Zápas s Cerhenicemi byl pro mě speciál, říká Hráč kola David Horák z Krakovan

Podstatnou část kariéry strávil v Týnci nad Labem. V Krakovanech již kroutí pátou sezonu a svůj přestup si nemůže vynachválit. V jarní části soutěže patří k tahounům mužstva. Na podzim ho vyřadilo nepříjemné zranění, ale už je zpět a zase větrá obrany soupeřů jako dříve. Hráč kola David Horák vypráví o kombinování fotbalové a florbalové kariéry, náročné zimní přípravě či trávení volného času v online rozhovoru pro náš web.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Dobrý den, gratuluji k vítězství v anketě Hráč kola, jaké byly bezprostřední pocity, když jste to zjistil?
Dobrý den, děkuji. Pocity byly naprosto překvapující. V úterý jsem se podíval, kdo je v sestavě kole. Dal jsem si hlas, abych viděl, jaký je průběh a neskončil s 0 %. V tu dobu jsem měl asi 8 %, tak jsem vítězství moc šancí nedával.
Výraznou část kariéry jste strávil “doma” v Týnci. Jak se Vám líbí v Krakovanech, považujete svůj přestup za povedený?
Řekl bych, že ano. V Týnci jsem dlouhé roky bydlel a hrál fotbal od žáků. V dorostu jsem kombinoval fotbal s florbalem a zde převládl florbal, takže jsem měl několik let od fotbalu přestávku. Poté jsem se přestěhoval do Krakovan kvůli manželce a znovu začal hrát fotbal. Po dlouhé přestávce to byl přestup do B týmu s čímž jsem byl spokojen. Ale postupem času a tréninkem jsem se probojoval do A týmu, kde se nyní snažím pomáhat, jak jen to jde.
Proti Cerhenicím jste podal výborný výkon, jaký to byl zápas?
Pro mě trochu speciální, ale o tom více v jedné z dalších otázek. Soupeř otevřel skóre velmi brzo po naší chybě, takže zápas moc nevypadl v náš prospěch. Do poločasu jsme stihli dát 5 gólů, což nás uklidnilo a druhý poločas jsme si užívali.
Krakovanům se na jaře daří, v čem vidíte největší posun oproti podzimu?
Na podzim jsme bohužel měli velkou absenci kvůli zraněním. Ale do zimní přípravy jsme naskočili uzdraveni a chceme dále vyhrávat.
Váš spoluhráč Pavel Myška nedávno v rozhovoru řekl, že zimní příprava byla fyzicky náročná, ale přesto povedená. Dokázal byste popsat, jak příprava probíhala?
Zimní příprava byla hodně o běhaní, jak tomu bývá. Nebylo zde však tolik „dlouhých“ výběhů, ale spíše kratší, výbušnější a rychlejší běhy – to je pro nás určitě náročnější než delší trasy. Díky zrekonstruovanému a osvětlenému hornímu hřišti jsme mohli běhat na trávě i s balonem, což bylo skvělé.
V této sezoně jste nastoupil jen do čtyř zápasů. Co bylo důvodem? Šlo o zranění?
Zde se vrátím právě ke 3. otázce. Bylo to právě na podzim proti Cerhenicím, kdy jsem po faulu protihráče nešikovně spadl na rameno, které to odneslo a musel jsem na operaci. Na začátku prosince už jsem mohl něco dělat, takže před startem zimní přípravy jsem si musel přidat individuální běhání, abych dohnal alespoň něco, o co jsem za dobu zranění přišel. Takže vítězství nad Cerhenicemi a vstřelení dvou branek pro mě byla taková nejlepší pomsta.
Ondra Černý kdysi v reportu uvedl, že jste rychlonožka. Myslíte si, že patříte k nejrychlejším v soutěži? Potkal jste se někdy s rychlejším hráčem?
Myslím si, že patřím k rychlým hráčům, ale určitě ne k nejrychlejším v soutěži. Ve fotbale to není jen o rychlosti, ale i o výdrži. Zrovna pro mou pozici krajního záložníka je potřeba běhat v nejvyšších rychlostech 90 minut. Doufám, že budu moci někdy říct, že to zvládnu.
S fotbalovou kariérou kloubíte i kariéru ve florbale, je to náročné? Případně, dokázal byste vyzdvihnout něco, co z florbalu využíváte ve fotbale?
Kariéra florbalu byla ukončena krátce na to, co jsem opět začal hrát fotbal, a to v Krakovanech. Bylo to právě z důvodu časové náročnosti. Přeci jen srovnání cesty na tréninky do Kolína ve večerních hodinách a chození na hřiště, kde je člověk za 10 minut a může si po fotbale dát v klidu pivo je jednoznačně pro fotbal. Ale bylo to i z důvodu abych měl více času na rodinu. Ve florbale se běhají krátké vzdálenosti a rychle se mění směr, takže tohle určitě pomáhá ve fotbale pro krátké sprinty.
Za Štítary chytá Martin Lepší, kterýžto je i Vašim bývalým florbalovým spoluhráčem. Málokdo ví, že je původně florbalový brankář. Je těžší mu dát gól ve fotbale či florbale?
Býval to velmi dobrý florbalový brankář, takže určitě bylo těžší mu dát gól ve florbale. Doufám, že Martin nastoupí do brány i proti nám a podaří se mi vstřelit gól, abych se mu mohl po zápase sportovně zasmát.
Doslechl jsem se, že ve florbale jste si pozici brankáře již vyzkoušel, neláká Vás tahle pozice i ve fotbale?
Tu jsem si vyzkoušel jen v rámci hobby florbalu, nikdy ne v soutěžním utkání. Ve fotbale mě to moc neláká. V Krakovanech máme kvalitní brankáře, takže bych jen seděl na lavičce. Mám rád běhavé sporty a brankář se přeci jen moc nenaběhá.
Co dělá David Horák, když se zrovna neprohání po zeleném pažitu či palubovce?
Prohánění po trávě mi zabere dost času, protože se občas snažím pomáhat i B týmu, což moje manželka dokáže velmi ocenit. Proto volný čas trávím rád právě s mojí úžasnou manželkou a dvěma dětmi. Někdy i rád zajdu s klukama na dobré pivo.
To je vše. Děkuji za rozhovor. Je něco, co byste chtěl vzkázat našim čtenářům?
Chtěl bych čtenářům poděkovat, že pro mě hlasovali a jsem rád, že i v okresním přeboru máme spoustu zajímavých článků a možností tipovat o výsledky. Doufám, že budeme pokračovat na vítězné vlně a v další sezóně se opět potkáme v okresním přeboru.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.