Radoslav Urban - Ve Slavkově jsem maximalně spokojen

Vyzpovídali jsme kapitána Slavkova Radka Urbana.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Zdravím vás po nějaké době. K jakým změnám u vás došlo od posledního rozhovoru?
Zdravím. Už je to nějaký pátek, co jsme spolu dělali rozhovor. Řekl bych, že je vše při starém. Jedině mi tak roky přibývají, jsem pomalejší a pomalejší, a nějaké kilečko navíc by se taky našlo. (smích)
Minulý týden jste vsítil branku z přímáku? Inspiroval vás bývalý spoluhráč z Jakartovic Marek Poštulka? Nebo jste určeným exekutorem?
Inspiroval to určitě ne, ale gratuluji mu k té trefě a snad ho k tomu pustí častěji. Okresní Zidan toho by si v Jakartě měli cenit vice. (smích) Je nás určených více, ale není skoro zápas, kdy bych si to nevzal, tak jsem rád, že jsem se konečně taky trefil, protože za ty skoro 4 roky, co jsem ve Slavkově bych ty góly z přímáku spočítal na prstech jedné ruky, tak snad to bude padat více teď.
Jak vlastně tato branka padla? A padla přesně, tak jak jste zamýšlel?
Tady bych se vrátil jak k tomu přímáku vůbec došlo. Disko (Tomáš Dietrich) z pozice stopera se vydal na útočný výlet ( v neskutečné rychlosti) si narazil míč s Dinem (Dean Gračanin), který ho poslal do úniku na brankáře. Obránce tomuhle tempu našeho rychlíka neměl šanci se dorovnat a přišla kosa. Potom jsem si vzal už jen přímák na hranici vápna. Dostal jsem radu od Slavkovského Preciada (Justina – Jiří Schneider) ať trefím bránu a měl pravdu. Kopl jsem to na gólmanovu stranu, a o tyčku se balón odrazil do brány. Byl to záměr a konečně to taky vyšlo.
Zatím jste vsítil 18 branek. Jste s tím spokojen? Který gól byl nejkrásnější? A kolik toho ještě vsítit?
S počtem branek spokojený jsem. Padá mi to tam pořád. Kluci mi dávají spoustu přihrávek, a já se snažím toho, co nejvíce proměnit. Kdybych se dostal někde ke 30 gólům bylo by to fajn. Snad ty góly přinesou body do tabulky, jinak to nemá pro mě takovou váhu. Důležitější je pro mě tabulka týmová.
Slavkov si před sezónou dělal zálusk na příčky nejvyšší. Jaktože se nedaří tyto předsezónní ambice naplňovat? Kde hledat ty největší příčiny?
Na podzim to byly ztráty především ve venkovních zápasech, kde jsme poztráceli spoustu bodů. Pokud chceme hrát o nejvyšší příčky, musíme vyhrávat i venku. Uvidíme na jaře, jak nám to půjde. Zapracovali jsme na tom a jarní sezóna ukáže, zda úspěšně.
Jak tedy máte ambice do konce sezóny? Chcete pomoci i béčku v honbě za záchrannou v okrese?
Ztráta na prvního je už velká. Chceme jít zápas od zápasu, a do každého zápasu jít s tím, že chceme vyhrát. Aby náš fotbal bavil, měli z něj radost, byla dobrá atmosféra v kabině, a uvidíme na jaké místo to bude na konci stačit. Rádi bychom se pohybovali na předních místech, kam i výkonnostně patříme si myslím. Béčku se určitě pomůže, jak to půjde, nikdo nechce, aby spadli. Byla by to škoda. Když budu moct, půjdu jim taky rád pomoci, pokud dostanu nominaci.
Kdo je v 1. B váš oblíbený tým, proti kterému se vám pravidelně daří? A který tým máte naopak nejméně rád?
Těžko říct. kdo je oblíbený. Spíš rádi hrajeme doma, kde si věříme a jsme schopni pravidelně vyhrávat. Máme skvělou diváckou podporu. Ve Slavkově chodí nadstandartní návštěva na 1. B ,kterou by nám mohly závidět i týmy v krajských přeborech nebo Divizích. Nejméně rádi možná Jindřichov si vybavim, hlavně u nich na hřišti, s nimi se nám moc nedaří bodově.
O změně dresu v létě neuvažujete? Třeba vyšší soutěž by vás nelákala?
Neuvažují. Loni jsem pár nabídek odmítnul. Letos by to dopadlo stejně. V létě mi bude 32 let, už se není kam hnát, něco jsem si v mládí zahrál, vyzkoušel jsem, a za to jsem rád. Finanční nabídky pro mě taky nejsou motivaci, už jako tomu bylo před pár lety. Fotbal hrají, protože ho mám rád, baví mě, zajdu si s kamarády po zápase na pivo, a ve Slavkově tohle všechno mám a cítím se tam dobře.
Co trenéřina ta by vás nebavila? Kterou kategorie by vás lákala? A jaký byste byl trenér?
No od léta trénují starší přípravku. Gava (Michal Gavenda) mi svěřil ročník, který vychovával a opravdu mě to chytlo a baví mě to. Kluci jsou šikovní, dostal jsem dobrý materiál. Samozřejmě bych to nezvládal sám. Mám dva asistenty Kačiho (David Marek) a Qusiho (Jakub Quis). Spolupráce mezi námi funguje od začátku dobře si myslím. Nevím, jak bych se definoval, to není úplně otázka asi pro mě, ale snažím se hodně vysvětlovat, a chci, aby se kluci nebáli hrát fotbal a vyrostli z nich šikovní fotbalisti.
Jaké to bylo stát se ze dne na den „otcem“ tak početné rodiny? Jak to nabouralo váš zajetý styl života? A jak moc jste musel svůj způsob života změnit?
Chvíli mi to trvalo, nebudu lhát. Všechno ale chtělo svůj čas. Myslím, ale že jsme vše vyladili a je nám všem dobře a jsme šťastní a spokojení. Lucka je navíc tolerantní partnerka. Na fotbale i s trénováním děti trávím dost času a mám u ní v tomhle podporu. Stejně tak s nějakým tím pivečkem po zápase.
Máte dceru. Už jí nějakým způsobem vedete ke sportu. A myslíte si, že půjde ve vašich stopách?
Emmička je ještě malá budou ji v létě 3 roky teprve. Určitě ji ale ke sportu povedu. Jaký sport to bude, se uvidí nebo si vybere sama. Nechám to na ní ať si vybere a budu rád, když se něčemu bude věnovat, bude ji to bavit a třeba bude i šikovná. Na fotbal to moc nevidím. Sám bych asi ani nechtěl ať hraje fotbal, pokud by sama teda nechtěla, tak bych ji nebránil a podporoval ji. Je to můj věrný fanoušek. Jezdí skoro na každý zápas od narození s partnerkou, tak mi bude stačit, když bude mít fotbal jen ráda.
A co nástupce Urbana nějakého plánujete?
Určitě ne (smích). Stačí mi ten malý čertík. Taky myslím, že doma toho máme dost. (smích)
Léto je sice daleko, ale kam plánujete jet na dovolenou?
Poletíme znovu do Egypta. Líbí se nám tam. Už se tam moc těšíme.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.