Hráč 16. kola David Fajt: Těším se na každý kontakt s míčem!

Nejlepším hráčem prvního jarního kola Okresního přeboru Mělník jste zvolili jednoho z těch nejmladších, kteří v něm nastoupili. Teprve 17 letý záložník Sokola Libiš David Fajt se blýskl krásným gólem z dálky a přispěl tak k výhře 3:0 nad zachraňujícími se Kralupy. S hráčem kola vám přinášíme rozhovor:

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě. Věděl jsi vůbec, že ses dostal do nominace?
Díky moc! Zprvu jsem to nevěděl a hlavně jsem s tím vůbec nepočítal. Dozvěděl jsem se to až v neděli, když jsem se podíval na váš web.
S fotbalem jsi začínal v Admiře Praha. Jak ses dostal do Libiše?
Když mi bylo 11 let, přestěhovali jsme se z Prahy do Libiše. Takže jsem měl hnedka jasno, kde budu hrát.
V jejím dresu nastupuješ za dorost i za B-tým. Kdy jsi poprvé nakoukl do dospělého fotbalu?
Nejsem si jistý, ale úplně první zápas jsem odehrál asi před dvěma roky, bylo to na soustředění během přípravy.
Jaký byl tvůj první zápas za chlapy?
Ten úplně první si nevybavuju, ale pamatuju si jeden ze svých prvních zápasů. Bylo to zhruba před rokem, v poháru proti Dolanům. Skončilo to remízou a rozhodovaly penalty, kterou jsem proměnil i já. (smích)
V B-týmu Libiše můžeme najít mnoho zkušených hráčů. Jak jsi zapadl do party?
Myslím, že jsem zapadl skvěle a jsem rád, že mě kabina přijala. Parta v Libiši je víc než dobrá!
Jak zvládáš působení ve dvou týmech časově? Kolikrát v týdnu tě můžeme najít na hřišti?
Tak určitě je to náročnější, zvláště pak víkendy, ale zvládám to v pohodě. Během týdne mám většinou čtyři tréninky. Tři s dorostem, a pokud stíhám školu, jdu si zatrénovat i s béčkem.
Mohl bys porovnat úroveň okresního přeboru mužů a krajského přeboru dorostu?
V chlapech je na všechno méně času, hraje se víc do těla a mnohem více technicky. V dorostu je to náročnější hlavně po fyzické stránce, jsou tu mladí kluci, kteří odmakají celý zápas v plném tempu. Zvlášť v KP jsou všechny týmy opravdu skvěle fyzicky připravené.
Do nominace na hráče kola tě dostal povedený zápas proti Kralupům. Měli jste ho celý zápas pod kontrolou, jak napovídá výsledek?
Do 15. minuty jsme měli zápas jasně ve své režii, hodně nám pomohl gól hned zkraje, který nás trochu uklidnil. Potom se hra vyrovnala a šance byly na obou stranách, ale štěstí se přiklonilo k nám a povedlo se nám vstřelit gól do šatny. Druhý poločas si myslím, že už jsme z většiny kontrolovali opět my a snažili se soupeře do ničeho nepouštět, což se nám do velké míry povedlo.
Co ty osobně, jak ses na hřišti cítil?
Tak první poločas jsem nebyl svůj, přeci jen to byl první mistrák po zimě. V druhém poločase už jsem se cítil v pohodě a zápas si užíval naplno.
Pět minut před koncem přišel tvůj gól. Mohl bys ho čtenářům popsat?
Tak určitě. Dostal jsem přihrávku ve středu hřiště, kolem mě nikdo nebyl, tak jsem se snažil potáhnout míč k brance Kralup. Když jsem si všiml, že je brankář venku z brány, rozhodl jsem se vystřelit. Střela mi náramně sedla a pak už jsem jen viděl, jak míč zapadá pod břevno. Životní gól, prostě euforie. (smích)
Zkoušíš často střílet z větší dálky?
Ne ne, z dálky to zkouším jen málokdy.
Máš nějaký fotbalový vzor a cíl, kterého bys chtěl dosáhnout?
Ano, už odmala mám za vzor Lea Messiho. A můj cíl? Chtěl bych si zahrát českou ligu.
Co pro tebe fotbal znamená?
Znamená pro mě opravdu hodně. Těším se na každý zápas, na každý trénink, na každý kontakt s míčem. A pokaždé se snažím na hřišti nechat maximum!
Díky za rozhovor a hodně štěstí do dalších zápasů!
Já děkuju.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.