Milan Šlehubr: Jako kapitán cítím větší zodpovědnost a snažím se jít příkladem hlavně mladším klukům

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 10. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal levý obránce a současně kapitán TJ Pfeifer Chanovice, Milan Šlehubr. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Milane, gratuluji k vítězství v naší anketě! Trenér Josef Polena mi po zápase se Švihovem prozradil, že jsi kvůli utkání jel na otočku až ze 250 km vzdáleného Špindlerova Mlýna. Nebyl jsi před úvodním hvizdem po tak dlouhé cestě trochu unavený?
Ahoj, díky za gratulaci! Ano, je to pravda, jel jsem přímo ze Špindlerova Mlýna, unavený jsem nebyl, protože jsem domů dorazil v pátek večer. Měl jsem tudíž čas na odpočinek, ale hodně jsem se rozmýšlel, zda jet na zápas, nebo tu zůstat.
Cesta zpět asi už byla veselejší, když jste zvítězili 2-0 nad prvním Švihovem...
Je to tak, jak říkáš. Cesta zpět byla o dost veselejší a rozhodně nelituji, že jsem se rozhodl ji podniknout. Jel jsem hlavně kvůli tomu, že chyběl Jarda Kubaň, který je nemocný, tak jsem v tom kluky nemohl nechat.
Jak vůbec hodnotíš výkon týmu s odstupem několika dnů?
Hodnotím ho velmi kladně, Pepa s Láďou (trenéři) našli recept, jak hrát na silné soupeře, a zatím nám to nese ovoce, snad to vydrží.
Porazili jste Horažďovice i Švihov. Pomalu se tak stáváte katem favoritů na postup. Myslíš si, že ve zmíněných zápasech rozhodly i vaše zkušenosti? Přece jenom obě mužstva si zakládají především na mladících.
Trochu zkušeností, trochu štěstí, ale hlavně to byl bojovný týmový výkon, kdy kluci nechali na hřišti, jak se říká, všechno. Je pro nás lepší hrát s týmy, co chtějí hrát fotbal, a to Švihov a Horažďovice rozhodně jsou. Předvádějí pohledný rychlý fotbal, který nám zřejmě svědčí.
„Mezi jeho další koníčky patří kulturistika, takže je pochopitelně největším svalovcem v chanovické kabině." To o tobě v rozhovoru pro Klatovský deník prohlásil dnes už bývalý hráč a kapitán Chanovic, Jiří Petřík. Nelimitují tě občas svaly ve hře, nebo si naopak díky nim připadáš daleko odolnější například v soubojích?
Hah...Jirka mi hodně chybí a myslím, že i klukům. Co se týče tvé otázky určitě mě to nelimituje, naopak si myslím, že z intenzivních tréninků, které cvičím ve fitku, těžím při zápasech, a to jak v soubojích, tak v té fyzické části.
Od letošní sezóny jsi byl zvolen kapitánem mužstva. Cítíš větší zodpovědnost?
Určitě cítím. Jsem moc rád, že si mě kluci zvolili, a snažím se jim jít příkladem, hlavně těm mladším, jako jsou Matyáš Jakub, Štěpán Bláha nebo Kuba Varga.
Nezměnil se jenom kapitán, ale i trenér. V minulé sezóně ukončil své působení u týmu kouč Radim Šiška. Otěže po něm převzal Josef Polena. Jak mu trenérská role zatím sedí?
To, že Radim skončil, mě velmi mrzelo, ale bohužel jsem to musel brát tak, jak to je. Doufám, že si k nám cestu zase najde a jednou se vrátí. Pepa to neměl lehké, trochu jsem se obával, zda ho budou kluci respektovat. Naštěstí co řekne, to platí. Abych řekl pravdu, myslím si, že se v tom Pepa našel, a jen doufáme, že mu to vydrží a bude pokračovat i nadále.
Před 7 lety jsi v rozhovoru pro náš web uvedl, že tvým nejoblíbenějším hráčem je Cristiano Ronaldo. Platí to stále? Pokud ano, jak vnímáš jeho přesun do saúdskoarabské ligy, kde nyní střílí branky za Al Nassr?
To je pravda. Cristiana mám rád pořád, i když přestoupil do Saúdské Arábie, zřejmě v tom byly peníze. Já třeba očekával, že půjde do Sportingu Lisabon. Momentálně je můj nejoblíbenější hráč Valverde z Realu Madrid, kterému také fandím. Valverdeho fyzický fond je až neuvěřitelný.
Fotbal, kulturistika, co nějaké další aktivity či koníčky, které rád děláš ve volném čase?
Fotbal a kulturistika jsou moje top 2 sporty. Samozřejmě mám rád sport jako takový, dalším je třeba chození po horách, odkud jsem vlastně jel na zápas. Volný čas rád trávím se svou drahou polovičkou, které tímto chci moc poděkovat, že mi trpí moje koníčky, díky nimž ji vlastně trochu zanedbávám.
V dalším zápase se představíte na horké půdě třetích Měcholup, které se na 11. kolo naladily výhrou 7-0 nad Svéradicemi. Co od duelu očekáváš?
V Měcholupech očekávám těžký zápas, vždy to tak bylo, když jsme k nim zavitali. Budu doufat, že utkání zvládneme a přivezeme do Chanovic 3 bodíky. Závěrem bych chtěl ještě poděkovat všem přátelům, kteří pro mě hlasovali, rodině a přítelkyni!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.