Seč nezvládla závěr a s Ptenínem jen remizovala


Branky


41. J. Strejc , 50. P. Sedláček , 82. R. Kukeně , 87. M. Korda (vl.) - 25. J. Purkart , 54. J. Purkart , 56. P. Filip (p.) , 69. R. Tyml
2

Atraktivní duel mezi třetím a čtvrtým celkem tabulky přinesl hned osm branek, červenou kartu i kuriózní vyrovnání v závěru. Je vidět, že oba celky s ofenzivou problémy nemají, ale defenzivu je do budoucna rozhodně třeba vypilovat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Po jednom gólu na každé straně

Seč nastoupila do zápasu ve velmi silné sestavě. Ve svých řadách přivítala staronového střelce Radka Tymla z Blovic, ofenzivní talent Jakuba Purkarta z Košutky či Jindřicha Káchu, který se k fotbalu vrátil po ročním zranění. To Lučina mohla opět počítat například s útočníkem Patrikem Sedláčkem, který na konci podzimní části stál kvůli disciplinárnímu prohřešku.

 

V prvním poločase bylo znát, že se jedná o úvod jara. Hra byla neurovnaná a s minimem šancí na obou stranách. Gól na sebe nechal čekat až do 25. minuty. V ten moment totiž přišel centr Káchy, který našel Jakuba Purkarta, který si přesnou hlavičkou pod břevno zadělal na drahé zápisné. Do šaten se však šlo za stavu 1:1. V 41. minutě si odražený míč našel Miroslav Šašek a určil poločasový výsledek.

Remízu "zařídil" nešťastník Korda

Začátek druhé půle se kvůli problémům s elektronickým zápisem o několik minut zpozdil. Nečekaná prodleva se zřejmě vůbec neprojevila na útočníkovi Lučiny Patriku Sedláčkovi, který po pěti minutách střelou do horní poloviny branky dokonal ptenínský obrat. Asistenci si po krásné kolmici po právu připsal Jan Strejc. Vedení však ani domácím nevydrželo. V 54. minutě se po akci Tymla podruhé v zápase trefil Jakub Purkart, na jehož nečekaný oblouček by Marek Pelant nedosáhl, ani kdyby si své dlouhé vlasy nageloval - 2:2. Další obrat v zápase zařídil suverénně proměněným pokutovým kopem Petr Filip. Je potřeba dodat, že penaltu vybojoval skvěle hrající Radek Tyml, jehož sólo zastavila obrana Lučiny jen za cenu faulu. A pro Seč bylo ještě veseleji v 69. minutě. Již několikrát zmiňovaný Radek Tyml byl za svou aktivitu odměněn i gólem, a vše nasvědčovalo tomu, že Seč bude brát tři body. Za pár minut mohl navíc definitivní pojistku přidat Martin Plojhar, ale svou střelu z malého vápna poslal mimo tři tyče. A tak začal úřadovat Ptenín. Nejprve na rozdíl jediného gólu snížil dalekonosnou střelou Richard Kukeně a comeback byl dokonán po vlastním gólu střídajícího Miroslava Kordy. Dramatické poslední minuty ještě přinesly červenou kartu pro Václava Duchka, který si ve zdi příliš nepadl do oka s novým kapitánem červeno-černých Josefem Bradáčem, ale na konečném výsledku 4:4 už to nic neměnilo.

 

Ofenzivní zápas byl tou nejlepší pozvánkou na 13. kolo. Seč v něm v derby přivítá vedoucí Chlum, což bude zápas, který by si nikdo neměl nechat ujít. Ptenín se za týden utká s nevyzpytatelnou Líšinou. Takže o víkendu všichni na fotbal, jste srdečně zváni!



Ohlasy k zápasu


TJ Lučina Ptenín
Patrik Sedláček, útočník Ptenína: "První jarní zápas, co k tomu dodat... Ze začátku bych řekl, že to byl hodně vyrovnaný mač jak po té fyzické, tak i taktické stránce. Nepříznivý stav jsme dokázali otočit, ale poté jsme udělali mnoho chyb, na které jsme bohužel doplatili. Chvíli před koncem navíc zbytečná červená karta. Jsem rád, že se nám na domácí půdě povedlo uhrát alespoň bod. A chtěl bych moc poděkovat fanklubu soupeře z Chlumu, který se po zápase v Hradci také zastavil na našem utkání a z plných plic a sil nás táhl k bodovému zisku."

TJ Seč
Bohuslav Plojhar, trenér Seče: "Nastoupili jsme v silné sestavě, takže i proto jsme dnes chtěli vyhrát. Cílem bylo snížit ztrátu na Chlum a dohnat Hradec. Velmi dobře zahráli Calta, Tyml i Purkart. Sezona bude ještě dlouhá, je před námi hodně zápasů. Rozhodně není nic rozhodnuto."



Sestavy


TJ Lučina Ptenín
M. Pelant [-] - P. Sedláček [-] (68. J. Podzimek [-] ) , R. Hnojský [-] (70. R. Kukeně [-] ) , J. Schejbal [-] (65. J. Černý [-] ) , A. Mebarki [-] , J. Strejc [-] , M. Šašek [-] , V. Duchek [-] , L. Kaufner [-] , K. Sedláček [-] , V. Rajšpís [-]

TJ Seč
T. Kněz [-] - R. Tyml [-] , J. Purkart [-] , J. Kácha [-] (75. D. Vracovský [-] ) , R. Vlk [-] (73. M. Korda [-] ) , J. Calta [-] , M. Plojhar [-] (80. M. Fotr [-] ) , P. Filip [-] , J. Bradáč [-] , I. Salcop [-] , J. Fischer [-]

ŽK: 42. R. Hnojský , 76. L. Kaufner - 89. J. Bradáč . ČK: 89. V. Duchek .
Hráči zápasu: M. Šašek - J. Purkart .
Počet diváků: 50. Rozhodčí: Lažánek Karel - STREJC Václav (N), HRANIČKA Václav (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
25. 4. 2016 14:27
tomasi pravda pravdicka
20. 4. 2016 16:35
Z Hradce jsme se přijeli podívat proti komu nastoupíme za týden :-) Seč vs Chlum . Očekávané derby....Z pohledu diváka na fotbal Ptenína který hostil Seč to bylo jako na houpačce. Zajímavé goly,zajímavé šance prostě vše co k tomu patří.....Jen se Ptenínský asi nemohli divit že Seč hraje místo 12 hráčích místo klasických 11ti. SMíííích ( Hostující pomezní rozhodčí 12tý v poli ) .... Docela show :-) Padne gol a za 5 sekund se zvedne praporek že kluci tam byl jasný Offside :-))) Sportu zdar a divadlo si nechte pro jiné sporty Smích :-))