Hráč 12. kola Filip Janíček: Z Dolan přivezeme tři body!

Dalšího úspěchu dosahují fotbalisté Všestud, jejichž útočník či krajní záložník Filip Janíček se stal nejlepším hráčem 12. kola OP Mělník. V rozhovoru jsme se dozvěděli mimo jiné, kdo je záložní variantou na pozici brankáře v týmu, který disponuje pouze jedním mužem v brankovišti...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství, které zase putuje do Všestud. Prozradíte váš recept?
Díky. Žádný recept nemáme, hrajeme ze všech sil a buď to vyjde, nebo ne (úsměv).
Vím, že jste v minulém zápase nastoupil na pozici útočníka. Je to vaše klasická pozice?
Útočníka jsem hrával od dětství, hrál jsem ho i na začátku ve Všestudech. Je to má nejoblíbenější pozice, ale nyní je v našem mužstvu více hráčů hrajících útok a proto od začátku této sezóny nastupuji na kraji zálohy.
V sezoně jste se zatím střelecky prosadil jednou. Jaký jste střelec?
Musím říct, že v minulosti se mi střelecky dařilo mnohem lépe. Jako tým máme velice málo nastřílených branek. Trápí nás koncovka a v důležitých nebo vyrovnaných zápasech by se nám to mohlo vymstít.
Pojďme k zápasu proti Vehlovicím. Jak se vám hrálo?
Vehlovice přijely do Všestud značně oslabeny a proto jejich výkon nebyl nejlepší. Bohužel Všestudský kámen úrazu je, že se ve většině případů přizpůsobíme hře soupeře. Z toho důvodu byl náš výkon slabý.
Do zahuštěné obrany soupeře jste se dokázali prosadit jen jednou. Co chybělo k většímu počtu vstřelených branek?
Jak už jsem řekl, trápí nás koncovka. Podle mého názoru máme v týmu kvalitní a zkušené hráče. Dokážeme si vypracovat šance, kdy se dostaneme k bráně soupeře, ale většina našich akcí ztroskotá na finální přihrávce nebo nepřesné koncovce.
Byla nějaká situace v zápase, kdy jste zapochyboval o vašem vítězství?
Vehlovice v tomto zápase od začátku nic nepředvedly, až ke konci zápasu nám trošku zatrnulo, když brankář Lorenc zneškodnil velkou šanci hostů.
V tabulce jste na pěkném 9. místě a od 4. pozice vás dělí jen 4 body. Díváte se stále pod sebe, nebo pošilháváte po „pohárových“ příčkách?
Jsme v této soutěži nováček a tak si myslím, že pro nás je úspěch, když udržíme střed tabulky. Tento cíl doposud plníme.
Zajímavé ale je, že hned 13 z vašich 18 bodů jste získali na domácím hřišti. V čem tkví příčina úspěchu?
Určitě, protože je to naše domácí prostředí, na které jsme zvyklí. V neposlední řadě taky hraje roli domácí publikum.
V mnoha zápasech planou emoce – například Kralupy v tomto kole vyfasovaly 2 červené karty. Jak se na sporné situace v zápase dívate vy? Dokážete zůstat v klidu?
Každý zápas beru stejně. S Kralupy, Veltrusy nebo Vojkovicemi byla v zápasech trošku rivalita, ale čistě jen z důvodu, že se s protihráči většinou známe a nemá to vliv na tvrdost v zákrocích.
Jak hodnotíte počínání rozhodčích ve vašich zápasech?
Podle mého názoru byly všechny naše zápasy odpískány spravedlivě. Jediný zápas, o kterém si myslím, že nebyl souzen spravedlivě, byl ten ve Veltrusích.
K dalšímu zápasu zajíždíte do Dolan. Jaký očekáváte zápas?
S Dolany jsme odehráli už hodně zápasů. Je to kvalitní soupeř, ale Všestudy potřebují bodovat, a proto odjedeme z Dolan se třemi body (úsměv)!
A nyní jedna otázka na tělo, abychom se o týmu Všestud dozvěděli zase o trochu víc. Který spoluhráč je podle vás nejlepší fotbalista? A naopak nejhorší?
Jak jsem řekl, máme v týmu hodně kvalitních fotbalistů. Nedá se říct, kdo je nejlepší nebo nejhořší, ale mně se v poslední době líbí hra dvojce Koudelka - Růně, kteří jsou nyní základem dobře fungující obrany.
Kdo by se postavil do branky, kdyby váš kapitán Lorenc nemohl nastoupit? Troufl byste si na to?
Do branky by se určitě postavil Milan Bulva, který má s chytáním jisté zkušenosti. Já bych si do branky netroufl, jsem rád že doskočím na břevno (smích).
Děkuji za odpovědi a ať se daří!
Děkuji, Vašemu webu taky!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.