Roman Štalmach - V sobotu to byl můj nejlepší výkon v sezóně

Hlasovali jste pro ty nejlepší hráče v 18. kole a z vašeho hlasování vzešel vítěz! Kdo je tím vítězem? Redakce fotbalunas.cz ho vyzpovídala a rozhovor najdete zde. Rozhovor nám Roman poskytl v den svých narozenin. Naše redakce mu přeje vše nej do dalších nejen fotbalových let. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdravím vás po nějaké době. Co je u vás nového?
Také zdravím, řekl bych, že jediná změna u mě je to, že dnes slavím narozeniny. (úsměv)
Gratuluji k výhře o hráče kola. Sledoval jste napínavý souboj se slavkovským Hendrychem? A jak se ve středu vyhecoval své fanoušky k, tak drtivému finiši? A co vás bude třetí výhra v anketě stát?
Děkuji vám, souboj jsem docela sledoval, protože s Víťou Boháčkem každé hlasování hecujeme. (smích) Třetí výhra mě určitě bude stát nějaký ten alkohol.
Jak vy sám hodnotíte svůj sobotní výkon?
Myslím si, že to byl můj nejlepší výkon v sezóně a jsem opravdu spokojen.
Tým vysoko vyhrál, takže i tady panuje spokojenost?
Maximální spokojenost. V kabině jsme si taky po zápase pořádně oslavně zařvali.
Zaskočil vás v sobotu soupeř z Malých Hoštic? A který okamžik byl klíčový pro vývoj zápasu? A kde vidíte hlavní rozdíl mezi vašimi týmy?
Soupeř nás asi ničím nezaskočil vzhledem k výsledku. Znovu se nám povedlo Hošticím dát rychlé góly, které byly klíčové pro další vývoj utkání. Velký rozdíl byl asi v zakončení situací. My jsme proměnili skoro vše a soupeř pouze jeden šťastný roh.
Zkuste se ještě vrátit k sobotnímu zápasu. Jaký byl jeho průběh?
Hned ve 2. minutě jsme dali rychlý gól, kdy po pěkné individuální akci si se mnou narazil Danek Horkel a zkušeně si počínal před brankářem. Následně jsme hru zklidnili a do poločasu dali ještě dvě branky. V druhém poločase opět po dvou minutách hry jsme přidali další gól a nadále kontrolovali hru. Do konce utkání jsme přidali ještě tři branky a hosté jen korigovali výsledek šťastně zahraným rohem.
Vsítil jste tři branky? Jakým způsobem padly? A byly to vaše typické branky?
První gól jsem dal hlavou k tyči, po precizně zahraném volném kopu naším tvůrcem hry Šmídem. Na druhý gól mi opět přihrál Šmíd, který poslal načechraný centr, a mě stačilo jen trefit míč do protisměru gólmana. Hattrick jsem dokonal po velmi přesné přihrávce od Michala Kuřece, kdy mě vyslal před gólmana a levou novou jsem jej obstřelil na bližší tyč.
Jak se chcete připravit na derby proti Krásným Loučkám? A co si myslíte, že na soupeře bude platit?
V pátek na tréninku dobře potrénujeme a probereme taktiku s trenérem, který nás dokáže dobře připravit. Samozřejmě detaily si nechám pro sebe.
Co pro vás znamená hrát za Jindřichov? A jak byste charakterizoval hru vašeho týmu? V čem je specifická oproti jiným týmům?
Je to má první sezóna za Jindřichov a musím říct, že jsem příjemně překvapen z celkového fungování klubu a také z atmosféry, která je v šatně. Myslím, že pro naši hru je typická – tvrdá hra, dobře zahrané standardní situace a pěkná kombinace se zakončením.
Co Roman Štalmach? Jak by se charakterizoval jako fotbalista. Jaké jsou vaše silné a slabé stránky?
Charakterizoval bych se jako člověk, který dává do fotbalu hodně emocí a chce vyhrát každý zápas. Silná stránka – asi částečně technika a umět dát góly. Slabá stránka – zbytečné diskuse s rozhodčími.
Co trenéřina. Ta by vás nelákala?
Do budoucna určitě mám plány.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.