafty. První poločas se odehrál za dusna a zatažené oblohy. Zatažená však zůstala i gólová opona…

 

Lepším týmem byly dle všeho hostující Červené Pečky. Žel bohu, své šance proměnit nedokázaly, čímž odsoudily první poločas k bezbrankové pochoutce pro fanklub defenzivního fotbalu. Jak se však ukázalo v dějství druhém, to první bylo jen jakýmsi hlubokým nádechem před skokem do vody – to opravdu záživné nás čekalo až ve druhé pětačtyřiceti minutovce.

Offside, nebo ne?

Druhé dějství odstartoval gólem domácí rychlík Marek Hrstka, který ani svoji branku nakonec neslavil. Proč?

 

 

Pomezní rozhodčí nejprve zvedl praporek a signalizoval hlavnímu rozhodčímu, že jde o offside, načež rozhodčí odpískal postavení mimo hru. Tento verdikt však vydržel sotva pár výkřiků domácích náhradníku a fanoušků, než si asistent rozhodčího uvědomil, že konal chybně a rozhodčího obeznámil s jeho chybným úsudkem. Za údivu všech zúčastněných se rozhodčí Hlavnička rozhodl gól zpětně uznat. I v okresním přeboru lze branku zpětně přezkoumat, s jistotou však nemůžeme výrok asistenta ani potvrdit, ani vyvrátit.

 

 

Tento okamžik hostující hráče zlomil. Následoval druhý gól Hrstky v 57. minutě, který potrestal individuální chybu v obraně Červených Peček, aby o 10 minut později uzavřel skóre na konečných 3:0 jeho týmový kolega Adámek.



Ohlasy k zápasu



FK Červené Pečky
Trenér Lukáš Křelina: Zápas blbec. Výsledek je pro nás krutý. Neměli jsme štěstí dali jsme dvě břevna a tři tutovky neproměnili. První poločas jsme byli lepší, ale neproměnili jsme svoje šance, a tak poločas skončil 0:0. V druhem poločase se hra více vyrovnala a dostali jsme gól tak, že domácí pomezní odmával offside, rozhodčí odpískal a když na domácího pomezního domácí lavička a fanoušci křičeli, že to offside nebyl, tak si svůj verdikt rozmyslel a zavolal na rozhodčího, že se spletl a rozhodčí gól uznal. Nikdo moc na hřišti nevěděl, co se děje ani domácí se z gólu neradovali. Někteří rozhodčí laici ani fotbalu nerozumí a přesto mávají, jen proto, že není, kdo by to odmával. Tento moment asi rozhodl zápas, i když jsme udělali tři obrovské chyby a góly domácím darovali. Byl to zápas o prvním gólu, bohužel ho dali domácí. Pro nás zbytečná ztráta bodů. Snad získáme body v pátečním zápase s Jestřábí Lhotou.



Počet diváků: 61. Rozhodčí: Hlavnička Radek - SEMERÁK David (N), ZUZA Miloš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: remíza