Derby bez branek


Branky


0

Staré časy připomínalo bruntálské hřiště v nedělním letní dopoledni, kdy se něm hrálo očekávané derby krajského přeboru odvěkých okresních rivalů z Bruntálu a Krnova, na tribunách rekordní více jak tisícovka příznivců obou táborů branku ale za celých devadesát minut neviděla. 
Okresní derby přilákalo na městský fotbalový stadión v Bruntále po dlouhých letech rekordní návštěvu a domácí fotbalisté si to chtěli užít.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Už ve 2. minutě se dostal do šance Hendrych, ale jen rozchytal brankáře Krnova Jaška. Ve 4. minutě prodloužil míč hlavou Hendrych na Ostráka, ten ale mířil opět jen do rukou krnovského gólmana. Domácí byli aktivnější a V 7. minutě poslal uličkou do šance Kazar Tomáše Němce. Jaška v bráně Krnova byl opět na správném místě. Fotbalisté Bruntálu byli dále útočnější a ve 13.minutě to byl znovu Hendrych, který po přihrávce Orsága pálil nad. Až v 16.minutě o  sobě dali vědět hosté. Střelu Mitury ale zkrotil ve svých rukavicích domácí brankář Minarčík. Domácí měli v první půli navrch, ale v 19. minutě musel řešit závar před svou bránou jejich brankář Minarčík  Ve 21. minutě se vydal k sólu do šestnáctky Krnova Němec, míč skončil jen u rohového praporku. Ve 23. minutě zahrozil před domácí brankou krnovský Bartoníček. Domácí tým chtěl strhnout vedení na svou stranu. Střela Patrika Havlíčka ve 23.minutě ale mířila nad. Ve 30. minutě byl v akci domácí Orság. Branku ale netrefil. Největší šanci v první půli měli domácí ve 31. minutě. Po přihrávce Kazara postupoval zcela sám na bránu Krnova Tomáše Němec. Jaška ale výborně zasáhl a změnu stavu nepřipustil. Krnovští se nedostávali do hry a dále byli herně lepší domácí. Ve 37. minutě řešil Jaška další nebezpečný centr před svou branku. V závěru první půle pak Krnovští ohrozili branku domácích. Hrubý přešel přes nedůrazně bránícího obránce domácích, jeho centr před branku Bruntálu ale nikoho nenašel.

 

 

Lépe vstoupili do druhé půle opět hráči domácího kolektivu. Střela Kazara branku hostů neohrozila. V 51. minutě ale fauloval ve vlastní šestnáctce obránce Krnova pronikajícího Patrika Havlíčka a byl z toho pokutový kop ve prospěch Bruntálu. Kazar, ale jen pořádně zatřásl břevnem hostující brány, stav se dále neměnil. O tři minuty chtěl domácí hráč chybu odčinit,ve výhodné situaci dva na jednoho volil místo přihrávky na zcela volného Patrika Havlíčka střelu, která byla tečována na roh. Krnovští začali v dalším průběhu hru postupně vyrovnávat a v 68. minutě se ocitl sám před Minarčíkem v brance Bruntálu Adam Ondra. Míš mu ale poslal jen do jeho rukou. V 69. minutě pronikal opět Ondra po pravé straně šestnáctky, tečovaná střela jen olízla spojnici domácí svatyně. V závěrečných minutách oba týmy toužily po vítězství. V 73. minutě pronikal domácí Češek, na obránu hostů nevyzrál. Bruntálští v závěru opět přitlačili. V 85. minutě se dožadovali domácí hráči i příznivci trestného kopu po faulu na Orsága, místo toho ale uviděl domácí útočník žlutou kartu za filmování. V 87. minutě ještě zaútočili hosté, ale vytěžili z toho jen rohový kop. Na bezbrankové remíze se pak už nic neměnilo.

 

text zdroj: http://www.fcsobruntal.cz/



Ohlasy k zápasu


MFK Bruntál
Antonín Mura (trenér): Myslím, že jsme si vzhledem k průběhu utkání určitě zasloužili vyhrát. Vytvořili jsme si mnohem více šancí. Hoste si toho moc nevytvořili a o posouzení některých dalších situací se nebudu raději vyjadřovat.




Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.