Hráč 9. kola Aleš Pokorný: Nikdy jsem si nedovedl představit, že budu hrát v obraně!

V 9. kole se dle hlasování vás, čtenářů, dostal na pozici nejlepšího hráče Okresního přeboru Mělník Aleš Pokorný (26) ze Všestud, jehož defenzivní výkon přispěl k bezbrankové remíze 0:0 na hřišti Dolních Beřkovic. V rozhovoru jsme se ale dozvěděli, že by nejraději nastupoval na úplně jiné pozici...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě.Jak probíhal zápas v Dolních Beřkovicích?
Děkuju. Zápas v Dolních Beřkovicích jsme začali aktivně, vytvářeli jsme si slibné příležitosti a herní převahu, ale bohužel se nám v posledních zápasech nedaří v koncovce a na to jsme opět doplatili. Dva body byly nejprve zklamáním, ale nakonec je dobře, že jsme si připsali po vyhraných penaltách další body do tabulky.
Vaše obrana gól nedostala. Při které situaci vám nejvíce zatrnulo?
Naše obrana podává si myslím kvalitní výkony, což se potvrdilo i v zápase s Beřkovicemi, kdy jsme soupeře do šancí moc nepouštěli. Nejvíce mi zatrnulo v 89. minutě, kdy po ne moc zdařilé rozehrávce na půlce hřiště se dostal do samostatného úniku Trubička, ale obětavým výkonem stopera Koudelky byl včas zastaven.
Celkově se vám v obraně daří a máte ji šestou nejlepší v soutěži.Jak se vám hraje s vašimi kolegy v obranné čtveřici?
S kolegy jsem odehrál teprve 5 utkání a na tento post si teprve zvykám, ale myslím si, že nám to vzadu funguje.
Na kterém postu nastupujete?
Nastupuji na pravém kraji obrany.
Hrával jste někdy i na jiných pozicích?
Už od malička jsem hrával útočníka, vždy mě bavilo dávat góly a podílet se na ofenzivní činnosti. A abych pravdu řekl, nikdy sem si nedokázal představit, že se dostanu do obrany.
Příliš to ale nefunguje směrem dopředu. Kde vidíte příčiny?
Možná je to tím, že tam právě nehraji já (smích). Ve všech utkáních jsme si vytvořili mnoho slibných příležitostí, ale bohužel jsme velice nepřesní v zakončení, což už nás stálo dost bodů.
S fotbalem jste začínal v Čechii Kralupy. Jak vzpomínáte na své fotbalové začátky?
K fotbalu mě přivedl táta v 6 letech na Kralupskou Čechii, kde on sám hrával a dělal trenéra u starší přípravky. V žákovském věku se mi poštěstilo si zahrát žákovskou ligu za tehdejší Kaučuk Kralupy, kde jsem vydržel rok a poté se vrátil zpět do mateřské Čechie a tam dohrál mládežnické kategorie v krajské 1.A třídě.
Jak jste se následně dostal do Všestud?
Do Všestud jsem se poprvé podíval v roce 2012, kdy mě oslovil Ivo Lorenc, zda bych nechtěl jít kopat k nim. Bohužel se mi účinkování ve Viktorii moc nevydařilo a ještě před začátkem sezony jsem si vážně poranil koleno a byl rok bez fotbalu.
Ve Všestudech jste odehrál už podzim postupové sezony, ale na jaře jste byl zpět v domovské Čechii. Mrzí vás, že jste přišel o oslavy postupu?
Můj mateřský klub měl potíže s počtem hráčského kádru kvůli mnohým dlouhodobějším zraněním, a proto jsem byl stáhnut zpět, abych pomohl. Mrzelo mě to dost, doposud se mi ještě nikdy nepodařilo s žádným týmem postoupit do vyšší soutěže a teď jsem byl hodně blízko. Každopádně bylo třeba pomoct v mateřském klubu, který mě ve fotbale vychoval, a tak sem to bral sportovně.
V příštím kole na vaše hřistě přijede Velký Borek, který zatím inkasoval pouhé 4 góly. Co od zápasu očekáváte?
Očekávám těžký a bojovný zápas, ale my rozhodně nedáme nic zadarmo a o body se popereme.
Který z celků tipujete na vítězství v soutěži?
Pro mě to jsou jednoznačně Tišice. Byl to zatím jediný soupeř, který nás vyloženě přehrál a myslím, že rozhodně patří o soutěž výš.
Pojdme se podívat i na vyšší soutěže, než je okresní přebor. Prozradil byste čtenářům nejoblíbenějšího hráče a klub?
Můj nejoblíbenější hráč je Wayne Rooney, líbí se mi jeho styl hry - není to klasický útočník a odvádí spoustu práce pod hrotem útoku. A proto je můj nejoblíbenější tým Manchester United a u nás je to Sparta Praha.
Zajdete se občas podívat na ligu nebo reprezentaci přímo na stadion, nebo ji spíše sledujete spíše z klidu domova?
Na stadiony našich ligových týmů moc nechodím, spíše sleduji doma u televize.
A tradiční poslední otázky: Znáte náš web fotbalunas.cz? Co na něj říkáte?
Váš web sleduji už od minulé sezony, kdy jsem pročítal vyšší soutěže. Tento projekt je geniální myšlenkou a fandím vám v jeho dalším rozvoji!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.