Hráč 8. kola OP Kolín, Miroslav Černý: Těší mě pohled na čelo tabulky

Mirek Černý, útočník vedoucího celku tabulky, v uplynulém kole dvěma góly pokořil Jestřábku a po vašem hlasování se stal Hráčem kola. Mirek je bečvarecký rodák a patriot a s výjimkou dočasného působení v nedalekých Zásmukách hraje v barvách Bečvár od začátku své kariéry. Pro vaše čtení před víkendovými zápasy jsme pro vás připravili zajímavý rozhovor o Mirkově lásce k fotbalu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Ahoj Mirku, nejprve gratulace k zisku ocenění Hráč kola. Překvapilo Tě to? Víš kdo hlasoval? Hlasoval jsi sám?
Děkuji za gratulace, Jirko. Rád bych neskromně řekl, že mě to nepřekvapilo, že jsem vyhrál. Od začátku hlasování jsme se všichni bečvarečtí do toho opřeli, včetně mě. Poměrně dost nás štvalo, že na vašich stránkách v minulosti z bečvareckých vyhrál jen Děda. Opravdu už nás nebavily číst životopisy z Nučic nebo Jevan :-). Všem spoluhráčům a ostatním proto moc děkuji za hlasy.
Mají Bečváry stanovený nějaký ceník za takový titul, nota bene za rozhovor v médiích?
Ceník samozřejmě máme. Nebude to snad nijak závratná částka. Obávám se ale, že mi dopsala v kabině tužka, takže z toho nic nebude!
My dva se sice dobře známe, ale pro čtenáře se prosím představ.
Fotbal jsem začal hrát s nástupem do 1. třídy v 6 letech pod tvým a taťkovým vedením. V žákovském a dorosteneckém období jsme dokázali kopat 1. A třídu, což nebylo úplně jednoduché vzhledem k velikosti Bečvár a přilehlým obcím. Právě díky nedostatku lidí jsme byli nuceni spojit bečvarecké dorostenecké mužstvo se Zásmuky. Na zásmucké období vzpomínám velice rád. Troufám si tvrdit, že jsem tam byl vychován pro "velký" fotbal pod vedením zkušenářů, jako byli Tibor Mičinec, Láďa Kargl, Venca Melich nebo Martin Čapek s Lukášem Lancem. Celá tahle éra ale bohužel skončila díky brzkému odchodu Milana Vojtíška. V neposlední řadě mě k fotbalu a celkově ke sportu vedou moji rodiče. Rád s taťkou probírám uplynulý zápas, jsem rád, když mamka sedí v hledišti.
Předpokládám, že oblíbeným postem je útok. Jsi střelec a v této sezóně máš již deset gólů. Pomýšlíš na titul krále střelců?
V dorostu a potom i v dospělých jsem hrával středního záložníka nebo útočníka (možná si někdo z pamětníků vzpomíná na vražedné útočné duo Černý-Holub). V aktuálním kádru Bečvár mi ale naprosto sedí útok. S přibylými kily se mi už tolik nechce běhat a hlavně mi přijde, že v útoku jsem pro tým platnější. Honza Dědek s Martinem Horáčkem ve střední záloze během zápasu odvedou spoustu černé a důležité práce, do které se mi fakt nechce! Na titul krále střelců rozhodně nepomýšlím. Budu rád, když tam ještě něco spadne a tím pádem moje góly pomůžou k dalším bodům. Myslím, že Marek Hrstka z Libodřic spěje na tento post, i když v Bečvárech vyjde naprázdno. Každý ze soupeřů v Okresním přeboru jsou pro nás nováčka výzvou.
Který Tvůj gól Ti utkvěl v paměti?
Matně si vzpomínám, že jsem jednou v žákovské soutěží vstřelil sedm gólů v jednom zápase. Vzpomínám si na gól, který jsem vstřelil za Zásmuky v 1. B. třídě při večerním utkání pod umělým osvětlením proti Poříčí nad Sázavou. Nějakým způsobem jsem si stáhnul balon ze vzduchu a pak obloučkem přelstil obranu i brankáře. No já řval jako kráva! Momentálně ale mám v hlavě poslední dva důležité góly proti Jestřábce. První po fantastickém Kamilově centru a druhý po centru Vojty Kšírla.
Tým Bečvár v sezóně jako nováček překvapuje. Co si o tom myslíš Ty, hráči, trenéři?
Celkově připisuji zásluhy našeho vedení díky ustálení a dozrání mužstva. Moc nám také pomohl dlouho očekávaný návrat Čoupy z Kutné Hory. Celá obrana v čele s Onym a Donem, doplněná o běhavé Vojtu s Kubou Kšírlem, funguje výborně. Děda s Martinem dávají hře myšlenku, oba Petrové na krajích zase rychlost. Kamil mi unaví obránce a na mě zbývají nějaké ty góly. Tým se i do nové sezóny vzepjal k takovým výkonům díky změně trenéra, kterým se stal staronový Pepa Kuba. Jsem rád za naše výsledky i kvůli němu.
Ostatní mužstva z vás mají už respekt. Teď jedete do Břežan, které jsou papírově bez šancí. Nehrozí, že budete mít nosy nahoře?
Do Břežan jedeme vyhrát v plné sestavě!
Asi se nespletu, když řeknu, že cílem před sezónou byla záchrana. Změnily se nějak cíle po famózním začátku?
Já ani pořádně nevím, co bylo cílem před sezónou. Myslím, že Bečváry patří jednoznačně do Okresního přeboru, a proto bychom rádi hráli pohledný fotbal a nehráli ve strachu ze sestupu jako před dvěma lety. Aktuální pohled na tabulku ukazuje opačný pól, proto se nechme překvapit, jak vše dopadne. Jarní část sezóny bude úplně jiná...
Co Tě na tabulce nejvíce překvapuje?
V tabulce mě nejvíce těší na pohled na první místo. Překvapují mě výkony Libodřic a líbí se mi dravý fotbal Žíželic. Zásmukám přeju vyšší příčky a Břežanům za ostudné výkony v 1. B. třídě sestup do 3. třídy.
Jaké jsou Tvoje koníčky mimo fotbal?
Kromě fotbalu si rád s klukama zajdu na pivko a za písničkou, s taťkou na tenis nebo na badminton. Mimo jiné se také snažím se svým otcem v Bečvárech vychovávat další generaci fotbalistů. Zbytek volného času věnuji psaní diplomky a Kristýnce :-)
A obligátní jedenáctka - poděl se s námi o Tvůj top vtip.
Vtipy vyprávět neumím. Ani to nebudu zkoušet. Spíš bych tedy čtenáře pro pobavení přesměroval na úvodní díl seriálu Vyšehrad na stránce obbod.com. Dlouho jsem se tak nepobavil!
Mirku, děkuji za rozhovor a přeji hodné krásných zážitků s fotbalem

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.