Michal Zounar (TJ Sokol Újezd):"Do Újezdu mě utáhli na parket!"

Michal Zounar (TJ Sokol Újezd) se stal hráčem 5.kola Okresního přeboru Pardubice. Michala nelze na hřišti přehlédnout pro jeho vizáž fotbalového rockera a mušketýra. Jeho velkou láskou je hudba a i proto se cítí v Újezdu díky místnímu parketu tak skvěle.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
1
Kam všude Vás, Michale, zavál fotbalový vítr?
Ve svých čtyřech letech jsem začal tuhle cestu v FCHK (tehdy ještě SKHK), ve dvanácti jsem přešel do hradecké Olympie, tam jsem zažil nejlepší roky, ve starších žákách titul v krajském přeboru a výhra v krajském poháru, poté za trenéra Karla Krejčíka ve starším dorostu stabilně základ ve 2.lize s o dva roky starším ročníkem. Potkal jsem se tady třeba s Adamem Vlkanovou, Filipem Klapkou nebo Jiřím Poděbradským. Do mužské kategorie jsem se zařadil v Kunčicích (1.Atřída), pak jsem ještě na jednu sezónu šel na střídavý start Olympia/Kunčice a s Olympií jsme získali titul v královéhradeckém krajském přeboru. Po určitých neshodách v Kunčicích jsem přibližně rok nehrál velký fotbal a soustředil jsem se jen na malou kopanou, kterou souběžně hraji od 17ti let. Zpět na velké hřiště mě vytáhla Bukovka, kde již působil spoluhráč právě z malé kopané, po rozpadu Bukovky mě kontaktoval Martin Vohralík a již druhým rokem jsem v Újezdu.
Dokázal by jste charakterizovat fotbalové podmínky v Újezdu? Co se Vám tady líbí, co by chtělo zlepšit a je na Újezdu něco typického?
Od mého příchodu na mě působilo všechno pozitivně, se spoluhráči i s vedením jsem si hned sednul jak se říká na první dobrou a to se mi přesně líbí, tak to má vypadat všude. Zlepšit by možná trochu chtělo hřiště, stačí, když víc zaprší a musíme odkládat zápasy, což je strašná škoda, jinak pivo chutná, klobáska chutná, fanoušci fandí, takže paráda. Typický na Újezdu je určitě parket, i na to mě sem totiž utáhli a co se týče fotbalu, tak naše kombinační hra, snažíme se hrát tak, aby to bylo pro fanouška koukatelné a nebyla to pouhá nakopávaná.
Bydlíte v Hradci Králové, hrajete ovšem pardubický okres. Jak vnímáte věčnou rivalitu Hradce a Pardubic? Komu fandíte v nejvyšší lize více?
Rivalita tu vždy byla a bude, ovšem za tu dobu, kterou na Pardubicku působím jsem zde poznal spoustu skvělých lidí a kamarádů, takže je úplně jedno, kdo je odkud. Ovšem když je derby jak fotbalové či hokejové, tak špičkování samozřejmě probíhá, protože srdce bije pro lvy, vše ale pouze v dobrém.
V hlasování o Hráče 5.kola nešlo přehlédnout, že Vás hojně podpořily ženy a dívky. Máte pro to nějaké vysvětlení?
K ženám se vždy snažím chovat slušně a s úctou, takže to bude asi tím. Dále bych to raději nerozváděl.
Na hřišti Vás nelze přehlédnout, diváky upoutají na první pohled dlouhé vlasy a vizáž fotbalového rockera či mušketýra. Jak hodně si zakládáte na této image a jak často chodíte ke kadeřníkovi?
Na vizáží si zakládám dost hlavně v osobním životě, když už jsem rocker, tak chci, aby to bylo vidět na první pohled. Na hřišti mi teď trochu vadí, že mi občas vlasy přistanou na očích, ale není to nic strašného, až to vyroste víc, problém zmizí. Loňské léto jsem si to sám vzal strojkem "na ježka" a řekl jsem si, že to nechám celkově růst do správné délky a až přijde čas, tak nějaké kadeřnice samozřejmě znám.
Jste znám svou vášní k rockové hudbě. Jak se Vám to přihodilo? Co pro Vás hudba znamená a koho rád posloucháte?
K metalové a rockové hudbě jsem byl veden hned od prcka a začalo to zostra kapelami Manowar, Judas Priest nebo Metallica. Znamená to pro mě moc, kolikrát je to únik z reality, když se zaposlouchám do textů, proto jsem posledních pár let začal poslouchat spíše českou rockovou scénu. Díky Újezdu jsem měl i možnost mluvit se spoustou členů kapel a mezi mé přátele patří i kluci z kapely Metanol, kteří teď vytvořili pro FCHK novou hymnu a vlastně díky tomu poprvé vyprodali stadion dá se říct.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
8. 9. 2023 09:13
To je náš Zouny, skvělý tanečník ,spoluhráč a hlavně kamarád. Jen tak dál Michale.Hobluj!