0:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.04.2024 16:00

18.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Žolík Šmarda rozhodl derby v Mikulovicích


Branky


14

V případě vítězství mohly SK-1.FC Mikulovice ovládnout všechna letošní derby osy vesnic Ostřešany - Mikulovice - Dražkovice. Nestalo se tak, proti tomuto plánu se postavil rázně střídající žolík - útočník SK Dražkovice Tomáš Šmarda. Nejtěsnější možná výhra 0:1 dává Dražkovicím proud naděje pro záchranu soutěže.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Krásná návštěva

Konečně přilákal fotbal do Mikulovic i velmi pěknou návštěvu. 150 diváků bylo zvědavo, zda domácí Mikulovice ovládnou i poslední letošní derby se svými blízkými rivaly z Ostřešan a Dražkovic.

Na domácí hráče nečekala snadná práce, bylo totiž zjevné, že to budou muset být tentokrát oni, kdo plní roli favorita. Dražkovice vsadily na pevnou obranu a čekaly na možnost brejkových situací, což je taktika, kterou s úspěchem používají právě Mikulovice.

A nutno říct, že tato taktika na domácí mužstvo platila. Stereotypní nakopávání balónů za obranu soupeře k ničemu nevedlo, chyběl nápad a kreativita. Jedinkrát se během prvního poločasu dostal k typickému průniku rychlík Plesinger. Ve 35.minutě ale nevyzrál na výborně vyběhnuvšího Daniela Šmardu, jeho lob skončil vedle brány.

Hosté byli s vývojem zápasu spokojení, nikam se nehnali a jejich největší zbraní byly standardní situace, zejména rohy. Po jednom z nich prováhal svou příležitost Voříšek.

Šmarda tentokrát střídal a stal se žolíkem

Druhý poločas příliš nezměnil dojem z toho prvního. Neměnný stav nenutil ani jedno z mužstev změnit taktiku boje. 

Rohové kopy se postupem času staly velkým nebezpečím i pro bránu hostů a takřka při každém to hořelo. Pozorná obrana Dražkovic však vše i s porcí štěstí vždy uhasila.

S přibývajícími minutami bylo jasné, že zápas pravděpodobně rozhodne jediný gól. Klíčový okamžik pak přišel v 63.minutě. To byl na hřišti pouhých osm minut útočník hostů Tomáš Šmarda, který tentokrát pouze střídal, což se nakonec ukázalo jako výborný tah trenéra Bibena.

Odpočatý Šmarda utekl po levé straně po přihrávce Stehna celé defenzívě Mikulovic a nadvakrát překonal brankáře Červenku. 

Přestože se Mikulovice snažily o zvrat až do posledních minut, poslaly na hřiště čerstvé síly, nováček soutěže již těsnou výhru udržel a připsal si do okresní tabulky teprve druhý plný bodový zisk. Zisk, který dává naději, protože Dražkovice na posledním místě už ztrácejí na Starý Mateřov pouze jediný bod.



Ohlasy k zápasu


SK-1.FC Mikulovice
Petr Nováček, krajní záložník: "I přestože to byl zápas s posledním týmem soutěže a věděli jsme, že nám nedají nic zadarmo, takový zmar od nás jsem nečekal! Hostům stačil bod, ale vezou si zaslouženě všechny tři."

SK Dražkovice
Lukáš Němec, kapitán: "V situaci, ve které jsme a máme problém dát dohromady 11 hráčů, nás to jakoby semklo a dokážeme konečně zase bodovat. Dnes to byl týmový výkon a pochvalu zaslouží každý, kdo byl na hřišti."



Sestavy


SK-1.FC Mikulovice
F. Červenka [-] - L. Křivka [-] , V. Novotný [-] (82. T. Voda [-] ) - P. Nováček [-] (80. J. Dynter [-] ) - J. Plesinger [-] - P. Vencl [-] (63. D. Pitra [-] ) , P. Štěpán [-] , J. Vencl [-] , J. Hyxa [-] (50. K. Fendrich [-] ) , O. Těšínský [-] , R. Stefanov [-]

SK Dražkovice
D. Šmarda [-] - J. Mazánek [-] (90. M. Kopečný [-] ) , T. Ťopek [-] , J. Jukl [-] , D. Stehno [-] , L. Němec [-] , J. Šmíd [-] (55. T. Šmarda [-] ) , L. Vladyka [-] , M. Bílek [-] , M. Voříšek [-] , T. Stehno [-]

ŽK: 69. O. Těšínský , 83. R. Stefanov - 72. T. Šmarda , 88. J. Mazánek , 93. L. Němec .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: Čermák Jiří - VONDRUŠKA Daniel, RÁZEK Šimon.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Antonín Branský
Tip experta: výhra domácích

Mikulovice v minulém kole prohrály v Sezemicích a jistě budou chtít odčinit tento nezdar. S posledním týmem tabulky k tomu mají ideální příležitost.

Tip: výhra domácích