ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 21.kolo Moravskoslezský | Frýdek-Místek | Okresní přebor, 2022-2023, David Roháček / Janovice

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 21. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Stoper, David Roháček z Janovic. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Davide, gratulace k hráči kola. Věděl jsi o své nominaci?
Díky a ano věděl. Ota Kulhánek mě hned informoval (smích). Naši kluci spolu hrají fotbal a Ota se ve všech hlasováních vyžívá (smích). Minulé kolo byl hráčem kola právě on. A samozřejmě hned v zápětí i kluci z kabiny. Ti se už určitě nemůžou dočkat rozhovoru (smích) a co za to donesu do kabiny (smích).
Překvapila tě samotná nominace, popřípadě výhra hráče kola?
Nominace nejspíše asi ano. Máme v kabině více kluků co vynikají dalek více a zasloužili by si to. A výhra ani moc ne, protože někteří se určitě snažili, abych to vyhrál (smích).
Jak hodnotíš poslední zápas doma derby proti Pržnu?
Nic jiného než výhra nepřipadala v úvahu. Každopádně si myslím, že jsme nepodali 100% výkon, i když jsme vyhráli. Možná to bylo tím, že jsme věděli, že soupeř má v bráně hráče z pole a že to bude to jednodušší. Ale výhra určitě zasloužená.
Janovice jsem viděl hrát po delší době a musím uznat, že hrají dobrý fotbal a máte slušný tým, jaké vůbec máte cíle v sezóně nebo i do budoucna?
Tak určitě. Máme na to hrát vyšší soutěž. Cíle každou sezónu jsou hrát o první místo a konečně postoupit, ale už několikátou sezónu se nám to nedaří a vždy skončíme na tom nepostupovém místě. Tak doufám, že se toho ještě někdy dočkám.
Kde se cítíš nejlépe na hřišti, protože já vím, že ty nejsi úplně rozený stoper?
Tak s fotbalem jsem začínal jako útočník, ale za tu dobu co hraju fotbal, jsem už hrál úplně všechno, kromě gólmana. Takže ani ten stoper mi není cizí. V poslední době jsem hrával středního záložníka a ten mě teda bavil více, ale ten stoper se s Holišákem taky dá. Někdo to hrát musí.
Od spoluhráčů jsem dostal informaci, že jsi specifický a vyprávění o tobě je spíše tak na vydání knihy. Popsali tě jako, že jsi svůj a někdy prostě nemáš náladu na lidi, ale jinak si hodný chlap. Jak se, ale vidíš ty?
Kdo to řekl (smích) ?! Je možné trošku specifický jsem a neřekl bych, že někdy nemám náladu na lidi, to spíše někdy jen na některé lidi. Jinak jsem v pohodě a pro každou srandu.
Také vím, že nezkazíš žádnou srandu a umíš si srandu udělat i ze sebe, což je super. Na hřišti, ale přepneš na jiný mód a jé z tebe hráč, obránce, se kterým prostě útočník nechce přijít do křížku. Máš tedy nějaké předzápasové rituály, kde se dokážeš takhle nastavit?
Rituály nemám žádné. Jdu prostě vyhrát zápas a nejlépe s nulou v zadu.
Když jsem viděl poločas zápasu proti Pržnu, musím uznat že si hrál s Holišem výborně na stoperovi. Což mi potvrdila i kabina. A také o tobě řekli s nadsázkou samozřejmě, že kdyby si neměl tolika zranění, že by sis ten kraj, tu B třídu jednou mohl zahrát, co ty na to?
Jo s Holišákem nám to zatím vzadu docela funguje. A těžko říct. Asi bych mohl hrát o něco výš, ale jak má člověk už jednou takové zranění a hraje trochu se strachem, tak už tomu nemůže dát 100%. Snad se, ale s Janovicemi někdy podíváme výš.
Kluci z kabiny mi také prozradili, že máš rád po zápasové tiskovky a spíše než zpěvákem si dobrým DJ?
Souhlas (smích). Někdy se zdržím (smích) a rád se pobavím.
Baví tě i jiné sporty než fotbal? Popřípadě co děláš ve volném čase?
Baví, ale ten čas už moc není. Zbytek mého volného času mají děti. Takže už jen kolo, zahrada, nějaké to grilování, uzení, kotlíkový guláš, a nějaký ten výlet.
Co dělá David Roháček jako civilní zaměstnání?
Do teď operátor výroby v Brose. Od nového měsíce začínám na nové pozici kontrolor svaru.
Pokud se nepletu, tak máš dvě děti, kluk a holka? Kluk je fotbalista po tatínkovi a už válí na hřišti v Janovicích? A holčička je ještě malinká, ale taky bude fotbalistka? Ptám se proto, že Janovický fotbal mám spojený s rodinnou Roháčků, trošku takoví Klapzubovi, tak jestli doplňujete stavy?
Ano mám a kluk zatím v Janovicích neválí. Zatím se rozvíjí v Baníku, ale jednou určitě Janovicím taky pomůže. A z holky uvidíme, jelikož se i ten ženský fotbal rychle rozrostl, tak ji to třeba taky chytne. A je pravda, že Janovický fotbal a Roháčci k sobě patří. Není tomu zas tak dávno co jsem se na hřišti objevili čtyři, plus ještě Roháček v naší trenérské dvojici. Stavy se pomalu doplňujou a věřím, že doplňovat nadále budou.
Určitě se musím zeptat jestli tě něco samotná nominace na hráče kola a výhra bude něco stát do kabiny?
Tak určitě (smích). Oni mě s prázdnou do kabiny nepustí (smích). Zase bude dlouhá tiskovka (smích).
A na závěr se tě zeptám jestli máš pro někoho nějaký vzkaz, popřípadě co by si chtěl vzkázat?
Nic mě momentálně nenapadá. Jen, že potřebujeme doplnit kádr. Tak kdyby náhodou někdo, at´ se ozve.
Já ti děkuji za rozsáhlý rozhovor a ať se ti daří jak na hřišti tak mimo něj.
Díky moc.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.