ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 20.kolo Moravskoslezský | Frýdek-Místek | Okresní přebor, 2023-2024

Michala Kaňu, brzy čtyřicetiletého záložníka vojkovického klubu, profesionálního řidiče a fanouška hokejového klubu HC Oceláři Třinec zvolili čtenáři hráčem uplynulého 20. kola. Jeho trenér (Jaromír Kaňok) si ho cení jako snaživého spolehlivého hráče, který může nastoupit kromě zálohy i v útoku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Věděl jsi vůbec o své nominaci na hráče kola a co říkáš na vítězství v této anketě?
Vůbec jsem nevěděl, že něco takového je, dozvěděl jsem se to od trenéra, který mi poslal odkaz s tím, že jsem byl nominovaný do sestavy kola.
Kdy jsi začal s kopanou a jak si se k ní dostal?
S fotbal jsem začal vlastně pořádně začal až po přestěhování do Vojkovic v šestařiceti, takže vlastně nedávno. Tam mě předseda vtáhnul do fotbalové prostředí, mezi sečení trávníku a grilování klobásek. Pak jsem se ptal trenéra, jestli se můžu přihlásit jako hráč a vzal mě jako největšího amatéra (směje se).
Jaké byly Tvoje sportovní začátky.
Jako malý kluk jsem hrál fotbal chvíli ve 3 třídě a to bylo vše. Pak už jen atletika do 16 let v třineckém oddíle.
Co je považuješ za svůj největší sportovní úspěch?
Nejvíce si cením druhého místa na mistrovství republiky v atletice ve skoku do dálky. To bylo v žákovské kategorii a vítězství na Memoriálu Josefa Odložila v Praze, taky ve skoku do dálky.
Jak často trénuješ a jak Tě baví trénování?
Od letošního jara se snažíme trénovat aspoň jednou týdně i v pár lidech a jsme za to rádi. Trénink nás baví a je u něj sranda.
Jsi typ hráčem který si v tréninku přidává?
Jsem hráčem, který se během tréninku snaží makat hodně, i když vím, že jako amatér bez fotbalových zkušeností to mám těžké jak na tréninku, tak i pak při zápase.
Co prožíváš, když nazuješ kopačky a rozhodčí foukne do píšťalky?
Je to někdy tréma, jestli to s kluky zvládnu uhrát a hlavně jim to moc nekazit. Při hře se snažím být užitečný a nebýt jen do počtu.
Kolik už jsi nastřílel branek?
Byl to můj první premiérový gól za mou čtyřletou fotbalovou kariéru, moc mě potěšil.
Jak se Ti hraje pod trenérem Kaňokem, jaký je to trenér?
Jarda Kaňok je super trenér. Rozumí svému řemeslu a snaží se nás z lavičky hnát dopředu. Ale, jak už to tak bývá, ne vždycky to jde jak by chtěl. A když se náhodou prohraje, poděkuje za zápas a plácne si s každým hráčem, to musí být.
Co Ti v poslední době udělalo největší radost?
Největší radost určitě mi naposledy udělal gól do sítě v Čeladné a pak, že jsme udrželi výhru 2:0 až do konce zápasu. Všichni jsme byli jsme moc rádi za výhru po dlouhé době.
Děkuji za rozhovor.
Děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.