Janovický talent Jan Boor je věkem ještě dorostenec, přitom se stal hráčem 23.kola mužů okresního přeboru Frýdku-Místku

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 23. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Honzo, gratulace k hráči kola. Věděl jsi o své nominaci?
Děkuji, ano hned to poslali do naší fotbalové skupiny.
Překvapila tě samotná nominace, popřípadě výhra hráče kola, přece jenom ti je 17 a s mužskou kopanou ještě nemáš tolik zkušeností a hned takové ocenění?
Jako jo, ani jsem to moc nečekal. Moc zkušeností nemám, ale doufám v to, že se to každým tréninkem a zápasem bude zlepšovat. V zápase proti Metylovicím jsem se snažil do toho dát všechno, abych ukázal co ve mně je.
Jak hodnotíš poslední zápas doma proti Metylovicím, kde sis svým výkonem zasloužil nominaci na hráče kola a jak hodnotíš středeční duel v Tošanovicích?
V zápase proti Metylovicím to bylo vyhrocené, ale hráli jsme lepší fotbal a ukázali jsme, co dokážeme, že umíme hrát jako tým. A v zápase proti Tošanovicím to bylo vyrovnané. My jsme chtěli hrát svůj fotbal, ale hřiště tomu moc nepřálo.
Janovice hrají dobrý technický fotbal, kterým baví fanoušky, proč to nešlo v Tošanovicích, bylo to i kvůli stavu hřišti?
Bylo to hlavně kvůli stavu hřiště. Hřiště bylo jak beton, bylo to hrbolaté. Když balón spadnul na zem tak vždycky odskočil někam jinam než bychom čekali.
Kde se cítíš nejlépe na hřišti, přece jenom si ještě mladý a dá se z tebou pořád pracovat?
V útoku, pořád je co zlepšovat.
Od spoluhráčů jsem dostal informaci, že jsi do Janovic přišel v 16ti letech, když měli trošku hráčskou krizi a vzali tě kluci do kabiny ? Přece jenom ten věk ,,pubertální´´ neměl si to těžké ? A jak si zvykáš na dospělý fotbal?
Do Janovic do mužů mě přemluvil můj brácha a kluci mě přivítali s otevřenou náručí, i když to bylo těžší a pořád je a začínám si zvykat, je to něco jiného než dorost, je to tvrdší a kvalitnější fotbal.
Kabina o tobě mluví jako budoucnosti Janovického fotbalu, že jsi dravý útočník s dělovkou noze, jak se ale vnímáš ty jako hráč a jaké jsou podle tebe tvé klady nebo i zápory?
Musím více trénovat, a když všechno půjde dobře, bez vážných zranění tak bych mohl být mnohem lepší útočník, než jsem teď. Klady asi že chodím jako jeden z mála na každý trénink, a v zápasech chci dokázat, že na to mám být lepší a lepší. Zápory - sice možná sílu v noze mám, ale horší je přesnost, na tom bych chtěl zapracovat.
Předpokládám, že si věkově ještě student? Prozraď nám jakou školu a obor studuješ a jaké máš plány do budoucna?
Střední průmyslovou školu ve Frýdku-Místku, obor strojírenství, plány do budoucna ještě zatím nemám.
Není tomu dlouho kdy hráče kola vyhrál tvůj spoluhráč David Roháček a ten je jeden z hlavních aktérů po zápasových ,,tiskovek´´ , chodíš s partiou, nebo jsi ještě nezlomený a nezkažený?
Já ne, v tomhle mě zastupuje můj brácha (smích). Já na to moc nejsem.
Baví tě i jiné sporty než fotbal? Popřípadě co děláš ve volném čase?
Baví mě různé sporty, ale že bych je hrál nějak pravidelně se říct nedá. Ve volném čase pomáhám doma, když je nějaká práce, jinak jsem s přítelkyní.
Rád bych se zeptal, kde se vidíš jako ty mladý nadějný fotbalista, nebo v jaké soutěži by si ses rád jednou viděl v budoucnu?
Záleží, jak se bude dařit, jinak teď jsem spokojený v Janovicích. Chtěl bych s nimi postoupit výš do I.B třídy.
Určitě se musím zeptat jestli tě něco samotná nominace na hráče kola a výhra bude něco stát do kabiny, přece jenom si student, tak jestli tě čeká nějaká výjimka či nikoliv?
Bude to dost drahé no, tam nejsou žádné výjimky. (smích)
A na závěr se tě zeptám jestli máš pro někoho nějaký vzkaz, popřípadě co by si chtěl vzkázat?
Asi ne.
Já ti děkuji za rozsáhlý rozhovor, ať se ti daří jak na hřišti tak při správném rozhodování do dospělého života.
Děkuji moc.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.