Ve Štítarech jsem trefil přímák skoro z půlky, vzpomíná Hráč kola Tomáš Hynek z Polep

V posledním zápase hattrickem rozhodl o výhře proti Libodřicím a spoluhráč Ondra Dvořák ho nazval Adamou Traorém (tj. křídelník Fulhamu, kterýžto se pyšní podobnou tělesnou konstitucí jako náš dnešní respodent - pozn. aut.). Polepy se zkrátka zvedají a začínají generovat skvělé individuální výkony. Odchovanec legendárního klubu FK Chmel Blšany, momentálně křídelník Polep, milovník posilování a v neposlední řadě i Hráč kola Tomáš Hynek vypráví v online rozhovoru pro náš web.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k vítězství v anketě Hráč kola. Jaké byly bezprostřední pocity, když jste to zjistil?
Dobrý den, děkuji. První co mě napadlo, že pokladníkovi budu platit nejen za hattrick ale i za článek.
V posledním zápase jste nastoupil netradičně na křídle a zaznamenal jste hattrick. Znamená to, že jste si zasloužil důvěru trenéra na tomhle postu na několik zápasů dopředu?
No nevím, trenér mě za výkon pochválil, ale vzápětí mi řekl, že další zápas sedím na lavičce, tak uvidíme, co vymyslí (smích).
Libodřice mají zkušené, důrazné mužstvo, ale vy jste dokázali jejich největší zbraně eliminovat, jaký to byl zápas?
Mně osobně důrazné týmy nevadí, nedělá mi problém se s tím vypořádat, ale celkově zápas přinesl hodně faulů, kdyby tam byl zkušený rozhodčí tak by bylo v zápase pár červených karet v týmu Libodřic
Jste primárně útočník, jak se Vám hrálo na straně hřiště?
Sice se cítím lépe jako útočník, ale pořád mě to táhne ke kraji, takže se ani trenérovi nedivím, že mě dal na tento post.
Polepy po nepříliš povedeném vstupu do sezony začínají šlapat. Čím si myslíte, že to je? Může to být i novým trenérem?
Ze začátku sezóny jsme měli nějaké týmové trable, které si už sedli a pomalu se v nové sezoně rozkoukáváme (štika útočí ze dna, jak se u nás v kabině říká).
V Polepech působíte přes rok, jak jste tu zatím spokojený? Proč jste se, mohu-li se zeptat, před rokem rozhodl právě pro Polepy?
Přistěhoval jsem se sem za přítelkyní a hledal jsem nové fotbalové angažmá. O Polepech jsem se dozvěděl, že mají dobrou partu a tak jsme se domluvili na společném tréninku a od té doby tam působím.
Jedním z Vašich koníčku je prý posilování. Je to pro Vás stejná vášeň jako fotbal?
Řekl bych, že posilovaní je pro mě vetší vášeň. Fotbal je pro mě relax a zábava s kamarády.
Čím dalším rád vyplňujete volný čas?
Kromě posilování a fotbalu, trávím čas s rodinou, a ještě jedna moje vášeň jsou motorky, tak pokud zbyde čas, rád vyjedu na vyjížďku.
Na svoji postavu jste nesmírně rychlý, netrápí Vás někdy mohutná postava při delších sprintech?
S rychlostí bych to tak horké neviděl (smích), přece jen mám 115 kg, Spíše trpí moje nohy, přece jen nosím více kilo než moji spoluhráči a mám o 10 let více, takže moje regenerace trvá déle a jsem rád, když se dám vůbec do dalšího zápasu dohromady.
Máte nějaký gól, na který nikdy nezapomenete?
Minulou sezónu se mi povedl pěkný gól ve Štítarech, kdy jsem dal gól z přímého kopu skoro z půlky hřiště. Spíše na góly přihrávám, než je dávám, ale občas se zadaří.
Jste odchovancem legendárního klubu FK Chmel Blšany, jak vzpomínáte na slavnou éru tohoto klubu? Dostal jste někdy příležitost jako dorostenec na trénink prvního mužstva?
Na Blšany vzpomínám hrozně rád, strávil jsem tam skoro celé své mladí a poznal spoustu přátel, navíc mě trénoval můj táta, který tam působil jako trenér. V Blšanech jsem hrál žákovskou ligu a pak éra Blšan skončila a přestoupil jsem do Žatce.
Dlouhá léta jste kopal za Žatec, město proslulé chmelem, jste i vy fanoušek onoho magického moku, jenž se, mimo jiné, z chmele připravuje, potažmo jak na angažmá vzpomínáte?
Ano, Žatec je město chmele a piva. Já dávám radši přednost jídlu než alkoholu, ale občas dostanu chuť na pivo s klobásou po fotbale, která je v Polepech moc dobrá.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co byste chtěl vzkázat našim čtenářům?
Já také děkuji, a čtenářům bych chtěl vzkázat, ať nás chodí více podporovat na zápasy, je to pro nás ten nejlepší hnací motor.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.