Michal Sostřonek - Kabina funguje výborně, máme potenciál hrát kolem 5. místa

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 20. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře v anketě. Jak hodnotíš svůj výkon a celkový výkon týmu v zápase proti silnému Petřvaldu?
Ahoj, děkuji moc! Utkáni s Petřvaldem každopádně hodnotím pozitivně, řekl bych, že jsme jako tým herně navázali na předchozí výkony z úvodních jarních kol a přesto, že Petřvald disponuje řadou kluků, co ještě nedávno hráli vyšší soutěže, tak se hrál vyrovnaný fotbal, soupeře jsme krom jednoho závaru do žádné větší šance nepustili a pokud bychom se my v koncovce chovali o něco klidněji, tak jsme zapas i mohli vyhrát.
Tento víkend jedete do Oldřišova. Jak se na zápas těšíš? Jedete si pro 3 body?
Do Oldřišova nás čeká autobusový výjezd, v drtivé většině jezdíme na venkovní zápasy autem, takže tohle je příjemné zpestření a určitě se všichni těšíme :) A samozřejmě budeme chtít šňůru venkovních vítězství ještě trochu posunout a natáhnout.
Spoluhráč minulý týden v rozhovoru řekl, že máte vyšší ambice než hrát střed tabulky. Souhlasíš s ním? Jak jsi zatím spokojený se sezónou?
Ano, s Luďkem Macečkem souhlasím. Po skvělé loňské sezóně byly naše výkony a výsledky na podzim slabší, sami hráči jsme z toho byli zklamaní, některé zápasy byly vyloženě nešťastné. Naštěstí nám solidně vyšel start jara a věřím, že náš posun tabulkou zpět nahoru bude pokračovat, mančaft má určitě potenciál hrát kolem 5.místa..
Máte poměrně mladý tým, doplněný o zkušené borce, jako jsi ty nebo kapitán Byrtus. Jak to šlape v kabině? Snažíte se mladíkům předávat své fotbalové zkušenosti, popř. chodí oni za vámi pro radu?
Kabina, a myslím, že můžu mluvit i za ostatní, funguje výborně, většina kluku jsou místní borci, znají se dlouho, drží spolu i mimo hřiště a atmosféra je i díky tomu velmi dobrá. Kluci za radami moc nechodí, my starší, když vidíme, že se někde v zápase stala chyba, tak třeba vypíchneme situaci a klukům poradíme, jak mohli třeba daný moment zvládnout lépe, aby se příště neopakoval, ale není to tak, že bychom po každém zápase byli nachystaní a urputně rozebírali všechny chyby..
Ve své fotbalové kariéře jsi prošel několika týmy. Jaké to byly a kde ses cítil nejlíp?
Začínal jsem v Horním Žukově, v mládeži jsem přešel do Třince. Po konci dorostu jsem se poprvé dostal do Těšína, chvilku jsem byl zpátky v Třinci, pak jsem hrál v Uničově, rok ve Vendryni, dva roky v Polance a pak jsem se vrátil zpět do Těšína.. Rád vzpomínám na všechny štace, nemám to tak, že bych si zpětně říkal, že tam a tam bylo něco špatně. Největší radost mi přinášel bezstarostny žákovský fotbal na Žukově a pak mě také bavilo angažmá v Uničově, kde jsem strávil tři roky.
Vidím, že máš děti, vedeš je taky k fotbalu?
Se starším z dětí, s Filipem, kterému jsou tři roky, si chodíme po tréninku, nebo ve volném čase zakopat, sám navrhne, že chce jít hrát fotbal ven, z čehož mam samozřejmě radost, ale spíše budu obě děti vést ke sportu obecně, ať jich vyzkouší co nejvíc a pak si případně vyberou, než že bych lpěl a cíleně prosazoval jen fotbal..
Sparta x Slavia?
V české lize určitě Baník Ostrava. Když už bych si měl vybrat a říct, komu přeji titul, tak je to Slavia.
Kde pracuješ a co rád děláš ve volném čase?
Pracuji jako Sales specialista ve společnosti Mobis v Nošovicích, ( dodavatel automodulů pro společnost Hyundai)..Volno nejraději trávím různými výlety s dětmi a manželkou, rád cestuji, sleduji filmy a obecně veškerý sport.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.