Hráč 8. kola Filip Hakl: Nejvíc pro mě byl futsalový nároďák!

Kuriózní situaci přineslo hlasování o nejlepšího hráče 8. kola. Z něj totiž vzešli hned dva vítězové. I po ukončení hlasování se totiž výsledky měnily, a tak jsme se nakonec rozhodli ocenit možností rozhovoru oba vítěze. Jako první na naše otázky odpovídal Filip Hakl (26) ze Mšena, v blízké době přineseme i odpovědi Petr Vlka (33) ze Všestud.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Gratuluju k vítězství v anketě o hráče kola. Poprvé nastala situace, kdy dva hráči dostali prakticky shodný počet hlasů, takže se ani náš počítač nedokázal rozhodnout, kdo je vlastně vítězem. Jak jsi hlasování prožíval?
Děkuji. No popravdě jsem ho neprožíval vůbec, jelikož jsem o tom nevěděl. Ale jsem rád, že jsem získal nějaké hlasy. Potěší to.
Pamatuješ, kdy jsi naposledy vstřelil 4 góly?
Je to cca 3-4 roky zpět. Tuším v dresu Pšovky proti Vysoké v I.B třídě.
Vzpomněl by sis, jak všechny tvé góly v tomto zápase padly?
Při prvním gólu jsem dostal kolmici za obranu a postupoval jsem sám na brankáře. A i když brankář Vehlovic je poměrně vysoký, tak se mi ho podařilo přelobovat. U druhého gólu jsem dostal výborný zpětný míč na vápno a z první se mi ho podařilo uklidit na zadní tyč. Třetí padl po nepovedené střele tuším od stopera, kdy jsem střelu zpracoval, zasekl obránci a vystřelil z hranice šestnáctky. No a ten poslední čtvrtý. Tak to jsem šel také sám na bránu a podél brankáře špičkou zakončil.
Vám výborně vyšel vstup do zápasu. Dostali jste od trenéra pokyny, abyste zápas nepodcenili?
Pokyny podobného rázu určite proběhly, ale také padlo v kabině, že bychom potřebovali vyhrát o 13 branek (smích). To samozřejmě bylo myšleno ve srandě. Abych se vrátil k tomu začátku: Poslední 4 zápasy máme úvod vždy dobrý a šance si vytváříme. Snad v tom budeme pokračovat i nadále.
Jak bylo těžké namotivovat se na druhou půli, když jste vedli o 6 branek?
To vždy bývá těžké. i když jsme si říkali, že rozhodně nepolevíme z tempa, tak lehký útlum tam byl. Ale přidali jsme ještě nějaké góly a zápas ovládali.
V jarní části sezóny jsi působil v Klech. Proč ses rozhodl pro změnu dresu?
Bohužel koncem dubna přišlo zranění a přes 4 měsíce bez fotbalu.
Jak ses dostal právě do Mšena?
Docela náhodou. Už jsem se cítil koncem léta líp a chtěl se vrátit na trávníky. A vzhledem k delší pauze bez tréninku jsem zvolil OP. Napsal jsem Hnízdovi, jestli nepotřebují útočníka. No a za týden jsem nastoupil v Počáplech.
Ty v poslední době poměrně často střídáš kluby. Myslíš, že Mšeno by mohlo být to pravé, kde by ses usadil?
Když nebudu počítat Ovčáry na jaře, kde jsem toho bohužel moc neodehrál, tak jsem většinu času poslední roky strávil na Pšovce a asi rok v FC Mělník. Jinak ve Mšeně je super parta a fotbal mě tu baví. Uvidíme, co bude přes zimu.
Myslíš, že váš kádr má sílu na postup do I.B třídy?
Bavit se o postupu po 8. kole je hodně brzy. Důležité je jít zápas od zápasu a po konci podzimní části se o tom už dá teoreticky mluvit, jestli budeme pokračovat ve výsledcích a atakovat přední příčky.
V mládeži jsi měl našlápnuto k ještě slibnější fotbalové kariéře. Kdy se rozhodlo, že to nebude stačit na ty úplně nejvyšší soutěže?
To je asi na delší povídání, ale šanci jsem dostal v Mostě v 19 letech. Skoro současně jsem z Olympiku Mělník přestoupil do Balticflory Teplice a futsal mě v tu dobu bavil vic. Vyšší soutěže jsem si nějaký ten rok zahrál i ve fotbale, ale hlavně jsem si zkusil futsalovou ligu.
Máš ještě ambice vyzkoušet si vyšší soutěž než OP Mělník?
Uvidíme, teď jsem ve Mšeně!
Vzpomněl by sis na tvůj největší fotbalový zážitek?
Je jich spoustu, přeci jen hraju fotbal 20 let. Je hrozně těžký něco vybrat, a tak se vrátím k futsalu. Nejvíc pro mě byl nároďák do 19 a pak i do 21 let. A s Teplicemi turnaj na Sibiři v Rusku s top týmy Evropy.
Sleduješ český národní tým? Jak vidíš jeho šance v zápasech proti Německu a Ázerbajdžánu?
Nároďák sleduji a věřím jim v každém zápase. I když poslední roky to na vyskakování moc není. Podle mého názoru je to ovlivněno generací kolem Nedvěda a spol. To co dokázali, se už asi jen tak nepovede, ale český fanoušek by si to asi přál neustále. Realita je jinde a už samotný postup na Euro je super výsledek. K těm dvou zápasům. Německo je top tým na světe, tam tu bude těžký. Na druhou stranu, je to kulatý, jak se říka. A Ázerbájdžán, to je pro mě neznámá. Myslím, že tam mají nějaké naturalizované Brazilce. I přesto musíme vyhrát. Ztráta doma už proběhla remízou se Severním Irskem.
Co pro tebe fotbal znamená?
Fotbal je srdcová záležitost!
Děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí do dalších zápasů!
Také děkuji.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.