Vedro spálilo v Dražkovicích hezký fotbal


Branky


9

Vzájemný duel týmů, které ještě před rokem dělily dvě soutěžní úrovně, výrazně ovlivnilo úmorné vedro. V zápase hraném pomalým tempem byl Chvojenec produktivnější, když se dvakrát prosadil v průběhu druhého poločasu. Domácí vychytal zaskakující gólman Pavlíček.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nejvíce vzpruhy přinesly osvěžovací pauzy

Dražkovice se konečně dočkaly a s nimi i 70 přítomných diváků, kteří se přišli podívat na historicky první domácí zápas svých miláčků v Okresním přeboru Pardubice. Zatímco hosté již měli první duel nového ročníku za sebou (porážka se Sezemicemi), Dražkovice v Újezdu nehrály vlivem nezpůsobilého terénu a budou tento zápas dohrávat ve středu 6.září od 17:30 hodin.

Hosté přijeli s jednou výraznou změnou, když absentujícího Jirana nahradil v bráně zkušený Martin Pavlíček. Tato změna se hostům vyplatila, když z toho mála šancí Pavlíček za svá záda nic nepustil.

Ve 12.minutě zatrnulo všem na stadionu, když se na výlet vydal brankář Šmarda a došlo ke srážce s hostujícím hráčem. Nakonec z toho byla pouze žlutá a neotřesitelná jednička dražkovické svatyně byla hodně ráda.

V úmorném vedru se hrál pomalý fotbal plný nepřesností, pokud se objevila šance, tak to byl jen její náznak, který záhy smazaly obrany.

Nelze se tedy divit, že první poločas žádnou branku nepřinesl. Nejvíce vzrušení tak přinesly osvěžovací pauzy.

Po pauze vynikl Lukáš Zbudil

Ve druhém poločase rozhodla efektivita zakončení TJ Sokol Chvojenec. Největší hlad po gólu měl zejména Lukáš Zbudil.

Ten poprvé vynikl v 53.minutě, kdy se po rychlém brejku dostal k míči a přesnou střelou k tyči poprvé rovlnil síť za zády brankáře Šmardy - 0:1.

Domácí hrozili zejména ze standardních situací, které ale dokázala obrana Chvojence místy se štěstím odvracet. Dá se říct, že na nebezpečí vyhrály Dražkovice, hraje se ovšem na branky.

Druhý výrazný okamžik Lukáše Zbudila přišel v 71.minutě. Situace byla identická jako u prvního gólu, jen s tím rozdílem, že jeho střelu Šmarda zvládl vyrazit. Na dorážku Borrelliho už byl ale krátký - 0:2.

V nepříliš koukatelném utkání si už Chvojenec vydolované tři body vzít nenechal. SK Dražkovice si tak musejí na premiérový okresní gól ještě počkat.



Ohlasy k zápasu


SK Dražkovice
Lukáš Němec, kapitán: "Moc šancí jsme neměli, jinak to ale bylo vyrovnané a férově hrané utkání. Nejblíže našemu premiérovému gólu v okrese byl mladík Studýnka, kterému k úspěchu scházel krůček."

Sokol Chvojenec
Lukáš Zbudil, střední záložník: "Rozhodla efektivita zakončení, ovšem zápas obecně nekoukatelný."



Sestavy


SK Dražkovice
D. Šmarda [-] - T. Stehno [-] , L. Kuta [-] , M. Bílek [-] , J. Zetek [-] (73. M. Studýnka [-] ) , T. Šmarda [-] , T. Pohanka [-] (19. V. Turachok [-] ) , T. Mareček [-] , L. Němec [-] (76. T. Štěrba [-] ) , J. Jukl [-] (73. J. Kolář [-] ) , D. Stehno [-]

Sokol Chvojenec
M. Pavlíček [-] - M. Skutil [-] , D. Nechvíle [-] , D. Bydžovský [-] (33. G. Borrelli [-] ) , L. Zbudil [-] , Z. Mach [-] , F. Zbudil [-] (73. P. Ehl [-] ) , P. Hrin [-] , T. Richter [-] , M. Centner [-] , M. Vávra [-] (58. R. Šmíd [-] )

ŽK: 12. D. Šmarda , 22. L. Kuta , 49. J. Zetek , 90. T. Štěrba - 62. R. Šmíd , 74. P. Hrin .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Syrůček Oldřich - PEMČÁK Róbert, VONDRUŠKA Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Filip Hlaváček

Expert: Tomáš Fenyk
Tip experta: výhra hostů

Kluky z Dražkovic moc neznám, dlouho už jsem proti nim nehrál. Mohou překvapit, ale vsadím na jistotu - dvojku.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích