V. Polívka 74. (p.)
1:4
(0:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.04.2024 16:30

19.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rádio Chvojenec hlásí čtvrtou výhru


Branky


74. V. Polívka (p.) - 3. M. Skutil , 42. L. Zbudil , 81. D. Čáň , 85. M. Vávra
10

Pusťte si rádio, vítězné vlny znějí počtvrté v řadě z Chvojence. Sebevědomý týmový výkon přinesl úspěch 1:4 na hřišti SK Starý Mateřov. Černé mraky plné dešťových kapek se v sobotním odpoledni symbolicky stáhly nad mateřovský stadion.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hned úvodní akce skončila v síti

Fotbal na Pardubicku v sobotu odpoledne příliš netáhlo. Deštivé a chladné počasí nepřilákalo na stadion do Starého Mateřova více než 25 otužilých diváků. Ba co víc, problém hlásil i domácí kapitán Tomáš Fenyk, který jen tak tak stihl sehnat jedenáct bojeschopných fotbalistů. Domácí střídačka náhradníků tak symbolicky zela prázdnotou a dokumentovala tak naprosto přesně situaci, ve které se Mateřov aktuálně nachází.

To mužstvo TJ Sokol Chvojenec přijelo k utkání v úplně odlišném rozpoložení. Tři výhry v řadě vlily do žil hodně sebevědomé krve a bylo to znát i na hřišti od první minuty. 

Hosté působili fotbalověji, dařila se jim kombinace, což vzhledem k mokrému terénu nebylo úplně jednoduché. A hned jejich první akce skončila gólem v síti Svichkara! Ve 3.minutě dostal ideální přihrávku za obranu rychlý Skutil a střelou podél gólmana otevřel skóre - 0:1.

Pro Chvojenec ideální začátek! Mateřovu nelze upřít bojovnost a důraz, do šancí je ale hostující obrana nepouštěla. Hrálo se převážně mezi šestnáctkami, typický okresní boj s minimem šancí.

Když už to vypadalo, že se půjde do kabin s jednogólovým rozdílem, přišla pro hosty příležitost z nebezpečné standardky. Po faulu na Ehla využil při přímém kopu ve 42.minutě Lukáš Zbudil mokrý terén a zvýšil přesnou střelou k tyči na 0:2.

 

Obrany se otevřely, zejména ta domácí

Paradoxně chvílemi vytrvalý déšť otevřel ve druhém poločase obrany obou týmů, takže šancí na obou stranách bylo více. Zejména hosté nacházeli skuliny ve středu defenzívy Mateřova, se všemi střelami si ale dokázal Svichkar poradil a držel tak šance domácích na zdramatizování utkání.

K tomu skutečně došlo v 74.minutě, kdy se po faulu Chvojence ve vlastním vápně kopala penalta. Tu s jistotou proměnil Polívka, nejlepší hráč domácího týmu v zápase - 1:2.

Rázem to bylo na dostřel a Mateřov ožil. Několik šancí mohlo být i gólových, kdyby ovšem byla lepší finální přihrávka. Snaha vyrovnat však otevírala okénka v domácí defenzívě. Že mají ideální hráče na rychlé brejky, ukázali Chvojenečtí již v Holicích, platilo to ovšem i v Mateřově!

V 81.minutě po akci zprava se v ideální palební pozici ocitl střídající Čáň a mířil přesně - 1:3.

Konečnou podobu výsledku pak dal v 85.minutě dorážkou Vávra, když první střelu Dominika Nechvíle ještě Svichkar zneškodnil - 1:4.

TJ Sokol Chvojenec tak zcela zaslouženě zvítězil již počtvrté za sebou a svou pěknou sérii bude moci prodloužit za týden v domácím utkání s SK Křičeň.



Sestavy


SK Starý Mateřov
O. Svichkar [-] - D. Jonáš [-] , S. Darmohrai [-] , V. Polívka [-] , Z. Žďára [-] , T. Fenyk [-] , Z. Antonijevič [-] , J. Moder [-] , M. Kučera [-] , K. Veselák [-] , J. Macek [-]

Sokol Chvojenec
D. Jiran [-] - P. Ehl [-] , F. Zbudil [-] (60. D. Čáň [-] ) , M. Skutil [-] (70. D. Nechvíle [-] ) , V. Černý [-] , L. Zbudil [-] (60. G. Borrelli [-] ) , J. Stárek [-] (46. Z. Mach [-] ) , D. Nechvíle [-] , T. Richter [-] , M. Centner [-] , M. Vávra [-]

ŽK: 41. D. Jonáš , 83. M. Kučera .
Počet diváků: 25. Rozhodčí: Syrůček Oldřich - MÁLEK Patrik, URBANCOVÁ Agáta.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Filip Hlaváček

Expert: Pavel Herbst
Tip experta: remíza

Mateřov je v situaci, kdy potřebuje body jako sůl. Chvojenec po slabším podzimu hraje nyní velmi dobře, je ve formě. Vychází mi to na dělbu bodů.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů