Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.08.2023 17:00

3.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby jasnou záležitostí Mikulovic


Branky


9

Derby bývá ošidné, natož derby sousedních vesnic. Určitě se v utkání Mikulovic s AFK Ostřešany čekala větší divácká kulisa. Co se naopak nečekalo? Dominantní výkon domácích, kteří se po výborném kolektivním výkonu vyhoupli do čela tabulky okresního přeboru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Parádní jízda Mikulovic

Jasno bylo již po první půli, kterou vyhráli domácí rozdílem třídy 4:0. Hosté přijeli k derby oslabeni o Nevřalu a Vohradníka, jejich ležérní výkon to ale omluvit nemůže. Mikulovice makaly od první do 45.minuty a na hřišti dominovaly po všech stránkách. Jako vždy jim skvěle fungovala obrana, navíc byla znát ofenzivní síla zejména osy Kříž - Plesinger - Nováček. Výborně ale hráli prakticky všichni.

Brankostroj se rozjel v 7.minutě. Pavel Vencl zahrál rohový kop, který na přední tyči odhlavičkoval Pokorný. Bohužel pro hosty se odraženého míče zmocnil Plesinger a našel si prostor pro přesnou střelu zblízka - 1:0.

Pak zvonily na obou stranách brankové konstrukce. Plesingerovu střelu v 16.minutě vytěsnil Vahlström na tyč a na druhé straně hlavičkoval do břevna Pokorný.

Nejhezčí akci utkání přinesla 22.minuta. Kříž vysunul za obranu Červenku, proti němuž vyběhl gólman hostů. Domácí krajní záložník mohl střílet, viděl ovšem ještě na druhé straně lépe postaveného Hyxu. Předloženou lahůdku nasměroval mikulovický levý bek do prázdné brány a zvýšil na 2:0.

Domácí skvěle drželi balón a většinu nebezpečných akcí vedli přes motorovou myš Nováčka. 

V 31.minutě se svou střelou prezentoval Petr Štěpán a hostující gólman neměl pražádnou šanci zneškodnit tento výstavní věšák - 3:0.

A hned o minutu později se radoval Nováček. Po rychlé akci dostal míč do běhu, obránce Mzyk pouze stínoval a rychlý mladík nadvakrát propálil Vahlströma - 4:0.

Hosté sázeli celý zápas na souhru Pokorný - Křivka - Moravec. Ve 44.minutě lapil Těšínský hlavičku Moravce z bezprostřední blízkosti a uchránil tak svému týmu čisté poločasové konto.

Po pátém zářezu přišlo zvolnění

Vědomi si svého luxusní náskoku domácí nikam nespěchali. Přesto na začátku druhého poločasu nepolevovali ze svého precizního výkonu. V 51.minutě ukázal Petr Nováček, že umí poctivě zabrat i v defenzívě. Jeho obranný zákrok na Křivku sklidil nejen potlesk diváků, byl navíc zárodkem rychlého protiútoku středem hřiště. Kříž pak vyslal přesnou přihrávku do běhu Červenkovi a ten se tváří v tvář brankáři nemýlil - 5:0.

Až tento rozdíl ve skóre přinesl domácím uspokojení a hosté toho využili. Zvýšili aktivitu a přicházely šance.

V 61.minutě se do vzduchu vyšponoval Moravec, ale domácí gólman jeho hlavičku na brankové čáře s námahou zkrotil. V 66.minutě už ale Ostřešany korigovaly stav na 5:1. Po faulu ve vápně na Vlastimila Křivku se sám postižený ujal exekuce penalty a s přehledem ji proměnil.

V 70.minutě byl Křivka blízko druhému gólu, po centru výborného Pokorného byl sám před Těšínským zřejmě oslněn sluncem a hlavičku poslal nad.

O pět minut později už spolupráce Pokorný -  Křivka zafungovala s gólovou tečkou - 5:2.

Hosty je potřeba pochválit, že to ve druhé půli nezabalili a bojovali alespoň o čest. Konečný účet utkání totiž v 78.minutě uzavřel Hráč úvodního kola okresu Jakub Kříž, který vypilovanou technikou zakroutil k tyči volný kop z hranice vápna - 6:2.

Mikulovice derby ovládly a potvrdily, že mají aktuálně výbornou formu, se kterou mohou zle potrápit i věhlasnější mužstva. Lepší pozvánka na další kolo, kdy přivítají na domácím hřišti Spartak Sezemice, snad ani neexistuje.



Ohlasy k zápasu


SK-1.FC Mikulovice
Martin Karlík, sekretář a hráč: "Hosté dle svých slov nepřijeli v nejsilnější sestavě, své udělalo i parné počasí. Každopádně zejména díky jasné první půli zasloužené vítězství v derby pro Mikulovice."




Sestavy


SK-1.FC Mikulovice
O. Těšínský [-] - J. Hyxa [-] , J. Plesinger [-] (80. R. Pavlíček [-] ) , P. Vencl [-] (60. V. Bříza [-] ) , P. Štěpán [-] , J. Kříž [-] , F. Červenka [-] (82. M. Karlík [-] ) , P. Nováček [-] (74. K. Dufek [-] ) , T. Karlík ml. [-] , J. Vencl [-] , V. Novotný [-]

AFK Ostřešany
J. Vahlström [-] - V. Křivka [-] , L. Moravec [-] , M. Moravec [-] , J. Havlíček [-] , J. Pokorný [-] , L. Drbohlav [-] , O. Dufek [-] , D. Mzyk [-] (60. D. Paštyka [-] ) , P. Němec [-] , Z. Brus [-] (74. M. Filípek [-] )

ŽK: 69. J. Kříž - 45. P. Němec , 79. J. Pokorný .
Počet diváků: 56. Rozhodčí: Baťa Tomáš - VÍCH Mikoláš, VÍCH Matyáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Filip Hlaváček

Expert: Tomáš Fenyk
Tip experta: výhra hostů

Ostřešany avizovaly útok na nejvyšší pozice. V derby by měly odčinit úvodní zaváhání doma s Křičení.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích