Tomáš Jůda: Už se přesouvám do staré gardy a tam vydržím, co to půjde, to je moje budoucnost

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 13. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Tím se stal střední záložník FK Horažďovice, Tomáš Jůda. Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Tomáši, předně gratuluji k vítězství! Myslím si, že bylo jen otázkou času, než se ti podaří zvítězit, protože jsi na podzim pravidelně patřil mezi nejlepší hráče Horažďovic. Jak vůbec hodnotíš váš poslední podzimní zápas proti Švihovu, ve kterém jste vyhráli těsně 1-0?
Ahoj, děkuju. Proti Švihovu toho terén už moc nedovolil, takže to bylo spíš o trpělivosti, neudělat chybu a tlačit na soupeře, aby ji udělal on. Jsme rádi, že jsme to zvládli a odvezli si body.
Vítězstvím jste si upevnili první místo, kde máte nyní čtyřbodový náskok na druhé Měcholupy. Navíc disponujete nejlepší obranou v soutěži a druhým neproduktivnějším útokem. Stojí za tím především kvalitní letní příprava a široký kádr? Ptám se proto, jelikož často o vás soupeři říkají, že jste je "uběhali".
Příprava se evidentně povedla, ale je to od všeho něco. Kádr je široký, ale taky dost mladý, takže to prostě většině furt běhá, a je pravda, že dost soupeřů jsme udolali v druhém poločase. Taky máme na lavičce trenéra, který na nás začne hned řvát, jakmile ubereme. To je rovněž důvod, proč raději furt jedeme, co to dá, aby ho tam nekleplo. (směje se)
Všiml jsem si, že jsi na podzim chyběl jen v jediném utkání. Máš nějaký recept na to, jak se vyhýbat zraněním? Popřípadě trénuješ třeba i individuálně?
Mám recept. Čím méně jsem na hřišti, tak tím méně jsem zraněný, takže tréninky se snažím vynechávat.
Celý život hraješ ve středu zálohy. Nyní tam nastupuješ s Adamem Faltysem, který byl za své výkony nominován do sestavy podzimu. Jak se ti s ním hraje?
Adam udělal ohromný skok, letos byl opravdu tahounem týmu. Zlomil zápas v Klatovech v náš prospěch. Nominovaný byl určitě zaslouženě, koukal jsem na nominaci a všechno jsou to skvělí fotbalisté. Když vyhraje, určitě nás na něco dobrého pozve.
V mužstvu patříš k těm služebně starším a zkušeným hráčům. Nepřemýšlel jsi už nad tím, že bys v budoucnu vyzkoušel trenérskou roli, nebo tě to naopak vůbec neláká?
Ne, to mě neláká. Už se přesouvám do staré gardy a tam vydržím, co to půjde, to je moje budoucnost.
Teď trochu odbočíme. Česká reprezentace sehraje v pátek důležitý duel v Polsku. Tvůj tip na výsledek?
To mě děsí, jsem fanoušek, dám 2:1 pro nás, ale jestli Šilhavý postaví opět osm defenzivních hráčů, tak to bude zase pokoukání.
Neustále se píše či mluví o tom, jestli je trenér Jaroslav Šilhavý pro český národní tým tím správným mužem. Zajímá mě, co si o jeho trenérském stylu myslíš ty?
Ukázal nám, že nejdůležitější je dobrá smlouva, ať máš styl, nebo nemáš.
Jelikož sezóna skončila, tak určitě i u vás proběhla dokopná. Je někdo ze spoluhráčů, kdo to nezvládl s alkoholem? Nebo jste všichni slavili s mírou?
Míru v týmu žádného nemáme, takže někteří měli určitě těžkou neděli a Kubovi Bočků bude špatně ještě za týden. (směje se)

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.