Hrát pod trenérem Radou byla nezapomenutelná zkušenost, vzpomíná Hráč kola Lukáš Martínek ze Zásmuk

Když se řekne střed zálohy v týmu Zásmuk, znalým fanouškům se vybaví jeho jméno. Střed pole obhospodařuje v zelených barvách již třetí sezonu a levou nohou již vykouzlil nejeden okamžik fotbalové krásy. Málokdo ví, že si zahrál i za první mužstvo FK Jablonec, či pomohl vyřadit prvoligovou Mladou Boleslav z Českého poháru. Autor dvanácti podzimních branek, ale i trenér, rozhodčí a aktuální Hráč kola Lukáš Martínek vypráví v online rozhovoru pro náš web.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k vítězství v anketě Hráč kola, čekal jste to? Sledoval jste hlasování? Bylo to o jednotky hlasů.
Hlasování o hráče kola sledujeme s celým mužstvem i s vedením každý týden, obzvláště, když je tam někdo od nás, takže jsem ho určitě sledoval a vítězství bylo opravdu těsné. Řekl bych, o prsa korejské ženy.
Doslechl jsem se, že prý vždy hecujete hlasování o Hráče kola, ale sám vyhrát příliš nechcete, je to pravda?
Ano, máte dobré informace. Hecuji to každý týden a vždy chci, aby vyhrál někdo z mladších spoluhráčů, jelikož jsou to peníze do týmové kasy. A jelikož máme přísné pokladníky, tak vyhrávat nechci (smích).
V tabulce ztrácíte čtyři body na první rezervu Českého Brodu, ale máte ještě zápas k dobru, myslíte, že rozhodne jarní vzájemný duel?
Nemyslím si, že přímo rozhodne vzájemný duel, i když se mohu plést. Pro nás je důležité zvládnout odloženy zapas a před jarní části vytvářet tlak na Česky Brod, a pak jít postupnými krůčky zápas od zápasu.
Na kontě máte 12 gólů, jste spokojen, nebo jste jich chtěl vstřelit více?
Vzhledem k tomu, kolik jsem měl šancí, mohlo být těch gólů 2x tolik, ale, jak říkám našemu Bossovi: „Nejsem Messi, abych dával góly z každé šance.“
V týmu je spoustu zkušených hráčů, s kým si rozumíte nejvíce?
Když to vezmu, tak si rozumím se všemi skvěle, jak s těmi zkušenými, tak s těmi mladými, i když ti to se mnou mají někdy těžké. O tom by Vám mohl třeba Ondra Jahoda dlouze povídat.
Zásmuky jsou vaším působištěm již třetí sezónu, jak se Vám zde líbí? Ondra Jahoda v nedávném rozhovoru zmínil, že klub funguje skvěle po všech stránkách. Souhlasíte?
Určitě s Ondrou souhlasím. Vše funguje tak, jak má, od vedení, až po správce hřiště, protože to je vždy skvěle nachystané, a to na naši hru potřebujeme, takže jsem spokojen.
Před sezónou jste doplnili o ambiciózní mladíky z Kolína, je to jasný důkaz postupových ambic? Jak zatím zapadli do týmu?
Ano, před sezonou se mužstvo velmi dobře doplnilo a bylo to cely podzim znát na naší hře i výsledcích. Už před sezonou jsme si řekli, že nic jiného, než postup nebereme. Nejvíc to, ale bylo znát minulý týden na rozlučce, kde nejvíce vyčníval nejstarší z nově příchozích Robin Zimmermann.
Nejdéle jste působil v týmu SK Skalice, jak na toto působení vzpomínáte?
Na působení ve Skalice vzpomínám jen a jen v dobrém. Zažil jsem tam spoustu krásného, ať už v krajském přeboru nebo i v divizi, kterou jsem si tam jeden rok zahráli a nejde na to zapomenout.
Sezónu jste hájil barvy Varnsdorfu, kterému jste měl pomoci k postupu zpět do druhé ligy, jaké to bylo?
Byla to pro mě po sestupu z divize se Skalici velká, opravdu velká zkušenost, a i když to bylo krátké angažmá, tak mi velmi pomohlo lidsky i fotbalově.
Zahrál jste si také za Jablonec, jehož jste odchovancem. Jak na toto období vzpomínáte? Zatrénoval jste si s prvním mužstvem?
Tady Vás lehce opravím, jelikož jsem odchovancem Dynama Doksy, nyní, myslím, už jen TJ Doksy, odkud jsem přes Českou Lípu odešel ve 14 letech do Jablonce, kde jsem si zahrál ligu žáků, a i v té době extraligu dorostu, kde jsem se potkal se spoustou hráčů, kteří to dotáhli až do první ligy a někteří i do zahraničí. Jinak mám zkušenost z Jablonce i s A-týmem. Absolvoval jsem přátelské utkání proti dynamu Moskva pod trenérem Radou a musím říct, že to byla nezapomenutelná zkušenost
Dal jste mraky krásných gólů, dokážete vypíchnout ten nejhezčí?
Děkuji za poklonu. Musím říct, že některé si pamatuji, ale nejvíce vzpomínám na proměnění rozhodující penalty, když jsme s Hlavici vyřadili z poháru Mladou Boleslav, a pak jsme to pořádně zapili a druhý den musela přijít dovolená, jelikož do práce se nedalo jít (smích).
Tento rok je Okres velmi vyrovnaný. Je někdo, na koho se vám z protihráčů hraje nejhůře?
Neřekl bych, že mám přímo jmenovitě hráče, na kterého by se mi hrálo blbě, ale určitě nemám rad týmy, které si zakládají hodně na důrazu. Například Tuchoraz nebo Libodřice.
Co dělá Lukáš Martínek, když zrovna nerozdává radost na travnatých površích?
No, musím se přiznat, že trávím čas většinou zase na hřišti, jelikož trénuji v Zásmukách starší přípravku, a navíc ještě dělám rozhodčího. Ale když nic z toho, tak se snažím věnovat svým dvěma dětem.
Co pro Vás znamená fotbal?
Jak jsem již zmínil v předešlé otázce, tak hodně. Pohybuji se ve fotbalovém prostředí od 6 let, takže už hodně dlouho, a hodlám vydržet co nejdéle.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co byste chtěl vzkázat našim čtenářům?
Já děkuji Vám. Čtenářům bych chtěl vzkázat, ať hlavně chodí na fotbal, protože fotbal se hraje pro lidi a bez nich to na stadionech nejde.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.