Máme tým na to, abychom hráli nahoře, říká Hráč kola Lukáš Havránek z Kouřimi

Víte, čím byl výjimečný rok 1999? Evropská centrální banka přijala euro jako měnu, Pluto znovuzískalo status planety a třeba legendární Micheal Jordan oznámil svůj druhý konec kariéry. Tento rok také oficiálně začal kariéru fotbalisty Lukáš Havránek z Kouřimi. Dnes, po více než čtyřiadvaceti letech, stovkách odehraných zápasů a stejně významném počtu skvělých výkonů, stojí Lukáš Havránek stále mezi třemi tyčemi Kouřimi. V rozhovoru pro fotbalunas skromně hovoří o svém brankářském umu, stávající sezoně či podpoře od rodiny.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k prvenství. Zase po roce jste vítězem naší anketě Hráč kola. Jak se za ten rok změnil Lukáš Havránek jako brankář, jestli vůbec?
Dobrý den, děkuji. Myslím, že se vůbec nezměnil. Vždycky chci vyhrát a pokud možno pomoci týmu. Občas něco pokazím, občas mě někdo trefí. Žádná změna.
V minulé sezoně jste obsadili druhé místo. Jaké jsou ambice do této sezony? Je to postup?
Určitě máme tým na to hrát nahoře. Otázka je, jak se bude dařit klíčovým hráčům a jaké budeme mít štěstí na zranění. Já bych to viděl, že první cíl bude záchrana v soutěži.
První zápas v sezoně nabídl pěkné góly, ale i několik zranění na vaší straně. Jak jsou na tom zranění hráči, jsou to spíše bolístky nebo zranění na delší dobu? Mohou zranění klíčových hráčů i trochu znervóznit brankáře?
Vypadá to jako lehčí zranění, tak doufám, že do dvou týdnů budou všichni v pořádku. Neřekl bych znervóznit, ale byl to poměrně velký zásah do sestavy. Stoper, střední záložník a útočník za 45 min. mimo hru. Kluci z lavičky to zvládli dobře. Není jednoduché naskočit do rozjetého zápasu.
Dle zpráv ze zápasu jste chytil několik gólovek, který zákrok byl nejtěžší? Věříte na to, že štěstí přeje připraveným?
Ve druhém poločase. Střela z blízka a následná dorážka u tyčky. Musel jsem tam být dříve než útočník. Naštěstí jsem to stihl. Ano, věřím.
Máte radši právě tenhle typ zápasů, kdy to na Vás lítá ze všech stran, nebo zápasy, které rozhoduje jedna chycená střela?
Raději mám rád tenhle typ zápasu, i když trenér asi úplně spokojený s výkonem týmu není. Nabídli jsme soupeři spoustu šancí, to by se nám nemělo stávat.
V posledním rozhovoru jste mi říkal, že na ryby s dětmi občas zajdete, ale nebaví je čekat na velké kapry, změnilo se něco v tomhle směru? Máte například nějaký „rodinný“ úlovek, který stojí za zmínku?
Poslední dobou ryby moc netáhnou. Teď je v kurzu jízda na kole a bazén. Třeba až se trochu ochladí, tak mě holky vytáhnou na ryby. Uvidíme, co se povede ulovit.
Zůstaňme ještě na chvíli u té rodiny. Chodí Vás podporovat na zápasy, nebo třeba s Vámi řeší zápas u večere?
Když je hezké počasí, dcerky a manželka chodí na domácí zápasy. Zrovna teď u večeře mi dcerky vyprávěly, jak fandily: „Táto, do toho“.
Jste vášnivý fanoušek Sparty Praha, jak jste si užil ligový triumf v minulé sezoně?
Samozřejmě jsem byl rád, ale některé zápasy nebyly herně vůbec dobré a Spartička měla ohromné štěstí. Doufám, že titul letos obhájí a budou ještě hrát krásný fotbal.
Fotbal je číslo jedna, ale provozujete i jiné sporty? Prý jste velký fanda hokeje.
Rodina, fotbal a práce mi zaberou dost času. Hokej sleduji možná více než fotbal. Zápasy Sparty a reprezentace si nenechám ujít.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.