2:2
(1:1)
35. V. Chlumecký (vl.)
47. T. Fenyk
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.04.2024 16:00

18.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rudá karetní show rozhodčího Rambouska


Branky


14

Kam přijede Starý Mateřov, tam v poslední době padají "redky". Nejinak tomu bylo i v sobotu na hřišti TJ Sokol Újezd, kde domácí dohrávali v devíti a hosté o jednoho muže v poli více. Tři červené karty a překvapivý bod za remízu 2:2, to jsou hlavní skutečnosti, které přineslo utkání Újezdu se Starým Mateřovem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Výtečný Svichkar držel Mateřov ve hře

Zápas se Starým Mateřov, týmem, který bojuje o každý bodík, moc nelákal. Necelé čtyři desítky diváků je hodně málo. První poločas se odehrál plně v režii domácího favorita, leč ten ve většině šancí nechával vyniknout brankáře hostů Svichkara.

Jedinou výjimkou byla 18.minuta, kdy se přesně trefil Gočaltovský - 1.0.

Slabší krátkou chvíli si pak domácí vybrali v 35.minutě. Centr do vápna odhlavičkoval stoper Chlumecký nad sebe, aby si následně padající balón uklidil nešťastně holení do vlastní sítě - 1:1.

Pak už se blýskal Svichkar v jedné šanci za druhou. Neúspěchem skončily pokusy Homby, Gočaltovského i Molnára. Ve 40.minutě si pak na skvělém brankáři Mateřova dvakrát vylámal zuby Vohralík.

Emoce šly ven

Druhý poločas začal pro Újezd šokem, když se ve 47.minutě střelou z dálky prosadil Fenyk - 1:2. Všem aktérům v tu chvíli začalo být jasné, že se zápas nevyvíjí tím směrem, který se předpokládal. A to zvyšovalo nervozitu zejména domácích hráčů. Jedna příležitost za druhou končily na těle či v rukavicích Svichkara. Jeho brána byla však zakletá, o čem budou ještě dlouho přemýšlet Homba, Vohralík nebo Gočaltovský. 

Atmosféře utkání některými svými výroky nepřidal ani rozhodčí Rambousek, zejména slovní výpad Holka zůstal k překvapení domácích fotbalistů bez jakéhokoli ocenění.

Emoce pak vyvrcholily v 78.minutě. Spouštěčem byla sudím poskytnutá výhoda v situaci, kdy dle názoru faulovaného Homby se měl spíše pískat faul. Ostrá slova z tábora újezdeckých fotbalistů odnesl červenou kartou Urbanec a následně i sám Jiří Homba.

Kapitán domácích Martin Vohralík k této situaci řekl: 

"Újezd mrzí, že místo ochrany útočníka, který je okopáván zleva zprava, je preferována ze strany rozhodčího benevolence k takovým zákrokům. K údivu všech se rozhodčí Rambousek rozhodl hrát vlastní zápas a absentoval ochranu zdraví hráčů. Udělení červené karty je o to horší v kontextu s 62.minutou, kdy od Holka zazněla mnohem ostřejší slova a trest nebyl žádný."

Domácí prohrávali o gól a rázem hráli v devíti hráčích! V následující minutě šel předčasně do sprch i hostující Fenyk po druhé žluté kartě.

Zoufalá snaha oslabeného Újezdu nakonec přinesla ovoce alespoň v podobě vyrovnávací branky Ovečky v 87.minutě - 2:2.

Zápas plný emocí přinesl hodně zajímavých situací a v konečné podobě i velmi překvapivý výsledek.



Ohlasy k zápasu


Sokol Újezd
Kevin Ovečka, hráč: "Při vyrovnávacím gólu jsem si řekl, že to napálím k tyči. Gólman směr vystihl, ale bylo to dělo, může být rád, že má obě ruce."

SK Starý Mateřov
Tomáš Fenyk, útočník: "Jako vždy nám chybělo několik hráčů, takže dík patří hráčům z béčka. Myslím, že se nám podařilo celkem slušně eliminovat soupeřovy tvořivé hráče. Když se k tomu přidalo i štěstí a výborný výkon Olekse v bráně, je z toho cenná remíza."



Sestavy


Sokol Újezd
M. Bílý [-] - J. Homba [-] , G. Bendig [-] , K. Ovečka [-] , F. Gočaltovský [-] , M. Urbanec [-] , M. Vohralík [-] , M. Molnár [-] (58. M. Norek [-] ) , M. Zounar [-] , V. Chlumecký [-] , R. Mrhal [-]

SK Starý Mateřov
O. Svichkar [-] - P. Nägele [-] , T. Fenyk [-] , O. Sejbal [-] , Z. Antonijevič [-] , J. Melichar [-] , K. Veselák [-] , L. Skalický [-] , J. Hruška [-] (71. S. Darmohrai [-] ) , T. Holek [-] , R. Suchánek [-]

ŽK: 77. M. Urbanec - 55. O. Sejbal , 66. L. Skalický , 72. T. Fenyk , 85. Z. Antonijevič , 89. P. Nägele , 90. S. Darmohrai . ČK: 78. M. Urbanec , 78. J. Homba - 79. T. Fenyk .
Počet diváků: 37. Rozhodčí: Rambousek Josef - ŠKOLOUT František, SLAVÍK Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Antonín Branský
Tip experta: výhra domácích

Mateřov je v krizi a jeho výsledky jsou zarážející, trochu jako den a noc. V Újezdu si myslím, že prohrají, ale ranec jako se Srchem nedostanou, bude to maximálně o dva góly.

Tip: výhra domácích