Adam Faltys: Budeme dělat vše proto, abychom zvládli i poslední dva těžké zápasy podzimu a přezimovali na prvním místě

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 11. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal střední záložník FK Horažďovice, Adam Faltys, který tak podzimní anketu ovládl již podruhé. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Adame, na konci září ses stal hráčem kola a nyní se ti to povedlo podruhé, i když je pravda, že souboj o první místo s brankářem Alešem Martínkem z Bolešin byl velmi těsný a nakonec rozhodl jeden procentní bod. Čekal jsi, že znovu vyhraješ?
Ahoj, určitě jsem nečekal, že znovu vyhraji, ale kluci z týmu museli posílat hlasy jako o závod. Chápu, že chtějí mít bohatou dokopnou a pokuta za další vítezství mě určitě nemine.
V posledním utkání jste v Klatovech prohrávali 0-2, ale nakonec jste zápas otočili a oslavili už osmé vítězství v sezóně. Jak bys zmíněný duel hodnotil zpětně?
Zápas pro nás byl nesmírně těžký, hřiště v Klatovech je menší a umělá tráva nám také moc nesedí. Brzy jsme prohrávali o 2 góly po našich hloupých faulech, ale za stavu 0-2 jsme se nepoložili a naopak jsme zařadili na vyšší stupeň rychlosti, což nakonec vedlo k otočení zápasu. Celý tým to odmakal na 100 % a tohoto vítězství si osobně nesmírně vážím.
Po dalším zaváhání Švihova jste se navíc dostali do čela tabulky. Podzim tak slibuje velmi zajímavou a vyrovnanou podívanou. Necítíte se trochu pod tlakem?
Tlak necítíme, tedy aspoň já ne. Nijak extra nevnímám to, že jsme momentálně na vrcholu, ale samozřejmě je to hezký pohled. Budeme dělat vše proto, abychom zvládli i poslední dva těžké zápasy podzimu a přezimovali na 1. místě.
Už teď lze prohlásit, že vás trenérské duo M. Šedivý - J. Pavlík výborně připravilo na sezónu. Kdybys měl trochu přiblížit jejich trenérský styl, co bys o nich řekl? Na čem si nejvíc zakládají, popřípadě co od vás nejčastěji vyžadují?
Trenéři po nás požadují, abychom hráli běhavý a aktivní fotbal a na hřišti ze sebe vyždímali úplně vše a následně klidně vystřídali v 60. minutě, pokud bychom toho měli dost. Také po nás chtějí poctivou obranu, protože když nedostaneme gól, neprohrajeme. Obrovskou výhodou je vyrovnaný a široký kádr.
Na chvíli trochu odbočíme. Jak si vydýchával víkendovou prohru Viktorky Plzeň s Karvinou?
Mě už to ani nepřekvapuje, Viktorka od té doby, co hraje Evropské poháry a daří se jí tam, nemá v lize optimální formu, což platí i letos. Věřím, že teď v lize zlomí sérii dvou proher a najede zase na vítěznou vlnu.
„Slavia určitě vyhraje ligu a Plzeň se bude topit někde uprostřed tabulky." To mi řekl v rozhovoru spoluhráč Kuba Boček. Sdílíš jeho názor?
Kubovo názor určitě nesdílím (směje se), i když to teď v lize tak vypadá. Věřím, že se Plzeň zvedne a bude se ještě prát o přední příčky v soutěži.
Plzeň o tomto víkendu zavítá právě na půdu Slavie, která doma ještě neprohrála. Zajímá mě tvůj tip na výsledek?
Viktorka by mohla konečně vyhrát, a to buď 1:0 nebo 2:1.
Minule jsem se ptal v rozhovoru spoluhráče Kuby Pivničky, jak on sám vidí své spoluhráče z obrany. Dokázal bys stejným způsobem popsat vaši záložní řadu? V čem tkví kvality ostatních kluků a co patří mezi jejich fotbalové přednosti?
Na středu se mnou hraje Tomáš Jůda, který mi mimo jiné krásně přihrál o víkendu na můj druhý gól, a s ním se mi hraje opravdu skvěle. Je to zkušený hráč, má skvělý přehled a vyhraje snad každý hlavičkový souboj. Na krajní záloze máme motorové myši v podání Aleše Rojta a Kuby Bočků. Oba tito hráči jsou makáči a dříči a v zápase toho spoustu naběhají.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.