Marek Burian - Dohraju tuto půl sezonu a asi budu končit

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 16. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Rozhovor proběhl až v neděli, takže původní otázky byly mírně upraveny.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k výhře o hráče kola? Sledoval jste napínavé hlasování, a jak moc jste hecoval své spoluhráče, aby pro vás hlasovali?
Popravdě jsem to vůbec nevěděl. Dozvěděl jsem se to až od brankáře Lichnova Danka Moškoře, že spolu bojujeme o výhru.
Co s dnešním zápasem spokojen?
Za mě dneska dobrý, sice to bylo takové tenisové, ale pro diváka to musel být luxusní zápas.
Jste spokojen s výkony týmu na jaře? A kam vlastně sahají jeho ambice?
Zatím nám to jde, tři výhry a jedna plichta. Chtěli bychom hrát na špičce tabulky, trápit týmy ze předu tabulky, a aby hlavně byli spkojeni naši fanoušci.
Jaký byl průběh dnešního zápasu?
Rchle jsme vedli o dva góly, ale třikrát jsme soupeře nechalíi snížit na rozdíl jediného gólu. Pátým gólem jsme to zlomili, a po šestém se do už víceméně dohrávalo.
Dneska dva góly. Jakým způsobem padly?
Při prvním gólu jsem dostal míč za obranu, zasekl jsem levačkou a propálil vše, co mi stálo v cestě. Při tom druhém jsem dostal nahrávku do vápna, vymáchal jsem jejich hráče a uklidil jsem to do sítě. Doufám, že po tomhle budu opět v sestavě kola. (smích) Cože ne, to si jdu hned s trenérem vyřídit, dva góly se mi už asi nepodaří dát. (smích)
Překvapil vás něčím Hradec? A který hráč vám působil největší problémy?
Ani ne, líbilo se mi, že nepřijel hrát odevzdaný fotbal, a že naopak ten fotbal chtěl hrát. Problémy nám dělali hráč s číslem 15 (Daniel Pekárek).
Pojďme k vám. Popište čtenářům vaší kariéru?
Moje kariéra byla dlouhá, nebudu jí tady rozepisovat. Na to se zeptejte Kuby Hrubého, to je takový nejvězší expert Moravskoslezského kraje.
Ve kterém klubu jste se cítil nejlépe? A proč?
Nejraději vzpomínám na Mikulov, na klub, kde jsem nakoukl do mužského fotbalu. Navíc jsem zde zažil dva postupy do Divize a 3. ligy.
Fotbalem se určitě neživíte. Jaké je vaše civilní zaměstnání? A jak se dá skloubit s tréninky a zápasy?
Pracují pro armádu ČR. Práci si plánuji, abych byl, co nejvíc na zápasech. Když ale máme cvičení, tak to určitě nestíhám. Co se týká tréninku, v mém věku už je to tak, že když můžu tak můžu, když ne tak nemusím. Už to tak nehrotím.
V kabině jste jeden z nejzkušenějších hráčů. Jak vycházíte s mladými? Jak se udržujete v kondici, abyste jim fyzicky stačil? A mají mladí před vámi dostatečný respekt?
Ja si mylsím, že s mladýma vycházím dobře. Zkusím jim ještě něco předat, než ukončím kariéru. Snad se to povede. V kondici se udržuji hlavně v práci. Respekt si myslím, že mají, i když si dovolují více než my za mlada, ale ja to beru. Jsem tolerantní člověk.
Jak dlouho ještě chcete hrát fotbal?
Myslím si, že tento půlrok by mohl být můj definitivně poslední v mé katoéře. Předat mladým zkušenosti a potaji zmizet. Navíc už to nebudu moc časově stíhat.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.