První dražkovická vlaštovka


Branky


6. T. Šmarda , 21. D. Leno , 30. J. Jukl - 59. P. Nägele
15

Nováček Okresního přeboru Pardubic SK Dražkovice se raduje z první výhry v soutěži, když o plném bodovém zisku rozhodl skvělým nástupem do utkání. Hosté ze Starého Mateřova to domácím navíc usnadnili, když inkasovali dokonce dvě červené karty.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skvělý nástup rozhodl

Dražkovice přivezly minulé kolo první okresní bod z horké roveňské půdy a šest desítek diváků bylo zvědavo, zda na to jejich "heroes" dokáží navázat. Hrálo se o hodně, protože Mateřov se od prvních kol pohybuje ve stejných sestupových vodách jako domácí klub.

Lepší úvod si Dražkovice nemohly přát. V 6.minutě se na své vyhlášené střelecké umění rozpomněl Tomáš Šmarda, loni nejlepší střelec týmu. Toho prostoru na středu před šestnáctkou mu obrana hostů dala až moc - 1:0.

Trenér Tomáš Biben si po zápase liboval:

"Jsem strašně rád za gól Toma Šmardy, loni to byl náš nejlepší střelec a už moc potřeboval skórovat."

V 15.minutě mohlo být srovnáno, když brankář Daniel Šmarda likvidoval dokonce trojšanci hostů.

Ve 21. minutě se měnilo skóre podruhé, tentokrát po spolupráci domácích křídelníků. Jukl poslal z pravé strany míč před branku. Centr nalezl na zadní tyči Lena, který ač není velkého vzrůstu, tak dokázal míč hlavou dostat do sítě - 2:0. Mladá posila ze Sezemic se tak trefila ve druhém utkání v řadě.

A o devět minut později už byl Mateřov zralý na ručník. Rychlou kombinační akci zužitkoval po přihrávce od Ťopka rychlý Jukl - 3:0.

 

Mateřov se v deseti hecnul

Když hned záhy po pauze ve 46.minutě obdržel druhou žlutou kartu Skalický, zdálo se, že je s Mateřovem ámen. Opak byl pravdou, paradoxně v deseti hráčích se hosté semknuli a hecli a začali dělat domácí obraně velké problémy.

V 59.minutě překvapil Nägele prudkou utajenou střelou z přímého kopu brankáře Šmardu a bylo sníženo - 3:1.

Na kopačky domácích se rázem dostavila nervozita. Byť hráli v početní převaze, do šancí se prakticky nedostávali. Snad jedinou výjimkou, ale za to obrovskou, byla tutovka Ťopka, který ale v této příležitosti vyslal z hranice malého vápna pouze nevýraznou střelou do prostoru brankáře Svichkara.

V následujících minutách oba dva týmy bojovaly, ale fotbal si vzal dovolenou a na jeho místo nastoupila kopaná. Hra byla hodně rozkouskovaná velkým počtem faulů a k vidění byly i menší strkanice a pár nevybíravých zákroků. Těsně před koncem byl ještě po druhé žluté vyloučen druhý hostující hráč Michal Kučera, který zastavoval slibně se rozvíjející akci domácích.   Dražkovice tak konečně naplno bodovaly a v tabulce se přiblížily na dohled dalším týmům, které čekají sestupové starosti.      


Ohlasy k zápasu


SK Dražkovice
Lukáš Němec, kapitán a aktuálně ve stavu marodů: "Jsem rád, že jsme potvrdili zlepšující se formu a zaznamenali konečně výhru, ke které jsme došli zaslouženě po týmovém výkonu. Výstrahou je však druhý poločas, který se nám oproti prvnímu vůbec nevydařil, ačkoliv jsme hráli v početní převaze. Mateřov nám i v oslabení dokázal připravit horké chvilky."

SK Starý Mateřov
Peter Nägele, záložník: "Katastrofální první půle rozhodla. Já byl nejhorší hráč na hřišti. Myslím, že je nejvyšší čas přemýšlet, kam ty kopačky přibiju."



Sestavy


SK Dražkovice
D. Šmarda [-] - T. Šmarda [-] , T. Ťopek [-] (70. V. Turachok [-] ) , T. Hájek [-] , D. Stehno [-] (67. T. Mareček [-] ) , D. Leno [-] (77. L. Němec [-] ) , J. Jukl [-] (85. J. Šmíd [-] ) , M. Kopečný [-] (62. D. Čech [-] ) , F. Kubánek [-] , L. Kuta [-] , M. Bílek [-]

SK Starý Mateřov
O. Svichkar [-] - V. Polívka [-] , P. Nägele [-] , J. Melichar [-] (77. K. Veselák [-] ) , L. Skalický [-] , P. Hromádko [-] , M. Kučera [-] , D. Kotov [-] , T. Fenyk [-] , Z. Žďára [-] , Z. Antonijevič [-]

ŽK: 54. T. Ťopek , 55. J. Jukl , 57. L. Kuta - 25. L. Skalický , 54. M. Kučera . ČK: 46. L. Skalický , 89. M. Kučera .
Počet diváků: 62. Rozhodčí: Pavlas Jan - MATYÁŠ Jakub, OREM David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Agáta Urbancová
Tip experta: remíza

To bude vyrovnaný souboj o hodně.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů