5:4p.
(2:3)
14. S. Uman
26. M. Čapek (vl.)
31. B. Uman
47. S. Uman
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.03.2024 16:30

18.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Zásmuky zůstávají první! Štítarští mladíci po heroickém výkonu odváží jen bod


Branky


3. P. Pavlík , 47. J. Pechar , 61. P. Pavlík , 86. O. Jahoda - 14. S. Uman , 26. M. Čapek (vl.) , 31. B. Uman , 47. S. Uman
11

Interesantní utkání nabídl duel lídra soutěže Zásmuk s progresivními Štítary. Stachův výber dlouho držel vedení, ale zkušenost domácího týmu trenéra Jindry nakonec přinesla prvnímu týmu tabulky kýžené vítězství, ačkoliv až na pokutové kopy. Výborný zápas odehrál zkušený veterán Pavlík a hostující střelec Samuel Uman, který vstřeli svůj devatenáctý, respektive dvacátý gól v sezoně. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Góly

Úvod zápasu patřil domácím hráčům – to vyústilo v první branku utkání. Pavlík si našel mezi stopery centrovaný míč z pravé strany a s pomocí teče o břevno překonal Moravce v hostující bráně, ten však po zápase pronesl, že si vlastně není jistý, zdali kulatý nesmysl opravdu překročil pomyslný Rubikon v podobě brankové čáry. 

 

Branka Zásmuky nakopla a svěřenci trenéra Jindry tak pokračovali v náporu. Ale protože se kromě povedené střely z přímého kopu neujalo ani zakončení po zpětné přihrávce do vápna – skóre se zatím neměnilo. Jinak tomu nebylo ani po samostatném úniku, ve kterém, naneštěstí pro domácí, orazítkovali pouze břevno hostující svatyně.

 

Břevno bylo dostatečným budíkem pro hostující hráče a najednou začal hrát i Štítarský SK. Zlepšená hra rázem generovala hostující šance. Huleš v jedné takové upaloval sám na Hurta v domácí bráně, ten však dobře vyběhl, avšak z následného závaru hlavičkou překonal domácího mladíka kanonýr Samuel Uman a bylo srovnáno. Štítary se rozjely a v tu ránu byly lepším týmem. 

 

Ve 26. minutě domácí znovu inkasovali, když si prudký centr srazil do vlastní brány kapitán Martin Čapek.

 

Jedenatřicátá minuta byla znovu ve znamení gólu. Benjamin Uman si navedl míč na levou nohu a na přední tyč nachytal Hurta a otočka skóre byla rázem skutečností. 

 

V závěru poločasu však Štítary přestaly hrát a v rámci dlouhého nastavení inkasovaly. Propadlý centr na velké vápno vystřelil domácí Pechar a jeho střelu vychýlil z dosahu Moravce bránící Růžička. Do kabin se tak šlo za stavu 2:3.

Drama

Druhý poločas pokračoval ve stejném rázu jako ten první – Štítary podnikaly protiútoky a domácí Zásmuky drželi míč. Jeden takový využil Samuel Uman a připsal si již dvacátý gól v sezoně. 

 

 

Domácí rázem prohrávali o dva góly, to však netrvalo příliš dlouho. Odvrácený roh se dostal na, v hraničním postavení, Pavlíka, který střelou k tyči snížil náskok hostujícího týmu. 

 

Samuel Uman mohl vzápětí zkompletovat hattrick, ale tváří v tvář Hurtovi trefil pouze mladého brankáře Zásmuk a skóre se neměnilo. 

 

Domácí dále drželi míč a hosté spoléhali na rychlé protiútoky. 

 

Byli to právě domácí, kdo se v závěru zápasu radoval z gólu. V 86. minutě vykouzlil Pavlík krásnou přihrávku na Jahodu a ten si v samostatném úniku poradil znamenitě. 

 

V závěru ještě mohl strhnout vítězství na stranu Štítar Adam Machurka, ale z hraniční ofsajdové situace netrefil prázdnou bránu, pomezní rozhodčí sice signalizoval offside, ale píšťalka hlavního rozhodčího zůstala němá – šlo se tak do penalt.

Penaltová loterie

V kopech z pokutové značky byli úspěšnější domácí a ze zápasu tak vytěžili o bod více než soupeř ze Štítar.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Zásmuky
Trenér Václav Jindra: Začátek utkaní byl v režii domácích fotbalistů. Na naší straně byla znát nervozita provázena spoustou nepřesností. Zhruba kolem dvacáté minuty jsme hru vyrovnali a přišla první naše velká šance, která ještě zůstala nevyužitá. Ve třicáté minutě už se skóre měnilo, když se prosadil Jahoda. O dvanáct minut později domácí ze závaru v našem pokutovém území vstřelili vyrovnávací gól. Netrvalo dlouho a šli jsme znovu do vedení, když Lukáš Martínek chytře přehodil domácího gólmana. Zápas se lámal hned na začátku druhého poločasu, když proměnil pokutový kop Pavlík, po faulu na Lukáše Martínka. Po osmnácti minutách přidal ještě pojistku Jahoda, když navýšil skóre na 4:1 I když výsledek může působit jednoznačně, jednalo se vyrovnané utkání, k jehož kvalitě přispěly oba týmy. Za naším úspěchem vidím dobrý týmový a takticky zvládnutý výkon.

Štítarský SK
Trenér Jakub Stach: Prvních deset minut jsme byli zbytečně pasivní a jednou inkasovali. Poté jsme ale převzali taktovku hry a byli po celé utkání lepším týmem. Kvalita byla jednoznačně na naší straně a jsem na kluky velmi hrdý. Nemám jim takřka co vytknout, ale bohužel jsme se přesvědčili, jak dokáže být fotbal nespravedlivý. Pochvaly od domácích hráčů, trenérů, funkcionářů a fanoušků samozřejmě potěší, ale ztracené dva body nám to nevrátí.



Sestavy


TJ Sokol Zásmuky
Č. Hurt [-] - P. Pavlík [-] , J. Martínek [-] (3. Š. Kohoutek [-] ) , J. Pechar [-] (74. J. Hanzl [-] ) , O. Jahoda [-] , L. Martínek [-] , P. Bárta [-] , M. Kraus [-] , J. Lindner [-] , Z. Vokáček [-] , M. Čapek [-]

Štítarský SK
D. Moravec [-] - J. Miškovský [-] , S. Huleš [-] , A. Machurka [-] , L. Jedlička [-] , J. Vlášek [-] , S. Uman [-] , F. Jonáš [-] (45. O. Nejman [-] ) , B. Uman [-] , Š. Růžička [-] , K. Machurka [-]

ŽK: 65. J. Pechar , 76. L. Martínek - 16. F. Jonáš , 39. J. Miškovský , 64. B. Uman , 68. A. Machurka .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: LÖWE Vilém - MEDLEN Jiří (N), POLÁK Jakub (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Jonathan Mensatoris

Expert: Michal Exner
Tip experta: výhra domácích

Lídr doma nezaváhá.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích