Ondřej Lang: Prvních 14 dní příprav bylo peklo, věřím ale v dobrou sezónu

Ondřej Lang je obráncem, jehož kariéra zažila už několik klubů, a tak získal nad hrou jistý nadhled, který pomáhá v dobrých výkonech. Práce obránce ale není mnohdy úplně snadná, a to dokážou ocenit i naši čtenáři, kteří nejednou za Hráče kola určili právě obránce. Čili pro dnešek ustupte, střelci mnoha branek, přinášíme rozhovor s člověkem, který se snaží brankám předejít…

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Sezóna pro vás odstartovala poměrně proměnlivě. Jaké máte pro letošek určené cíle?
Cílem je určitě záchrana, kádr jsme posílili, zvykáme si na nové návyky nového trenéra, tak věřím, že se nám podaří sbírat pravidelně body a vyhnout se tak bojům o záchranu v soutěži.
Minulý ročník se nesl v rytmu obrovské vyrovnanosti. Jak na tento rok vzpomínáte?
Přesně jak říkáte, ještě 2-3 kola před koncem jste si nemohl být ničím jistý. Například u nás jsme 3 kola vyhráli, a byli jsme v top 5. Pak dvakrát body ztratili, a rázem jsme byli ve spodní části tabulky. Určitě vám to dá zkušenosti hrát pod tlakem, protože nevíte, jak hrajou vaši soupeři, kteří se na vás mužů dotáhnout nebo vás přeskočit v tabulce.
V čem vás tato zkušenost posunula?
No jak jsem již zmiňoval, byli jsme pod neustálým tlakem, a nemohli jsme si být ničím jistý, takže věřím, že mě to posunulo dál a mužů hrát uvolněně bez nějakého stresu.
Jsou podle vás takto vyrovnané soutěže reklamou na fotbal? Baví to víc jak diváky, tak týmy?
Určitě, co jsem se bavil s rukama, kteří mají v Divizi odehráno více let, sami říkali, že takhle vyrovnanej rok ještě zdaleka nikdy nebyl, a musel jste mít na klasické poměry více bodu. Z hlediska fanoušků tomu tak bylo, že se hrálo i v posledním kole ještě o důležité body, ale z týmového myslím že tolik ne, když už máte odehráno dost zápasů, zranění a únava je koncentrovanější, což je problém.
Letošní léto je opravdu extrémně teplé. Jak u vás probíhala příprava? Adaptuji se na tyto podmínky hráči dobře?
Prvních 14 dní bylo fakt peklo, upřímně jsem asi takovej dril nezažil, byli dny kdy jsem usnul po 10 minutách co jsem přijel z tréninku, takže to bylo opravdu náročný, ale každý na to reaguje jinak.
První kola soutěže bývají obyčejně dost nervózní. Máte to i vy? Jak se s touto nervozitou vyrovnáváte?
Chtěli jsme do soutěže vkročit úspěšně, to se nám povedlo, za což jsme rádi, protože ze začátku máme opravdu těžký los. Osobně to trvá pár minut, pro mě je nejideálnější vstoupit do zápasu nějakou první lehkou akci nebo přihrávkou, čím získám sebevědomí, a věřím si po zbytek zápasu.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.