Hráč 13. kola Filip Lejsek: 3 zápasy za víkend? Žádný problém!

Sokolu Dolany se sice uplynulý víkend výsledkově příliš nevydařil, jedno vítězství by tu ale přeci jen bylo - teprve 17 letý dorostenec Filip Lejsek totiž dokázal rekordním počtem hlasů vyhrát anketu o hráče kola. V rozhovoru nám ochotně odpověděl na všechny dotazy, a tak už víme, že v Premier League by nastupoval jedině za Manchester United!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě. Kolik jsi vlastně o minulý víkend odehrál zápasů?
Děkuji, minulý víkend jsem odehrál celkem dva celé zápasy, ráno za dorost a odpoledne za A-tým.
Za které všechny dolanské týmy v současnosti nastupuješ?
Nastupuji za dorost, A-tým a pokud není souběh tak i za B-tým.
A ve kterém z nich se cítíš nejlépe?
To se nedá říct, ve všech týmech je skvělá parta a velice rád nastupuji za všechny.
Od kdy nastupuješ za týmy dospělých?
Za dospělé jsem začal hrát hned svojí první sezonu v Dolanech, to mi bylo 15 let, přesněji za B-tým. Do A-týmu jsem nakouknul na začátku tohohle kalendářního roku, od nové sezony už se do A-týmu dostávám pravidelně.
Mohl bys porovnat rozdíl mezi hrou v dorostu a mezi dospělými? A vlastně i mezi IV. třídou a Okresním přeborem?
V dorostu je hra možná o něco fyzicky náročnější, konkrétně v A-třídě, je tu spousta mladých kluků, kteří dokážou jezdit celý zápas nahoru a dolů. U dospělých je pak fotbal techničtější a náročnější po fotbalové stránce, hraje se víc do těla a máte na všechno méně času. IV. třída a Okresní přebor, to je velký rozdíl, ve IV. třídě máte na všechno více času a můžete si i více dovolit, je to pomalejší fotbal.
Jak zvládáš fyzicky více zápasů za víkend?
Je mi ještě sedmnáct a fotbal mě hodně baví, takže to zvládám. Každopádně je to fyzicky velice náročné, obzvlášť pokud odehraju tři zápasy za víkend. Vždycky mám ale na výběr, jestli chci jít nebo ne, kolikrát i prosím trenéra, abych mohl jít hrát všechny tři zápasy (smích)!
Není ti trochu líto, že si nemůžeš pořádně užít dorostenecká léta?
Mně to tak nepřijde - s kluky z dorostu si užíváme co to jen jde, jsme dobrá parta. Navíc s dorostem i pravidelně trénuju a hraju, takže o nic nepřicházím. A-tým je pro mě neskutečná zkušenost a krok dopředu.
Ty jsi kmenovým hráčem Kralup. Jak ses vlastně dostal do Dolan?
V Dolanech hraju už třetí sezonu, když jsem končil ve starších žácích, kde jsem byl na hostování v Olovnicích, tak jsem se rozhodoval kam do dorostu. Kamarádi a hlavně trenér Lukáš Moravec mě přivedli do Dolan, čehož si neskutečně vážím.
Na jaké pozici nejčastěji nastupuješ?
Preferuju pozici stopera, kterou hraju převážně v dorostu. Za dospělé pak většinou hraju na kraji obrany nebo zálohy.
Jak jsi na tom se střílením gólů? Jsi rozený střelec?
Ne, to ani omylem, jako hráč mám na hřišti většinou defenzivní povinnosti a pokud se vydám dopředu, tak spíš na gól nahraju... ale když je den, tak tam i něco občas spadne (smích).
Všechny 3 týmy, za které můžeš nastupovat, získaly zatím v sezoně dohromady pouhých 29 bodů. Jak jste s tímto ziskem v klubu spokojeni?
Většina z nás asi pochopitelně není spokojená. Je těžké na tohle odpovědět, asi bychom na tom měli být lépe, o tom žádná, ale před námi je ještě více jak polovina sezony a já věřím, že dokážeme utrhnout body jak s dospělými tak i s dorostem!
A co v kategorii dorostu, kde jste se 3 body na posledním místě v I.A třídě. Nebylo by lepší hrát raději okresní přebor?
Musíme dostat čas, tuhle sezonu hrajeme, dá se říct s novým kádrem, přišlo hodně nových hráčů, takže se snažíme sehrát a na hřišti si pomoct a herně poznat. Poslední zápasy se zvedáme a věřím, že výsledky se dostaví a dokážeme vyhrát i další zápasy. Všichni chceme dokázat, že do A-třídy patříme!
Máš nějaký cíl, kterého bys chtěl ve fotbale dosáhnout?
Určitě, snažím se makat na 100%, a pokud by se časem vyskytla možnost hrát nějakou vyšší soutěž, tak proč ne? To je ve hvězdách, zatím jsem v Dolanech maximálně spokojen!
Kdyby sis mohl vybrat tým, v jehož dresu by sis chtěl zahrát, který by to byl?
Pokud bych měl neomezené možnosti tak za Manchester United, to je prostě srdcovka. Třeba jednou, uvidíme... (úsměv)
Děkuji za odpovědi a hodně štěstí!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.