Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.09.2023 17:00

5.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Tak vypadá pravý debakl!


Branky


15

Touhu fotbalistů Újezdu odčinit ztrátu bodů z minulého kola odnesl nevinný Starý Mateřov, když inkasoval potupnou devítku. Hosté byli v každém fotbalovém ukazateli o dost lepší, střeleckou chutí vynikli Doseděl, Homba a Bendig.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hombův gól pod víko hosty uklidnil

Čtyřicítka přítomných diváků se v hezkém zářijovém odpoledni těšila na pěkný fotbal a třebas i nějaké to překvapení na úkor favorita zápasu z Újezdu. Nic takového k vidění ale nebylo! Od prvního hvizdu velmi dobrého rozhodčího Čermáka bylo jasné, kdo je na hřišti fotbalovější. Bylo tedy jen hádankou, zda domácí Mateřov, stále bez Nägeleho, ale již se Žďárou, zkusí bojovností a důrazem hostům zkomplikovat cestu ke třem bodům. 

Hosty bezesporu uklidnil brzký gól Homby v 15.minutě. Ten převzal míč v rohu vápna a přestože byl bráněn, tísněn a střelecký úhel nebyl úplně ideální, jeho střela pod víko byla milimetrově přesná - 0:1.

O osm minut později spálil obrovskou tutovku Linha, když k němu vyrazil střelu domácí gólman Vašíček, překvapení krajního záložníka způsobilo, že poslal míč mimo tři tyče.

Ve 22.minutě přišel druhý gól Újezdu. Rohový kop poslal Gočaltovský na vápno, kde střela hostů trefila pouze vlastního hráče - Ladislava Doseděla. Ten ovšem důrazem a šikovností obral o míč obránce domácích a rychlou střelou k tyči zvýšil vedení na 0:2.

Mateřov se snažil, alespoň někteří hráči se snažili vymyslet něco dopředu, šancí ale mnoho nebylo, protože obrana hostů byla bezchybná. Příležitost na snížení stavu přece jen přišla ve 38.minutě, a to dokonce dvakrát. 

Nejprve Fenyk nabíhal za obranu a už už si přebíral míč v jasné šanci, pohotový Zounar ale požár včas uhasil. Po rohu se pak dostal míč k Antonijevičovi a jeho střela zpoza vápna zatřásla břevnem. Zde se utkání možná lámalo, snížení stavu by určitě domácí povzbudilo.

Břevnem ovšem vzápětí skončila i střela Homby. 

 

Po přestávce střelnice

Dvougólové manko dávalo Mateřovu ještě určitou šanci, že utkání není ztraceno. Újezd však velmi brzy ukázal, kdo je na hřišti pánem, když mezi 52. - 57.minutou třikrát udeřil.

Všechny branky si byly dosti podobné, nejprve rychlý únik po křídle, centr před bránu a tam většinou z druhé vlny dorážející hráči hostů. Defenzíva Mateřova se v tu chvíli rozsypala jako domeček z karet.

Postupně se do zápisu o utkání gólově zapsali Doseděl, Bendig a Homba.

Čestný úspěch si mohl v 66.minutě připsat Žďára, který využil špatného výběhu gólmana Norka. Jeho přehození však vykopl všudypřítomný Zounar.

Sympatické na hostech bylo, že je ani rozhodnutý stav nebrzdil v chuti dávat další góly. Hořela zejména levá strana, kde si rychlí Doseděl s Hombou dělali, co chtěli. 

V 67.minutě obelstil Homba Svichkara a z jeho přihrávky těžil Gejza Bendig - 0:6. 

Do rozjetého rychlíku velmi dobře naskočili i střídající hráči hostů - Petříček, Mindek a Jiří Bendig.

V 74.minutě dokonal Doseděl hattrick, když v úniku s Hombou zvolil místo přihrávky prostřelení bezmocného Vašíčka. Toho nechala ve druhém poločase domácí obrana úplně napospas hostujícím orlům.

V 81.minutě opět rychlá akce zleva, unikající Homba obehrál gólmana, centr před prázdnou bránu se mu ale nepovedl. Obránce Svichkar si jej ale nešťastně srazil do vlastní sítě - 0:8.

Gólový příspěvek pak přidal pod účet i Gočaltovský svou typicky přesnou střelou ze střední vzdálenosti - 0:9.

Ačkoli se Újezd snažil, desítka čepována nakonec nebyla, i tak byl tento zápas pro domácí debaklem, který mohou odčinit již příští víkend ve Chvojenci.

 



Ohlasy k zápasu



Sokol Újezd
Michal Zounar, obránce: "V jeden moment jsem měl déja vu, kdy ze standardky šel balón na zadní tyč na nabíhajícího Fenyka. Posledně jsem si to totiž nepohlídal a Tomáš vsítil gól, tentokrát jsem to čekal. Snažím se, co můžu, je pravda, že nějakou formu na sobě teď cítím. Šlape ale celý tým."



Sestavy


SK Starý Mateřov
M. Vašíček [-] - T. Fenyk [-] , Z. Žďára [-] , J. Macek [-] (46. L. Skalický [-] ) , Z. Antonijevič [-] (67. J. Pavlas [-] ) , P. Kaválek [-] , J. Melichar [-] (67. M. Vaněk [-] ) , O. Svichkar [-] , J. Hruška [-] (57. D. Pozdník [-] ) , M. Kučera [-] , K. Veselák [-]

Sokol Újezd
M. Vohralík [-] - M. Norek [-] , G. Bendig [-] , J. Homba [-] , L. Doseděl [-] , M. Urbanec [-] (71. J. Petříček [-] ) , F. Gočaltovský [-] , T. Linha [-] (64. J. Bendig [-] ) , M. Molnár [-] (50. Š. Mindek [-] ) , M. Zounar [-] , V. Chlumecký [-]

ŽK: 41. M. Kučera .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: Čermák Jiří - PAGÁČ Ladislav, OZANK Róbert.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Filip Hlaváček

Expert: Roman Dubovči
Tip experta: výhra hostů

Ke vší úctě k Mateřovu i v plné sestavě to bude dvojka. Újezd posílil a chce bojovat o titul.

Tip: výhra hostů