Petr Bendl distanc na šest zápasů už nedostává

Bývaly to divoké časy, kdy záložník Petřína Plzeň neudržel svou vznětlivost na uzdě, pustil si pusu na špacír a počastoval rozhodčího nepěknými výrazy. Tradiční návštěvník McDonald's se už však zklidnil a nyní se plně soustředí na to, aby se přiblížil svému vzoru Lukovi Modričovi a vkročil do studia fyzioterapie tou správnou nohou.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Petře, většinu času bylo hlasování velmi vyrovnané, závěr jste však absolutně ovládl. Tušíte, čí to bude zásluha?
Myslím, že hlavní zásluhu na tom bude mít rodina a přítelkyně, která se do hlasovaní zapojila až poslední den, a samozřejmě kluci z kabiny, protože výhra znamená zajímavý příspěvek do kasy.
Z Hořovic jste body nepřivezli. Jaký to byl pro vás zápas?
Hráli jsme nejlepší fotbal ze tří doposud odehraných zápasů, ale paradoxně jsme poprvé vyšli bodově na prázdno. Myslím, že můžeme být i tak spokojení. V určitých fázích zápasu jsme dokázali přehrávat tým, který ještě minulý rok hrál ČFL. Jediné, co nás trápilo, byla koncovka, šancí na vstřelení kontaktního gólu jsme měli od 60. minuty požehnaně.
Z předchozích dvou utkání, ve kterých jste dle trenéra Vodrážky byli horším mužstvem, máte naopak pět bodů. Jak se zatím na začátek sezóny díváte?
Podle mého je bodový zisk zatím nad očekávání. V prvním kole ve Varech jsme opravdu byli horším mužstvem a remízu jsme tam urvali silou vůle. Myslím si však, že v domácím zápase proti Mariánským Lázním jsme byli lepší než soupeř a vyhráli zaslouženě. Teď jsme celý týden dělali vše, abychom byli dobře připraveni na zápas s Dobříší a připsali si další výhru.
Předpokládám, že prvotním cílem Petřína bude udržení divize.
Samozřejmě že po dvou předchozích nezdarech je hlavním cílem udržet se, ale já osobně bych rád skončil sezónu v horní polovině tabulky, protože kvalitu mužstva na to rozhodně máme.
V létě jste si zahráli proti Viktorii Plzeň. Jak na konfrontaci s předním českým týmem vzpomínáte?
Byla to super zkušenost, a především zážitek zahrát si proti hráčům, které jinak vidíte jenom v televizi, a zjistit, že jsou to taky jenom lidé, kteří si stěžují, že máme moc velké hřiště (smích). Samozřejmě jsme se během zápasu na polovinu soupeře moc nedostávali a prvních patnáct minut jsme se nedostali ani z našeho vápna, ale i tak na to vzpomínám jako na skvělý zážitek.
Když jsme u Viktorie Plzeň, tak se zeptám i na naši nejvyšší soutěž. Plzeň je stoprocentní, Sparta naopak tápe. Jak se na problémy celku z Letné díváte, co za nimi stojí?
Abych řekl pravdu, tak dění v české lize a ani jiných soutěžích moc nesleduji, občas se podívám na nějaký zápas Viktorky nebo Realu Madrid. Ať ale odpovím na otázku. Podle mého bude chvilku trvat, než si kompletně překopaný tým „sedne“ a začne mu to šlapat. Pokud budou hvězdy, které přivedlo vedení Sparty, odvádět stoprocentní výkony, tak si myslím, že Spartě ani Slavii nebude moct nikdo jiný konkurovat, včetně Viktorky.
Zpět k vám. Patříte mezi technické typy fotbalistů. Kdo je vaším vzorem?
Jednoznačně Luka Modrič, je to geniální fotbalista. Jeho přehled o hře je neuvěřitelný.
Prý vám nedělá problém nasadit i čtvery jesle za trénink. Kdo z kabiny Petřína je vaším oblíbeným cílem?
Většina spoluhráčů už ví, že na tréninku hraji na jesle skoro pořád, takže už se mi to málokdy povede. Mára Vohrna mi ale chce udělat radost, tak si je občas nechá nasadit (úsměv). Když chodím hrát za B-tým, musím po jeslích rychle uhýbat, ale naštěstí jsem za ně ještě nikdy nedostal pořádně naloženo.
Patříte mezi největší jedlíky v týmu, ač to tedy na vás není vůbec poznat. Prozradíte ostatním, jak to děláte?
Neřekl bych, že patřím mezi největší jedlíky, když vidím, co sní právě Mára Vohrna nebo Čupi. Z nich se mi protáčí panenky (úsměv). Já spíš sním nejvíc jídla z McDonald‘s z celého týmu. Že nepřibírám, nejsem úplně nadšený, protože pár kilo navíc by se mi hodilo. Ale asi mám dobré spalování.
Velké objednávky v McDonald’s u vás nejsou výjimkou. Vzpomenete si na největší, kterou jste si objednal a spořádal?
Velké objednávky v McDonald‘s jsou hlavně díky „benefitce“ Jirky Motla. Zrovna nedávno jsem povečeřel tři Big Macy, velké hranolky a Coca Colu.
Prý jste i velký nervák, hlavně tedy za volantem. Jste vznětlivý i na hřišti?
Musím říct, že jízda za volantem mě občas přivádí k šílenství, ale na hřišti se snažím ovládat a poslední dobou už se mi to i docela daří. Vznětlivý jsem hodně, ale většinou se mi povede to nějak ukočírovat a už se mi nestává, že bych třeba za rozhovor s rozhodčím měl šest zápasů stopku.
Na co narážíte?
Jednou, ještě v dorostu, jsem rozhodčímu během zápasu řekl až moc upřímně, co si o něm myslím, a pak jsem si šest zápasů nezahrál. Z takovýchto „výstřelků“ se člověk poučí a teď už se dokážu lépe ovládat.
Studujete Západočeskou univerzitu v Plzni. Co konkrétně?
Doteď jsem studoval obor Právo, po skončení třetího ročníku jsem studium přerušil a od 11. září nastupuji na Fakultu zdravotnických studií, obor Fyzioterapie. Právo není úplně nejzábavnější obor a k fyzioterapii mám hodně blízko, myslím, že mě bude bavit víc.
V páteční večer vypukne pro naši reprezentaci další z klíčových duelů kvalifikace o MS, v Edenu přivítáme silné Německo. Jak utkání dopadne?
Německo vyhraje 0:3.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.