ROZHOVOR S HRÁČEM KOLA - 19.kolo Moravskoslezský | Frýdek-Místek | Okresní přebor, 2023-2024

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 19. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Je jím mostecký stoper Pavel Kolář. Sympatický borec, profesí klempíř, odpovídal na dotazy redakce.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Pavle, v prvé řadě, blahopřeji k ocenění hráč kola. Věděl jsi o své nominaci?
Děkuji, dozvěděl jsem se to asi až po třech dnech.
Překvapila tě samotná nominace, popřípadě výhra hráče kola?
Překvapila mě nominace i výhra. Myslel jsem, že budou nominovaní jiní hráči, což si asi zaslouží. Ale i tak za nominaci děkuji. Potěšilo mě to.
Jak bys zhodnotil dosavadní průběh soutěže, který i díky Tobě vyšel Mostům skvěle?
Není to jen díky mě. Náš trenér Přemek Szlaur nám toho hodně dal. Chodili jsme na tréninky, makali jsme na sobě přes zimu. Máme zatím tři zápasy – tři výhry, tak snad to tak půjde dál.
Kdo ve Tvé kariéře byl tím, kdo nejvíce ovlinil Tvůj fotbalový um, myšlení, techniku,...?
Začal jsme hrát fotbal díky mamince, která trénovala v Havířově fotbalisty. A pak jsem viděl hrát Messiho, což je doposud můj nejoblíbenější hráč. Tak mě to pohltilo.
Proč sis vybral zrovna kopanou a jakým doplňkovým aktivitám se ještě věnuješ?
Je to zásluha maminky. Ona trénovala a já jsem se díky ní dostal k fotbalu. Hrával jsem ještě amatérsky hokej v Beskydské amatérské hokejové lize za Mosty, ale měl jsem zranění a skončil jsem. Jsou to asi čtyři roky. A zůstal jsem už jen u fotbalu.
Máš nějaký speciální rituál před zápasem?
Ne, to nemám. Stačí přijít dobře naladěný na zápas.
Kdyby to bylo možné, s jakým hráčem, nebo hráči by sis chtěl zahrát?
Chtěl bych hrát s dobrými hráči, ale konkrétního nemám. Kdyby třeba přišel Ronaldo, tak bych si s ním zahrál, spíš proti němu (smích). Dobře se mi hraje s mým kolegou z obrany Petrem Šafaříkem. A taky si skvěle vyhovíme s Adamem Puczokem.
Můžeš krátce popsat, co je pro Tebe nedůležitější během přípravného období, na co se nejvíce zaměřuješ?
Určitě je to práce s míčem - pilování techniky a kondice. Před rokem a půl jsem podstoupil operaci křížového vazu v koleni. Takže teď po zranění to ještě není ono, potřebuji zapracovat na obou, abych se dostal do původní pohody.
Jak se vrací hráči po tak těžkém zranění?
Mám to pořád v hlavě, ten strach tam je, ale pomalu se toho zbavuji. Jde to ztěžka, obzvlášť když běžím, dávám pozor, abych špatně nedošlápl a taky mě to ještě trochu bolí.
Jak se Ti hraje pod trenérem Szlaurem, jak bys jej popsal jako trenéra?
Myslím, že lepší trenér na Mostech ještě nebyl. Našeho trenéra musím vychválit, protože jak zvedl morálku v týmu, tréninky konečně stojí za to. Hrajeme to taky pro fanoušky a obávám se, že kdyby skončil, tak by byl konec. Takového trenéra bychom už asi nesehnali.
Je něco speciálního, co je charakteristické pouze pro mostecký klub?
Zmínil bych asi bojovnost, jsme dost tvrdí, nebojíme se jít do toho. Protivníka utkání s námi vždycky bolí. Nikdy nic nedarujeme soupeři zadarmo.
Chtěl bys něco ještě vzkázat čtenářům, nebo fanouškům?
Chci poděkovat všem čtenářům, kteří mi dali hlasy, klukům v kabině za podporu, že můžu i po tak dlouhé zdravotní pauze opět hrát.
Děkuji za rozhovor a hodně štěstí do dalších utkání a ať Ti drží zdraví.
Děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.