Hráčem 22.kola se stal kapitán Metylovic Lukáš Halata

Hráčem 22.kola se stal znovu hráč Metylovic, tentokrát Lukáš Halata, Metylovice tak ukazují svou velkou fanouškovskou základnu. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Lukáši, gratulace k hráči kola. Věděl jsi o své nominaci?
O nominaci jsem nevěděl.
Překvapila tě samotná nominace, popřípadě výhra hráče kola, ptám se hlavně proto, že Metylovice ukazují, že mají velkou fanouškovskou základnu a 3 výhra Metylovického hráče asi nebude jen náhoda, nebo se pletu?
Nominace mě samozřejmě překvapila. Máme mladý mančaft, nové fotbalové zázemí s krásnou hospůdkou, takže lidi kolem nás se o fotbal zajímají.
Jak hodnotíš poslední zápas doma, kdy jste přivítali první Nebory, nedal se přece jenom uhrát lepší výsledek?
Nebory nastoupily do zápasu v neuvěřitelném tempu. První gól jsme si sice nešťastným odražením dali sami, ale ve 23 minutě už Nebory vedly 4:0. V poločase jsme si v kabině hlavní chyby vyjasnili a druhý poločas už byl lepší. Jsem rád, že jsme druhý poločas fotbalově zvládli a nedostali další góly. Neborám patří zaslouženě první místo tabulky, hrají pěkný fotbal.
Metylovice měli dobrý vstup na jaro, ale poslední zápasy se výsledky trošku vytratily, čím to?
Jak už jsem zmínil máme mladý mančaft a někdy se necháme rozhodit blbostí a pak nehrajeme to, co chceme hrát. Ze začátku sezóny jsme hráli více zápasů na domácím hřišti, což nám svědčí. Zápas v Písku se nám například vůbec nepovedl a myslím, že nebyl pohledný ani pro fanoušky.
Kde se cítíš nejlépe na hřišti, si kapitán Metylovic, jsi tedy rozený vůdce?
Asi nejvíce si jsem jistý v obraně, jelikož tam mám odehráno nejvíce.
Od spoluhráčů jsem dostal informaci, že jsi místní odchovanec a jsi nejhodnější kluk v kabině. Což mi moc nesedělo co jsem tě viděl na hřišti, kde si nikomu nedaroval ani kousek metru hřiště?
V Metylovicích hraji s kamarády od školky, kromě pár sezón, kdy jsem hrál na střídavý start za 1.BFK (Frýdlant nad Ostravicí). Na hřišti se snažím do toho dát 100%.
Také vím, že máte obrovský statek a snad skoro 100ks dobytka a nevím co všechno ještě? To máš jako práci nebo jen pomáháš rodině?
Máme rodinnou farmu, kde chováme okolo 150 ks masného skotu a zaměřujeme se na zrání a prodej hovězího masa. Chod farmy mi zabere nejvíce času, ale mám ještě další podnikatelské aktivity.
Z kabiny se donesla také informace, že jste zasponzorovali dresy, a máš to skoro 60 vteřin na hřiště, tudiž se farma nachází v těsné blízkosti hřiště v Metylovicích?
Hřiště máme hned u farmy, takže na tréninku jsem opravdu za minutku, což je super. Už od školky hraji fotbal s dvěma kamarády, kteří také podnikají, tak jsme si jednou u piva řekli, že když máme takové pěkné sportovní zázemí, takže by to chtělo i nové dresy.
Kluci z kabiny mi také prozradili, že moc na tiskovky po zápase nechodíš, ale že bude svatba to víme, myslíš že se potom změní tvůj postoj k tiskovkám?
To nevím (smích).
Baví tě i jiné sporty než fotbal? Popřípadě co děláš ve volném čase, jestli ti tedy nějaký vůbec zbyde?
Při studiu jsem hrál florbal, jinač mě baví ještě turistika.
A dělal Lukáš Halata něco jiného než farmaření ? Popřípadě nastávající nevěsta, je taky farmářka?
Dělal jsem 5 let na plný úvazek obchodního zástupce v jedné firmě se zemědělskou technikou, což mě bavilo a dělám to externě pořád. Přítelkyně je učitelka v mateřské škole, ale u nás na farmě má na starosti objednávky a prodej masa.
Rád bych se zeptal kde vidíš Metylovický fotbal, nebo v jaké soutěži by si ho rád viděl v budoucnu?
Manšaft je mladý a baví nás to. Máme super trenéra a krásné nové zázemí, takže potencionál tam je. Samozřejmě bychom chtěli postoupit, ale momentálně pracujeme na tom abychom se sehráli a podávali dobré týmové výkony.
Určitě se musím zeptat jestli tě něco samotná nominace na hráče kola a výhra bude něco stát do kabiny?
Samozřejmě mě to něco stát bude, máme pečlivého výběrčího v týmu (smích).
A na závěr se tě zeptám jestli máš pro někoho nějaký vzkaz, popřípadě co by si chtěl vzkázat?
Pro náš tým, ať nás fotbal baví a hrajeme hlavně pro radost.
Já ti děkuji za rozsáhlý rozhovor, ať se ti daří jak na hřišti tak v brzkém společném životě a at´ vám farmaření jde pěkně od ruky.
Já taky děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.