Stanislav Školník (Sokol Rohoznice):"Když hrajeme s Pardubičkami, probudí se vzpomínky na krásné dorostenecké časy."

Stanislav Školník (Sokol Rohoznice) se stal hráčem 12.kola Okresního přeboru Pardubice. Kromě něj ještě další čtyři hráči prošli dorostem Pardubiček, aby se nakonec všichni sešli v oranžovém dresu Sokola Rohoznice. A kterých 90 fotbalových minut bylo pro Standu nej? Ty, které strávil v roce 2014 na Old Trafford v Manchesteru.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Kde všude jste hrál soutěžní fotbal?
Začínal jsem na Tesle Pardubice, poté se přesunul do Pardubiček a skoro celou mládež působil tam. Potkal jsem tam i současné spoluhráče Rohoznice a to Jakuba Skoupého, Tondu Spěváka, Honzu Buchtu a Petra Šmahu. Následně jsem hrál v Dřítči a poslední nejdelší štací je právě Rohoznice.
Je něco typického, co by se dalo říct o fotbalovém prostředí v Rohoznici?
Jednoznačně typická je skvělá parta a pohodová atmosféra mezi hráči, realizačním týmem a fanoušky. Rádi si sedneme s fanoušky na pivo a vyslechneme si kritiku či pochvalu.
S kým si v Rohoznici nejvíce rozumíte? S některými spoluhráči Vás asi pojí více než jen místo na soupisce...
Řekl bych, že jsem typ člověka, který si rozumí se všemi v rámci svého klubu. Nerad bych byl úplně konkrétní, jelikož bych musel vypisovat celou sestavu. Mám v Rohoznici spoustu přátel mezi spoluhráči, s některými se znám skoro 20 let. Další kamarády jsem potkal právě při společném hraní za Rohoznici. S klukama trávíme hodně volného času i mimo fotbal, kde jezdíme na společné dovolené, navštěvujeme festivaly, fotbaly a další akce. Mladší kluci, kteří jsou s námi kratší chvíli, k nám ale skvěle zapadli.
Máte nějakou fotbalovou specialitku, o které víte, že Vám jde?
Neřekl bych, že jsem typ hráče, který se vyznačuje nějakými specialitami, ale snažím se spíše soustředit na tým a pomoci svým nasazením.
Na Vašem FB píšete o Vašich nejhezčích 90 minutách v životě. Vraťte se na pár chvil do září 2014...
Tento zážitek byl spojen s mojí první návštěvou stadionu Old Trafford, kde jakožto velký fanoušek Manchesteru United jsem zavítal na zápas. Shodou okolností jsem tam byl právě se spoluhráčem Tondou Spěvákem.
Tuším, že rád cestujete. Která místa jsou pro Vás nezapomenutelná?
Ano, cestování je mojí velkou oblibou. Těchto míst je spoustu ale v rámci velkých měst se mi líbilo v Dubaji, Londýně, Římě a Paříži. Dále mě zaujal výlet do Jordánska nebo návštěva Madeiry.
Ještě se vrátím k Vaší první odpovědi. Pardubičkami jste prošel Vy, Jakub Skoupý, Tonda Spěvák, Jan Buchta a Petr Šmaha. To je skoro půlka současného základu Rohoznice!
Ano, přesně tak. Hráli jsme spolu celý dorost, s některými již v žácích. Nakonec jsme se postupně sešli v Rohoznici. Když hrajeme s Pardubičkami, probudí se trochu nostalgie a vzpomínky na doby, kdy jsme byli dorostenci.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.