Hráč 7. kola Daniel Slezák: S Honzou Žídkem jsme jako manželé!

V 7. kole zabodoval u vás, fanoušků okresního fotbalu, jedenadvacetiletý hráč Horních Počapel Daniel Slezák. A to dokonce tak výrazně, že získal více než polovinu všech odeslaných hlasů. Zjistili jsme, jakou bude muset do kabiny spoluhráčům přinést odměnu, jak to vypadá s jeho futsalovou kariérou v Olympiku Mělník a také (jak už titulek napovídá), kdo je Danovým největším parťákem v týmu. Přejeme příjemné čtení!

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluji k vítězství v anketě o hráče kola. Jednalo se o tvůj nejlepší výkon v sezóně?
Děkuji, trenér mě vcelku chválil, dal jsem po dlouhé době góla, takže si myslím, že ano.
Získal jsi podporu více než poloviny všech hlasujících fanoušků. Jak se ti to podařilo?
V kabině máme pravidlo, že kdo vyhraje hráče kola musí přinést basu piv, takže se spoluhráči snažili. Jinak samozřejmě hlasovali všichni kamarádi a rodina.
V zápase proti Libiši B jsi otevřel skóre. Mohl bys svůj gól popsat?
Ráďa Toman dal ostrý balón do malého vápna, pro který si vyběhl gólman, ale balón neudržel a já pouze dorazil míč do prázdné brány. Určitě jeden z nejsnazších gólů, co jsem kdy dal.
Byl první gól pro další průběh zápasu rozhodující?
Už před gólem jsme nějaké šance měli. Určitě nás uklidnil, ale byla otázka času, kdy nám to tam spadne.
Do zápasu jste podle předpokladů nešli jako favorit, zvládli jste ho ale poměrně jednoznačně. Byla výhra zasloužená?
Určitě, od začátku zápasu jsme měli převahu, Libiš jsme sice také pustili do nějakých šancí, ale opět nás podržel skvělý Šmejky. Celý tým zápas výborně odmakal, stejně jako minulé kolo ve Všestudech.
V zápase jsi vstřelil svou první branku v sezóně. Jaký jsi střelec?
Poslední roky už vyloženě jenom sváteční.
Ze společného působení v dorostu Pšovky si tě pamatuju jako ofenzivního hráče, teď ses ale podle dostupných informací stáhnul více dozadu. Na jakém postu tedy v současnosti nastupuješ a jak ti to svědčí?
Poslední dva zápasy jsem hrál levého záložníka, ale vetšinou nastupuji na krajním obránci. Když jsem před rokem do Počapel přišel, zrovna nebyl krajní obránce, a tak mě tam předchozí trenér Dohnal postavil a už jsem tam zůstal. Nevadí mi to, zvyknul jsem si na to a nevybírám si.
V tabulce jste na 8. místě se ziskem 12 bodů. Panuje u vás spokojenost se vstupem do soutěže?
Mohlo by jich být určitě i více, ale před sezónou to s námi nevypadalo moc dobře, takže si myslím, že můžeme být zatím spokojeni.
Jistě si ještě pamatujete na hrůzný vstup do minulé sezóny, který jste museli zachraňovat až na jaře. Jaké byly cíle do nového ročníku soutěže?
To si s klukama pamatujeme všichni moc dobře a určitě nechceme, aby se to opakovalo. Cílem je určitě držet se v poklidných vodách tabulky a být nepříjemným protivníkem pro všechny soupeře.
Ty jsi v létě učinil zajímavý přestup z Dolních Beřkovic do Horních Počapel. Jak velká je rivalita mezi těmito sousedními kluby?
Rivalita určitě je, pokaždé je to hodně vyhrocený zápas, proto toto derby nemám moc v oblibě. Z Dolních Beřkovic jsem ale odešel v dobrém a prakticky celý beřkovský tým jsou moji velmi dobří kamarádi.
V dorostu jsi dlouhou dobu působil také ve Štětí, jehož A-mužstvo nyní hraje divizi. Nepomýšlel jsi přeci jen na vyšší fotbalové mety, než je Okresní přebor?
Když jsem byl mladší, tak určitě ano. V dorosteneckém věku pro mě ale mnohdy byly přednější diskotéky a tak podobně, neměl jsem vůli a disciplínu na vyšší soutěž. Poté jsem měl dvakrát operovaný kotník a od té doby hraju fotbal už jen pro zábavu.
Nastupoval jsi také za futsalový Olympik Mělník. Jak to vypadá s tvou futsalovou kariérou?
Futsal za Olympik jsem pod Pavlem Šubou hrál snad už od připravky, minulý ročník jsem ale z větší části vynechal. Jelikož bydlím ve Štětí a Olympik trénuje v Neratovících, bylo to pro mě časově náročné. Letos postoupilo do divize céčko Olympiku, které trénuje Jirka Vokoun, tak jsme domluveni, že když kluků bude málo a budu mít čas, tak zase začnu hrát.
Co pro tebe fotbal znamená?
Zábavu. Většinu volného času, pokud zrovna nehrajeme, trávím objížděním různých fotbalů v okolí. Fotbal mám rád, takže pro mě znamená určitě hodně.
Kdo je tvůj nejlepší parťák z týmu?
V Počaplech jsme všichni parťáci. S Honzou Žídkem si z nás kluci v kabině dělají legraci, že jsme jak manželé, takže určitě on.
Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí do dalších zápasů!
Děkuji Kájo a ať se vám na Pšovce daří!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.