0:4
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.09.2023 17:00

5.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Obě derby patří Mikulovicím


Branky


17. J. Plesinger , 33. L. Křivka , 47. J. Kříž (p.) , 86. F. Červenka
15

Derby sousedského trojúhelníku (Ostřešany - Mikulovice - Dražkovice) zná již po čtyřech odehraných kolech svého podzimního krále - SK-1.FC Mikulovice. Před dvěma týdny Ostřešany a nyní jednoznačným výsledkem 0:4 porazily Mikulovice i druhého souseda z Dražkovic. Velmi pěkná návštěva dvou stovek diváků ovšem neviděla tak jasný zápas, jak by mohl výsledek napovídat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácím chyběla lepší koncovka

Derby a zároveň posvícenská zábava - to byly zřejmě hlavní magnety, které přilákaly do Dražkovic početnou diváckou kulisu. Ta viděla po celý zápas herně vyrovnaný duel, nováček soutěže byl dokonce častěji na balónu. Co je to ovšem platné, když Dražkovice nedávají góly.

Ze všech týmů okresu jsou v této poměrně dost důležité statistice nejhorší ze všech, když ve třech kolech dokázal rozvlnit síť soupeře pouze jednou Tomáš Šmarda. 

Podobné to bylo i s Mikulovicemi, které sice nemají vysoké držení míče v zápase, ale branky dávat umí.

Poprvé za zády Daniela Šmardy udeřilo v 17.minutě po typické akci hostů. Rychlý balón do běhu dostal ve výborné formě hrající Plesinger a technickou střelou k tyči skóroval - 0:1.

Druhý gól přišel ve 33.minutě a nese rukopis stopera Lukáše Křivky. Ten opět ukázal, jak je silný při standardních situacích. Volný kop zahrával Karlík, hlavičku Kříže ještě Šmarda zneškodnil. Balón se ovšem dostal na roh vápna a číhající Křivka s pomocí gólmanovy teče zvýšil na rozdíl dvou branek - 0:2.

Nejvíce starostí dle kapitána domácích Lukáše Němce dělal domácím Jakub Kříž: "Ten doslova přitahoval míče a příliš je neztrácel."

Široká škála střelců

Mikulovice letos nejsou týmem, kde by někdo střelecky vynikal výrazně nad ostatní a možná i to je důvod, proč se pohybují v horních patrech tabulky. Góly dává široká škála hráčů, což představuje pro jejich soupeře zapeklitý oříšek. Najednou nevědí, koho vlastně mají strážit?!

Podobně jako v duelu s Ostřešany, kde skórovalo šest různých hráčů, tak i v Dražkovicích nebyl nikdo dvougólový.

Naděje na dobrý výsledek vzala za své pro domácí brzy po přestávce, když ve 47.minutě proměnil Jakub Kříž penaltu po faulu Kuty na vlastní osobu - 0:3.

Tříbrankové vedení přineslo klid na kopačky hostů, domácí bojovali a snažili se alespoň o korekci stavu. Bohužel bezúspěšně, jejich pěkné kombinační akce ztroskotávaly na nepřesné finální přihrávce nebo si s nimi poradila hostující defenzíva. Nejvíce mrzet mohou mrzet domácí dva pokusy Tomáše Stehna.

Konečnou podobu výsledku tak dal v 86.minutě Červenka, když po rohu Nováčka doklepl do brány míč, který neudržel v rukavicích Šmarda - 0:4.

Nováček okresu se pokusí napravit prachbídnou reputaci ve středeční dohrávce v Újezdu, ačkoli nevím, nevím... Naopak Mikulovice se vezou na vítězné vlně a v příštím zápase přivítají na svém stadionu silné béčko Holic.

 



Ohlasy k zápasu


SK Dražkovice
Lukáš Němec, kapitán: "Zápas se mi hodnotí těžko, jelikož si myslím, že jsme nehráli špatně a většinu zápasu jsme soupeře přehrávali. Mrzí nás, že jsme na posvícení před pěknou kulisou nedokázali vstřelit ani branku. Jsem alespoň rád, že jsme to nezabalili a po celý zápas bojovali."

SK-1.FC Mikulovice
Petr Nováček, krajní záložník: "Domácí musím ocenit za bojovnost, když i za nepříznivého stavu stále hráli solidní fotbal. Akorát jim chyběla lepší koncovka. My jsme chtěli jako vždy hrozit z brejků, což se nám dnes tolik nedařilo, neboť jsme dali tři ze čtyř branek ze standardek."



Sestavy


SK Dražkovice
D. Šmarda [-] - L. Němec [-] (82. T. Štěrba [-] ) , T. Mareček [-] (79. J. Zetek [-] ) , J. Jukl [-] (73. J. Kolář [-] ) , D. Čech [-] , T. Stehno [-] , L. Kuta [-] , M. Bílek [-] , T. Šmarda [-] (86. J. Šmíd [-] ) , P. Chvojka [-] (52. F. Kubánek [-] ) , D. Stehno [-]

SK-1.FC Mikulovice
O. Těšínský [-] - P. Štěpán [-] (65. J. Dynter [-] ) , J. Hyxa [-] , J. Plesinger [-] , L. Křivka [-] , J. Kříž [-] , F. Červenka [-] , P. Nováček [-] , T. Karlík ml. [-] , J. Vencl [-] , V. Novotný [-] (79. K. Dufek [-] )

ŽK: 73. D. Stehno , 83. F. Kubánek - 55. L. Křivka .
Počet diváků: 210. Rozhodčí: Hamrník Miroslav - NOVOTNÝ Miloslav, RÁZEK Šimon.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Filip Hlaváček

Expert: Roman Dubovči
Tip experta: výhra hostů

Mikulovice s námi nehrály špatně a v derby vyhrají. Dražkovice mají celkem úzký kádr.

Tip: výhra domácích