Tragické omyly defenzívy Chvojence


Branky


7. V. Křivka , 28. V. Křivka , 34. L. Moravec , 42. L. Moravec , 82. L. Nevřala - 56. L. Zbudil (p.) , 75. P. Ehl
16

Před utkáním s AFK Ostřešany se defenzíva Sokola Chvojenec pyšnila velmi slušnou aktuální formou včetně skalpu silného Újezdu. Ve velmi důležitém duelu dvou ohrožených týmů si však právě obrana hostů vybrala svůj černý den, když dala příliš mnoho prostoru ostřešanským zabijákům Křivkovi a Moravcovi. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ve vápně hostů vládli Křivka s Moravcem

K důležitému zápasu nastoupily domácí Ostřešany s velikou chutí a aktivitou a v prvním poločase se hrálo převážně na půlce Chvojence. Domácí se tlačili k hostujícímu vápnu a zkoušeli zejména centrovanými balóny najít své výborné hlavičkáře Křivku a Moravce.

Velice zajímaví byli gólmani na obou stranách - oba zkušení matadoři Pechmann a Pavlíček. Hosté působili dosti nesourodě, vázla kombinace a jejich hra se vyznačovala mnoha nepřesnostmi. I tak však oba útočníci Čáň s Ehlem znamenali nebezpečí pro domácí obranu. Ta totiž nepůsobila moc jistě a ani brankář Pechmann neodchytal moc povedený zápas.

Hlavním průšvihem, který byl klíčový pro výsledek zápasu, však byly tragické omyly defenzívy Chvojence. Ta působila oproti utkání v Újezdu jako noc a den. Tolik prostoru, jako dostali oba útočníci Ostřešan, prostě muselo přinést zkázu.

Gólový účet začal v 7.minutě, kdy si na rohový kop Nevřaly naskočil nikým nehlídaný Vlastimil Křivka a ten to hlavou umí - 1:0.

Stejnou mincí mohl taktéž z rohu oplatit kapitán hostů Centner, zamířil ale pouze do rukavic Pechmanna. Právě Miroslav Centner se stal hlavním smolařem následujících minut, konkrétně 29. Ostřešany vyslaly centr do vápna a přestože si brankář Pavlíček křikl, kapitán domácích se rozhodl uklidit míč z vápna prudkým odpalem. Naneštěstí trefil pouze Křivku a od něj se míč odrazil do sítě - 2:0.

Ve 34.minutě vybojoval na polovině hostů míč Drbohlav, jeho střela byla sice zblokována, ale odražený míč pohotově poslal za záda Pavlíčka Lukáš Moravec - 3:0.

A ve 42.minutě bylo vymalováno úplně. Centr aktivního Bruse zamířil přesně tam, kde se do hlavičky vyšponoval Moravec - 4:0.

Osm desítek přítomných fanoušků tak bylo při odchodu hráčů do kabin navýsost spokojeno.

Rodící se potíže utnul Nevřala

Co se dá dělat, když v poločase prohráváte 4:0? Pouze bojovat o čest a doufat, že soupeř sníží rychlost a dá vám šanci zdramatizovat duel. A přesně to se také stalo!

Ostřešany si byly vědomy luxusního náskoku, a přestože je jejich trenér a diváci několikrát budili, přestaly hrát a vypadly z nastaveného tempa. 

A Chvojenec vycítil šanci. Zejména poté, co brankář Pechmann špatně odhadl míč do rohu vápna, u kterého byl dříve Borrelli. Následný zákrok byl penaltový a Lukáš Zbudil ji s jistotou proměnil - 4:1.

Stále to bylo o tři góly a navíc Chvojenec si velké šance nevytvářel, nepřesností bylo až příliš. Přesto na drama došlo. V 75.minutě našel Borrelli v rohu vápna Ehla, ten si udělal z obránce dobrý den a pěknou technickou střelou ke vzdálenější tyči snížil na 4:2.

Víc už ale hosté nezvádli. Další potíže totiž utnul celý zápas výborný Ladislav Nevřala. Symbolicky i u tohoto posledního gólu utkání v 82.minutě byl komunikační šum mezi kapitánem hostů a brankářem. Nevřala mohl vzápětí po rychlém kontru přidat šestý gól, jeho střela však rozezněla tyčku.

AFK Ostřešany si připsaly zasloužené vítězství, když Chvojenec nezopakoval slibné výkony z posledních kol.



Ohlasy k zápasu


AFK Ostřešany
Vlastimil Křivka, útočník: "První gól? Po krásně kopnutém rohovém kopu jsme konečně ukázali, že jsme společně s Lukášem Moravcem silní ve vzduchu. I ten dnes ukázal svoje schopnosti. Padlo mně to přímo na hlavu, jen jsem dal směr, tady bylo i štěstí. Brankář hostů si sáhl na míč, ale nevytáhl. Druhý gól? Hostující kapitán udělal chybu a snažil se míč odkopnout, bohužel pro něho, tak nešťastně, že mě trefil přímo do boku těla. A ejhle další štěstěna pro mě, zapadlo to do branky."




Sestavy


AFK Ostřešany
M. Pechmann [-] - L. Moravec [-] , V. Křivka [-] (57. J. Vohradník [-] ) , F. Libánský [-] , Z. Brus [-] , M. Moravec [-] (60. T. Maivald [-] ) , L. Nevřala [-] , M. Filípek [-] , L. Drbohlav [-] (90. J. Havlíček [-] ) , P. Němec [-] (69. P. Hegyi [-] ) , F. Krigovský [-]

Sokol Chvojenec
M. Pavlíček [-] - D. Čáň [-] , P. Ehl [-] , D. Nechvíle [-] , V. Černý [-] , F. Zbudil [-] (68. J. Lounek [-] ) , M. Skutil [-] , P. Hrin [-] (50. L. Zbudil [-] ) , T. Richter [-] , M. Centner [-] , G. Borrelli [-] (83. A. Joska [-] )

ŽK: 37. V. Křivka , 48. P. Němec , 55. M. Pechmann , 63. T. Maivald - 38. P. Hrin , 82. G. Borrelli , 86. D. Nechvíle .
Počet diváků: 88. Rozhodčí: RÁZEK Stanislav - TROJAN Jan, ŠKOLOUT František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2023 10:26

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2023 10:16

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 19:35

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 17:58

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 15:50

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 07:45

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 06:10
Filip Hlaváček

Expert: Jiří Pokorný
Tip experta: výhra domácích

Kde jinde bychom měli vyhrávat, než na domácím stadionu! Vítězství a tři body by nám moc pomohli do dalších zápasů. Věřím, že to vyjde.

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 16:56

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 07:49

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 21:26

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 13:46

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 13:13

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2023 23:11

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     16. 10. 2023 13:44

Tip: výhra domácích