Hráč 24. kola Daniel Kolumpek: Pod trenérem Guttenbergem nás tréninky baví!

Ve 24. kole soutěže se opět zadařilo naplno bodovat Mšenu, což bylo pokynem pro jeho fanoušky k dalšímu úspěšnému hlasovacímu maratonu. Tentokrát byl vítězným hráčem záložník jejich týmu Daniel Kolumpek, který v rozhovoru mluvil o tréninkové morálce v týmu, současném umístění v tabulce i o výkonech českých hokejistů na probíhajícím MS...

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Čekal jsi po zápase, že bys mohl být nominován?
Děkuji. V prvé řadě bych chtěl moc poděkovat těm, kteří mi dali hlas. Vážím si toho a je to pro mě velká motivace. Nečekal jsem to. Ono je to někdy tak, že si člověk myslí, že dnes hrál výborně, ale zrovna tomu tak není (hodnocení okolím) a naopak.
Obříství bylo houževnatým soupeřem. Jaký to byl zápas?
Začátek se nám povedl náramně, když Miloš Stejskal vstřelil krásný gól. Pak jsme polevili a nechali jsme soupeře vstřelit dva góly do naší branky. Jejich náskok jsme do poločasu smazali a ve druhém přidali jeden gól a získali jsme tři body, to se po zápase v hospodě pije pivo jedna báseň!
Jak se hrálo tobě osobně?
Osobně nemám rád počasí, kdy je velké teplo a svítí sluníčko. Tělo je jakoby unavené a není tam ten správný drive. Zápas probíhal v duchu fair-play a nebyl emotivně vyhrocen, to se hraje hned lépe.
Gól jsi v tomto zápase nevstřelil, ale spoluhráči tě chválili za výkon. Jaké byly tvoje úkoly na hřišti?
V tomto zápase jsem nastoupil na pozici pravého záložníka. Úkol zněl jasně: nabíhat po lajnách a centrovat před bránu (smích). Gól jsem nedal, ale byla na mne penalta, kterou s přehledem proměnil Vojta Závěšický.
Jaký jsi střelec?
V osobním životě střelec nejsem a to se promítá i do stylu hry (smích). Jsem typ spíše defenzivního hráče. Polovinu zápasů nastupuji na pozici pravého beka, takže se člověk moc nedostane k brance soupeře, a když druhou polovinu zápasů nastupuji na pozici záložníka, své křídlo tolik neotvírám a nepouštím se do větších akcí, takže spíše nahrávám našim snajprům Jirkovi a Vojtovi.
Na které pozici nejčastěji nastupuješ a kde se cítíš nejlépe?
Tady si neodpustím poznámku, že jsem taková holka pro všechno (smích). Hrál jsem už na všech pozicích, jen ne jako brankař - to bych týmu hodně uškodil. Jinak, jak už jsem řekl, většinou nastupuji na pozici pravého obránce nebo záložníka.
V týmu se potkáváš s dalšími dvěma Kolumpky – Ondřejem a Romanem. Jaká je mezi vámi spojitost?
Se strejdou Romanem hraji za Áčko už devět let, vždy byl a je jeden z mých vzorů. S bráchou Ondrou hrajeme od minulé sezony a doufám, že spolu budeme hrát ještě dlouho, ostatně stejně jako s Romanem.
Jak se ti s nimi hraje?
Všichni máme podobný názor na fotbal a podobné fotbalové myšlení, takže spolupráce je na výsost vynikající.
Dostali jste se na krásné 4. místo tabulky, takže v kabině asi panuje spokojenost, že?
Je to pěkné umístění. Pro všechny je velkou motivací se na tomto pěkném místě udržet a samozřejmě se hraje úplně jinak, v kabině nepanuje vůbec žádná nervozita. Do zápasů nenastupujeme s tím, že vyhrát musíme, ale že vyhrát chceme.
Jak je to u vás s tréninkovou morálkou. Spousta týmů se potýká s malým počtem hráčů. Scházíte se k tréninkům v dostatečném počtu?
Ve Mšeně máme výborný kolektiv. Každý se snaží přijít na trénink, jak jen to jde. Omluvou bývá ve většině případů jen práce, protože u nás hodně kluků dělá na směny. Počet nás playerů na trénincích se pohybuje mezi 8 až 10. V tomto ohledu musím zmínit kvalitní tréninky ze strany našeho trenéra Jirky Guttenberga. Tréninky jsou účelné a hlavně zábavné, to je také důvod, proč máme tak velkou účast na trénincích.
V příštím kole budete svou pozici hájit proti Libiši B. Co od zápasu očekáváš?
Hrajeme doma, a to je pro nás obrovská výhoda. Od zápasu očekávám samozřejmě výhru.
Zároveň se zamotává boj o záchranu. Které týmy vidíš na sestup?
Toto je vždy nepříjemná situace. Nebudu nikoho jmenovat. Řekl bych k tomu jen, ať se zachrání ti lepší.
Čeká nás období nabité sportovními akcemi. Hokejové mistrovství se již rozeběhlo. Sleduješ zápasy našeho týmu? Na jaké umístění nás tipuješ?
Na televizi moc času nemám, zápasy sleduji jen výsledkově. Přál bych našim klukům medailové umístění.
Stejná otázka míří i na fotbalové EURO. Jaké dáváš našim klukům šance?
Věřím, že naše borce uvidíme hrát více než tři zápasy.
Provozuješ ty osobně ještě jiný sport než fotbal?
Tak aktivně jako fotbal neprovozuji žádný sport. Ale sportovní aktivity mám moc rád. V zimě jezdím na běžkách a na lyžích po Jizerkách a Krkonoších. Také si jdu zabruslit na rybník, když se podaří zima. V létě jezdím na inlajnech a když je více času, tak si zajdu na ryby.
Děkuji za rozhovor a hodně štěstí do dalších zápasů!
Také děkuji a přeji hodně energie do vašich aktivit, je to příjemné zpestření.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.