3:0
kont.
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

05.11.2023 14:00

1.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Sedm gólů, dvě červené a nakonec předčasný odchod ze hřiště! Nučice doma přivítaly Polepy


Branky


14

Sedm branek, jeden hattrick a dvě červené nabídl divoký zápas v Nučicích. Rozhodčí Hoffmann řešil několik vypjatých momentů a nakonec i dvě červené karty. Klání nabídlo i sedm gólů, ale vše zastínily momenty, které následovaly předčasné ukončení zápasu. Nejprve nesportovní hlavička domácího útočníka, poté sprška nadávek od hostujícího stopera či chvílemi diskutabilní výroky domácího pomezního. Závěr neměl s fotbalem takřka nic společného. Jak se utkání vyvíjelo?

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Standardky

Vhled do třaskavého zápasu nám nabídne povedený report z dílny hostujícího vedoucího mužstva Ondřeje Dvořáka.

 

 

Poslední venkovní zápas podzimu nás čekal v Nučicích, kde to není snadné pro žádného soupeře, takže jsme jeli namotivovaní a s pokorou. Jelikož hrací plocha vypadala velice solidně i po deštivých dnech předcházejících tomuto zápasu, tak jsme se rozhodli pro odvážnou ofenzivní hru po zemi, ale byli jsme připraveni i na variantu, že pokud bude počasí a terén špatné, tak může zápas rozhodnout důraz a standardní situace. Do zápasu jsme vstoupili velice nešťastně, protože jsme inkasovali hned v úvodu utkání po úniku za obranu soupeřova útočníka, bylo to od nás mimořádně naivní a nedůsledné bránění, nicméně po obdržené brance jsme se konečně probrali a domácí jsme v podstatě nepustili do našeho vápna.

 

Největším oříškem v překonávání soupeřovi obrany na druhé straně byl pomezní domácích, který zvedal praporek ze všech sil i v naprosto jasných situacích kdy byl náš hráč i 2 metry před offsidovou linií. Po několika velice kontroverzních rozhodnutích pomezního domácích jsem se rozhodl, že se budu pohybovat stejně jako on s naší obranou linií, abych mohl posoudit jeho takzvané offsidy z ideálního úhlu, jsem aktuálně pár týdnů po operaci menisků, takže jsem to využil k pohybové rehabilitaci (smích). Při kontrolování pana pomezního se mi potvrdilo, co už jsme stejně vlastně dávno věděli, kolega nás bez kapky studu řeže ze všech sil.

 

Domácí hrozili převážně z dobře a rychle zahrávaných standardních situací a jednu z nich dokonce proměnili v branku. Hodně mě mrzel náš nedůraz a nekoncentrovanost během standardních situací soupeře, protože jsme věděli, že v tomto aspektu jsou Nučice poměrně silné, což jsme před zápasem avizovali. Náš jediný gól v první poločase proměnil Kmoch z penalty.

 

Hattrick i předčasný odchod do kabin

Do druhého poločasu se spustil déšť, takže se hrálo skutečně za pořádného anglického počasí, nicméně tím jsme se nenechali zarazit a vstoupili jsme do druhého poločasu lépe než soupeř, nejprve vyrovnal hlavičkou Kuchař a následně nás poslal do vedení žolík a nejlepší střelec loňské sezóny Vojta Kruliš parádním zakončením z levého křídla. Kaňkou na vstupu do druhé půle bylo zranění třísla kapitána Lukáše Kmocha a posléze i zranění žeber Ondry Richtera z některého ze soubojů. Hosté následně dokázali vyrovnat opět ze standardní situace, kdy se po dlouhém autu dostal soupeř do zakončení z úhlu a propálil míč až do branky. Bohužel jsme cítili křivdu, protože nám nebyli uznány během druhé půle dvě branky opět na popud pana pomezního, který například odmával offside v situaci, když David Kuchař vstřelil gól hlavou a mezi ním a bránou stál doslova obránce domácích.

 

Nezazlívali jsme to hlavnímu rozhodčímu, protože před zápasem avizoval, že bude pískat podle rozhodnutí pomezních rozhodčích, což konzistentně držel a vlastně většinu zápasu zvládl dle mého názoru velice dobře. Dostáváme se k velice dramatické 80. minutě, kdy se dostal útočník domácích do samostatného úniku, který lobem proměnil a rozhodčí nechal situaci dohrát i přes zdvižený praporek našeho pomezního a branku uznal. Nedokážu osobně posoudit, jestli toto offside byl či nikoliv, ale bohužel se hlavní rozhodčí v onu chvíli odklonil od metru posuzování offsidů, který jinak v zápase držel a na druhé straně vše podle pomezního odpískal. Po tomto rozhodnutí svolal zástupce kapitána a hrající trenér David Kuchař hráče a zavelel k předčasnému odchodu ze hřiště jako výraz protestu proti absolutně ostudnému a nechutnému výkonu pomezního rozhodčího domácích.

 

Odchodem ze hřiště drama nekončilo, protože náš pomezní Olda Vopěnka silně protestoval i proti rozhodnutí hlavního rozhodčího stejně jako stoper Jelínek, tak oba během odchodu ze hřiště viděli červenou kartu. Drama vyvrcholilo, když se při odchodu ze hřiště dostal Polepský Daniel Pych do incidentu právě s panem pomezním, kolem kterého procházel a následně na Pycha nalítl jeden z hráčů domácích a udeřil ho hlavou do obličeje. Dan úder absolutně nečekal a nijak v potyčce nepokračoval jen si držel krvavou ránu a bouli pod okem a odešel se ošetřit do kabin. Pochopitelně kolem toho bylo hodně emocí, naštěstí to nevyvolalo další vlnu násilí a odešlo se do kabin, ale všichni se shodneme, že tohle na hřiště absolutně nepatří, Dan si z toho odnáší doufejme pouze povrchové zranění. Po vychladnutí emocí si to hráči jakžtakž vyříkali a Pych odmítl volat policii kvůli napadení.



Ohlasy k zápasu


TJ Nučice
Trenér Petr Samek: Domácí zápas jsme začali velmi dobře a už ve třetí minutě jsme po sóle Kubalíka vedli. Bohužel jsme vedení nenavýšili a hosté z penalty srovnali. Do poločasu jsme opět vedli, když se prosadil Novák. Druhý poločas hodně pršelo a foukalo hosté toho využili, a po našich individuálních chybách utkání otočili. My pak provedli tři střídání najednou a naše hra se zvedla tlačili jsme se za výhrou. To se nám díky Novákovi, který dal další dva góly povedlo. Klukům patří pochvala. To je z pohledu k zápasu. Vzhledem k tomu, že se utkání nedohrálo, tak bych rád určitě bránil našeho pomezního. Hosté řeší dva góly. První standartní situace, kdy si rozhodčí sám hlídá postavení mimo hru. Druhá situace rozhodčí pískl faul ještě před mávnutím postavení mimo hru. Jinými slovy situace si vyhodnotil rozhodčí sám. Jak chtějí hráči komentovat a dokazovat na obou stranách, jestli je nebo není postavení mimo hru? I v profesionálním fotbale je někdy člověk překvapen, jak to dopadne. Já osobně si myslím, že hostující pomezní minimálně 2x odmával nesprávně postavení mimo hru, když šel náš hráč sám na branku. To tvrdím, protože to bylo před střídačkou. Zbytek nekomentuji, protože jsem to já ani nikdo jiný nemohl vidět. Co se stalo na konci do sportovních aktivit nepatří.

TJ Polepy
Vedoucí mužstva Ondřej Dvořák: Za všechno tohle drama je každopádně zodpovědný primárně pan pomezní domácích, nedovedu si představit, že stejným způsobem si dovolí mávat na venkovních utkáních. Já si budu pana pomezního Kočího z Nučic určitě pamatovat a osobně se zasadím o to, aby na jarní utkání nebyl vpuštěn do sportovního areálu, protože takovýhle lidé na hřišti nemají co dělat. Určitě doporučuji ostatním týmům, aby si na něj dali pozor. Jako korunku bych citoval jednoho z obránců domácích, když se po zápase divil našemu rozhořčení se slovy "Děláte, jako by vás nikdy nikdo nezaříznul". Abych to zakončil na pozitivní notu, tak si myslím, že se hrálo solidní utkání se spoustou branek na obou stranách a mělo to tedy potenciál na možná i nejatraktivnější zápas kola, bohužel bude vše zastíněno ostatními událostmi. Zbytek týmu Nučic vyjma pana pomezního Kočího určitě rádi uvidíme na jaře v Polepech a věřím, že společně sehrajeme atraktivní utkání, které potěší nejednoho diváka.



Sestavy


TJ Nučice
J. Novák [-]

TJ Polepy
D. Kuchař [-]

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
7. 11. 2023 14:54
Opravdu povedený a obsáhlý report z dílny vedoucího Polep. Chybí mu jediné, a to objektivita. Proč se vůbec nezmiňuje o dvou ofsajdech, které mávnul hostující pomezní, kterými nám zamezil dva rychlé brejky (ani jednou se o ofsajd nejednalo). Proč se neřekne, co předcházelo "hlavičce" našeho hráče? Proč komentuje ofsajdy, které nemohl vidět, když stál na hostující lavičce, tedy více jak 70m od situace? Proč mlží ve svém vyjádření, když tvrdí, že si v prvním poločase hlídal rozhodnutí našeho pomezního a byl si 100% jistý, že se o ofsajdy nejednalo, ale když jejich pomezní ve druhé půli mávnul ofsajd, který předcházel čtvrtému gólu, tak nedokáže posoudit jestli se o ofsajd jednalo nebo ne. Pokud stál na hostující střídačce, tak měl celou situaci krásně před sebou a musel vidět, že ofsajd nemohl být ani náhodou. Že by dvojí metr?
Z našeho pohledu opravdu nerozumím proč Polepy odešli ze hřiště (mimochodem to nepochopil ani jejich nejzkušenější hráč, který chtěl aby zápas dohráli). Určitě musím bránit našeho pomezního a osočování jeho osoby, tohle je dost nechutné. Ofsajd předcházející gólu byl velmi sporný navíc avizovaný už v době kopu. Zajímavé, že jsou si všichni hráči Polep jistí, že se o ofsajd nejednalo přitom ani jeden z hráčů nebyl v postavení, že by to opravdu mohl vidět. Druhému neuznanému gólu předcházel útočný faul, který odpískal sám hlavní rozhodčí, ofsajd signalizovaný nebyl. Poté mávnul pár ofsajdů, kterými hru nijak výrazněji neovlivnil (Polepy pokaždé víceméně honili míč někde v rohu hřiště). Jestli se o ofsajdy opravdu jednalo nebo ne nevím, byl jsem na druhé straně hřiště. Faktem zůstává ale to, že hostující pomezní úmyslně odmával nesmyslný ofsajd předcházející čtvrtému gólu, čímž chtěl jednoznačně ovlivnit zápas a poškodit naše mužstvo. Hlavní rozhodčí tuto signalizaci správně ignoroval (proč by měl pískat ofsajd v situaci, když si je na 1000% jistý, že se o ofsajd nejedná?) Co poté předvedl hostující pomezní patří spíše někam do ústavu než na společenské události.
Předčasné ukončení pak vyvolalo naprosto zbytečnou dohru plnou emocí a nechutných činů z obou stran. Nejprve sprcha nadávek hostujícího Jelínka, přičemž rozhodčí byl v zápise ještě velmi mírný. Plivanec Pycha na našeho pomezního, čímž vyprovokoval jednoho z našich hráčů, který mu dal hlavičku, to jen korunoval. My nyní čekáme na disciplinární komisi a počítáme s dlouhým trestem pro našeho elitního útočníka, což nás velmi mrzí.
Je to velká škoda, protože se hrálo celkem pěkné utkání plné zvratů, když jsme nejprve vedli my, poté hosté. Padalo hodně gólů, ale konec utkání tohle všechno naprosto dehonestuje.
Chci jen místním čtenářům objasnit, že nic nebylo tak jednostranné jak popisuje vedoucí Polep v tomto článku. Házet všechno na jednu osobu je zcestné a spíše alibistické, protože Polepy si vlastně kromě 3 šancí na začátku druhého poločasu nic nevytvořili, místo hádek měli spíš hrát fotbal.
7. 11. 2023 13:56
Chtěl bych se vyjádřit k tomuto zápasu, jelikož nefandím ani jednomu z týmu, ale mám rád hezký fotbal, tak jsem se vydal do nedalekých Nucic. Předem všechny čtenáře upozorňuji, že nejsem fanoušek ani jednoho z týmu. Nejvíc mě na tomto článku štve, že hostující tým všechnu vinu hází na pomezního rozhodčího domácích. Dvě neuznané branky hostujícího týmu nebyly uznány, jelikož prvnímu gólu předcházet offside, který pomezní rozhodčí domácích avizoval, než padla branka. Nikdo z hostujících hráčů a realizačního tymu to nemohl vidět. U druhého neuznaného gólu rozhodčí odpískal útočný faul, nikoliv ofsside. Poté když Nučice dali branku na 4:3 hostující pomezní rozhodčí nesmyslně avizoval ofsajdové postavení, kdy tento moment hlavní rozhodčí velice dobře viděl a ponechal akci dohrát a branku uznal. Kdy toto byla veliká chyba pomezního hostů. Bylo 10 min. do konce utkání a hostující tým se odebral do šaten. Jestli to viděli v televizi nevím, ale bylo to dosti trapné.
Poté co se odehrálo na konci utkání do fotbal patří ale na druhou stranu jak se zachoval domácí obránce má u mě palec nahoru, po lidské stránce, jelikož Polepy vůbec nezmiňují, že jejich hráč šel kolem domácího pomezního a plivnul mu do obličeje. A vím, ze se jednalo o jeho otce. To do fotbalu absolutně nepatří. A divím se že tento hráč nedostal červenou kartu.
Abych to celé na závěr shrnul, za celou věc nemůže pomezní domácího mužstva, ale samotní hráči Polep a jejich realizační tým. Jinak jsem dlouho takhle ubrečený článek nečetl. Je to škoda, byl to pěkný zápas, s hodně góly. Ale myslím si, že takové ubrečené mužstvo nemůže hrát okresní přebor.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 08:28
Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 08:05

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 07:10

Tip: výhra domácích