Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

06.04.2024 16:30

19.kolo, Středočeský | Kolín | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Ratboř doma porazila Krakovany: Střelec Hrstka netradičně v bráně


Branky


15

Zajímavé utkání za takřka letního počasí nabídl duel domácí Ratboři s hostujícím Krakovany. Tvrdé hřiště sice evokovalo tzv. holomajznu, ale minimálně první poločas byl pravým opakem této premisy. Domácí vybojovali veledůležité tři body. Zaujal především výborný výkon Marka Hrstky v domácí bráně, který běžně zastává pozici útočníka, a krásný lob hostujícího Kozla. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Rychlý start

Vhled do utkání nám nabídnou povedené komentáře domácího útočníka Davida Zdeňka a hostujícího obránce Ondry Černého.

 

Ondřej Černý: K dalšímu venkovnímu zápasu jsme vyjeli za teplého, skoro až letního počasí do Ratboře. Již po prvních kontaktech s hrací plochou mi bylo jasné, že vzhledem k velmi tvrdému povrchu, bude dnes fotbal plakat. Úvod utkání tomu však rozhodně nenasvědčoval. Na výsledkové tabuli svítila ještě nultá minuta, když se poprvé prosadili domácí, a to konkrétně turbo myš Zdeněk, který po dlouhém nákopu všechny předběhl a následně nechytatelně zavěsil. 

David Zdeněk: Do zápasu se nám povedlo výborně vstoupit hned ve dvacáté vteřině jsme vstřelili branku a to kombinací po ose Kemza Švarc Vohnický Kopecký, který dal prunikovou přihrávku mezi stopera a krajního obránce kam jsem si seběhl udělal tři kroky a trefil levou šibenici.

 

OČ: Vyrovnání však přišlo záhy, v první šanci si ještě L. Chvojka vylámal zuby na v bráně zaskakujícím Hrstkovi, v sedmé minutě po samostatném úniku však již skákající balón napálil nechytatelně k tyči, 1:1. O pár chvil později stanul opět tváří v tvář Hrstka proti L. Chvojkovi, tentokráte souboj dopadl vítězně pro domácího borce. Krásný fotbalový moment, byl k vidění v patnácté minutě, a to, když se prosadil Kozel, který přehodil zhruba ze čtyřiceti metrů vylezlého Hrstku, 2:1 pro nás. Bohužel již v osmnácté minutě bylo vyrovnáno, a to, když Douděra nešťastně vyboxoval míč pouze na vápno, kde se nejlépe zorientoval Vohnický, 2:2. Po tomto gólu začal fotbal bohužel více a více uvadat, do poločasu se tak již nic podstatného neudálo a do kabin se tak šlo za stavu 2:2.

DZ: V patnácté minutě opět slavili hosté a to po krásném gólu skoro z půlky hřiště, který vstřelil Kozel. Tři minuty na to jsme vyrovnali po rohovém kopu kde ve skrumáži před brankářem Douďerou se nejlépe zorientoval Lukáš Vohnický. Diváci kteří přišli po dvaceti minutách hry bohužel přišli 4 góly. Zbytek prvního poločasu byl povětšinu času vyrovnaný jen sudí sázel karty za řeči.

 

Holomajzna

OČ: Ve druhém poločase se pokračovalo v trendu z konce toho prvního, a to ve fotbale, který nikam moc nevede. Míč všude pořád někde poskakoval a moc se nehrálo. S přibývajícím časem bylo jasné, že o výsledku celého zápasu může rozhodnout jedna chyba. Ta bohužel přišla na naší straně, a to, když v šestašedesáté minutě zaváhal Myška, kterého o balón obral jeho kamarád Jarda Svoboda, aby ho následně naservíroval Gembiczkému, který odpálil vlnu radosti na domácí straně. Naše následné snažení o vyrovnání bylo již hodně křečovité a domácí si tak naše pokusy celkem v poklidu pohlídali a mohli se tak začít radovat z výhry 3:2

DZ: Na začátku druhé půle na nás Krakovany vletěli ale ze spousty standartních situací nedokázali nic vytěžit. A tak jsme v 66. minutě vstřelili další branku. Jarda Svoboda vybojoval balón na hostujícím stoperovi Myškovi a z přečíslení dva na jednoho míč předložil Gembovi, a ten si už sám před brankářem poradil. Hosté se snažili hrát aktivně, ale nebyly přesní a z jejich ztrát jsme se snažili chodit do brejků, což se nám malém povedlo zužitkovat, když jsem stál na velkém vápně sám před brankářem, ale hostující stoper mě dokázal včas zastavit. A o pár minut později byl sám před Douďerou opět Gemba, který se tam ocitl po kombinaci mezi Jardou Svobodou a mnou, bohužel pro nás ho brankář skvělé vychytal. Do konce zápasu žádný gól nepadl.



Ohlasy k zápasu


TJ Slavoj Ratboř
Útočník David Zdeněk: Do zápasu jsme šli s velmi oslabenou sestavou bez brankáře a stopera a našeho stěžejního hráče Radka Biška. Naštěstí pro nás skvěle zaskočil v bráně Mára Hrstka a podržel nás. Řekli jsme si, že budeme bojovat hrát dobře zezadu a vybojujeme nějaké body a to se povedlo.

TJ SK Krakovany
Obránce Ondřej Černý: Velké zklamání, dnes jsme měli rozhodně bodovat, bohužel jsme neměli den a moc nám to nešlo, nezbývá nám tak nic jiného než pořádně potrénovat a příští týden doma smáznout Nučice. Na závěr bych chtěl moc poděkovat klukům z našeho kotle, kteří nám celý zápas fandili, věřím že je příště nezklameme.



Sestavy


TJ Slavoj Ratboř
M. Hrstka [-] - J. Machan [-] (54. Z. Gembiczki [-] ) , L. Horák [-] (88. A. Brant [-] ) , D. Zdeněk [-] , J. Svoboda [-] , L. Vohnický [-] , M. Kopecký [-] (85. P. Rudko [-] ) , M. Uher [-] , V. Švarc [-] , D. Kemza [-] , J. Kovařík [-]

TJ SK Krakovany
Z. Douděra [-] - A. Dostál [-] , P. Myška [-] , M. Kutil [-] - D. Horák [-] (70. V. Novotný [-] ) , P. Kozel [-] , L. Chvojka [-] , O. Beneš [-] (78. J. Špinka [-] ) - L. Neruda [-] - D. Chvojka [-] , M. Věříš [-]

ŽK: 33. V. Švarc , 48. J. Machan , 87. D. Kemza , 89. J. Svoboda - 22. A. Dostál , 23. P. Kozel , 44. L. Neruda , 60. D. Chvojka , 76. P. Myška .
Počet diváků: 85. Rozhodčí: LÖWE Miloš - DOBEŠ Jan (N), KUBIČEK Luboš (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Jonathan Mensatoris

Expert: Jakub Brdíčko
Tip experta: výhra hostů

Rozjeté Krakovany venku nezaváhají.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích