Daniel Kocián, hráč 22. kola Frýdek-Místek | Okresní přebor, 2023-2024

Vítězem hlasování čtenářů o hráče kola je brankář SK Staříč Dan Kocián. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dane, chci Ti ze všeho nejdříve poblahopřát k hráči kola. Získal jsi už někdy nějaké individuální ocenění?
Děkuji za gratulaci, individuálních ocenění jsem moc nezískal, třeba se to teď zlomilo. (směje se)
Vzpomeneš si ještě na své sportovní začátky?
Určitě si vzpomenu na své fotbalové začátky. Od žáků jsem vlastně začínal s fotbalem v Janovicích. Chytal jsem zde za žáky, dorost a za muže. Když jsem byl ještě v dorosteneckém věku, odchytal jsem i 3, nebo 4 zápasy za muže v Krajském přeboru (zranili se 3 brankáři). Stopera v té době hrál za Janovice ještě Petr Drozd,což byla velká zkušenost.
Čím to, že jsi na podzim dostal v jednom utkání sedm branek (utkání s Hukvaldy 1.10.), stejný počet jako nyní ve všech jarních dohromady?
To je zajímavá otázka. Podle mě, o tom ten okresní přebor je, vypadnou 3-4 hráči a výsledkem uletíte úplně někde jinde. Teď od nového roku bych řekl, že se nám daří (klepu na dřevo) uhrávat konečně fotbalové výsledky oproti podzimu, kde to bylo šílené, některé ty příděly. A hlavně se nám daří otáčet skóre, což nám chybělo v 1.B třídě i na podzim.
Co říkáš na současné tabulkové postavení svého družstva?
My jsme si v zimě řekli, že máme svou jarní tabulku. Snažíme se dostat co nejvýše, ale těch bodů z podzimu nám chybí hodně.
Jak bys popsal fotbalové prostředí ve Staříči?
Já budu ve Staříči po jarní části teprve čtvrtým rokem a musím říct, že s prostředím jsem spokojený. Zažili jsme příjemné i nepříjemné období. Kádr se moc nemění, myslím že s klukama máme dobrou partu. Areál ve Staříči je nádherný, kabiny které jsou na vysoké úrovni, dvě hřiště s travnatou plochou, je možná až škoda, že se zde zatím hraje "jen" okresní přebor.
Jak vidíš svého trenéra Martina Blahutu?
Co k tomu říct! Asi jsem nepotkal ve fotbale moc takových lidi, kteří tím (fotbalem) opravdu žijí 24hodin, 7 dnů v týdnu a nebál bych se říct 365 dni v roce.
Máš, nebo měl jsi nějaký fotbalový vzor?
Fotbalový vzor úplně nemám.
Jaké jsou Tvé fotbalové sny?
Nenazval bych to jako nějaký sen. Ale určitě z fotbalového hlediska, když už jsem taky podepsaný pod sestupem Staříče z 1.B třídy, tak ještě se tam pokusit vrátit.
Jaký je Tvůj oblíbený fotbalový klub?
Baník Ostrava.
Co Ti dokáže udělat největší radost?
Největší radost mi momentálně dovede udělat můj (tříletý) syn.
Co Tvůj syn a fotbal?
Zatím toho ještě moc neřekne, ale koukáme samozřejmě hlavně na Baník a když nám to vyjde, přijede se kouknout i na nás.
Co Tě přitahuje na myslivosti?
Já jsem asi neměl jinou možnost než se stát myslivcem (smích), protože můj děda mě k tomu vedl snad od plenek. Je to záliba, se kterou se člověk musí narodit, musí mít vztah k přírodě a k samotné zvěři. Tohle je na delší povídání.
Děkuji za rozhovor a ať se Ti daří.
Děkuji

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.