Libodřice si v příštím roce troufají na bednu, tvrdí shodně Milan Pánek a Pavel Škopek

Hned čtyři hráči Libodřic zaznamenali v posledním zápase tři a více branek a dva z nich se dostali na čelo hlasování o hráče kola. Proto vám nyní nabízíme dvojrozhovor s Milanem Pánkem a Pavlem Škopkem, který připravil klub FK Libodřice, jmenovitě si s oběma hráči povídal kondiční trenér Ondra Beran.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.
0
Oba dva jste v tomto kole nastříleli hattrick. Škópo, pro tebe to byl první hattrick mezi dospělými, navíc z pozice krajního obránce. Jaký to byl pocit a jak jsi ho následně oslavil?
Nejprve bych chtěl pogratulovat Míňovi k jasnému vítězství. Zasloužil si to, ale nejen za tento zápas, ale za výkony, jaké převádí po celou sezónu. Pocit je to samozřejmě příjemný, ale kdybych ho nastřílel v následujícím utkání, bylo by to mnohem příjemnější. Na druhou stranu proti týmu, který proti nám nastoupil, musel dát hattrick skoro každý. A to, že jsem krajní obránce, u nás moc neznamená. Všichni se snažíme hrát útočně. Moc jsem ho neslavil. Došel jsem si s mojí Leničkou na dvě zasloužená píva :)
Míňo, ty už jsi v tomto směru ostřílenější. 21 vstřelených gólů do sítě soupeře v letošní sezóně není vůbec špatné. Máš nějaký, který si hned vybavíš ?
Nejdříve bych chtěl poděkovat všem, kteří mě podpořili a poslali mi hlas. Ať už to byla moje ségra, přítelkyně, rodina, kamarádi, spoluhráči. Opravdu si toho moc vážím. Většinou si vstřelené branky moc nepamatuji, ale jediná, kterou si dokážu vybavit, je asi z Bečvár, kdy brankář špatně vykopl míč a já jsem z prvního doteku vstřelil gól z půlky hřiště. Zkrátka jsem se ukopl.
Ve stejném zápase se také ještě trefil 3x Pavel Sova a dokonce 4x Marek Hrstka a to za pouhých 45min. Trochu moc gólů na jedno utkání...
Škópa: Jak jsem říkal. Proti týmům, které k vám přijedou v deseti, respektive v devíti lidech, a půlka z toho nedosahuje kvalit OP, musí dát gól každý a čekal bych, že je porazíme větším rozdílem. U Soviče to pro mě není překvapením a Mára se měl trefovat třeba ve Třech Dvorech, kdy spálil, co šlo. Míňa: Branek v tomhle zápase padlo hodně, ale vše to pramenilo z rozpoložení, ve kterém přijelo Dobré Pole. Ale co se týkalo naší hry, tak si myslím, že jsme nehráli zas tak špatně. 14 vstřelených branek, 0 inkasovaných je krásný počin. Hlavně jsme hráli týmově.
Po událostech z poslední doby, kde pár mužstev není schopno přijet na zápas v 11 lidech. Jak hodnotíte celkovou kvalitu OP?
Škópa: Na začátku soutěže jsem čekal, že okres bude pro tento ročník jeden z nejtěžších. Postupem času se vše však rychle vykrystalizovalo. Týmy jako Český Brod, Tuchoraz nebo právě Dobré Pole nemají na tuto soutěž. Zvláště u DP mě to štve nejvíce. Takové rychlokvašky. Míňa: Kvalita OP je podle mě dobrá. V této soutěži může každý porazit každého až na poslední 2 týmy, které lehce zaostávají. Jinak čelo tabulky je na dobré úrovni.
Máte před sebou poslední utkání sezóny ve Velimi. Bude to souboj o konečné čtvrté místo tabulky. Jak se na něj těšíte?
Škópa: Těším se na něj nesmírně. Je to pro mě takové finále a odměna za celou sezónu. Čekám vyrovnané utkání a vynikající fotbal z obou stran. Zároveň se těším i na to, že konečně nebudu okopaný jak brambory. Disciplinovanost Velimi mě až děsí. Míňa: Do Velimi se moc těším. Krásné hřiště a k tomu souboj o 4. místo, co více si přát. Každopádně víme, že to bude bitva, ale budeme chtít tento souboj zvládnout.
Libodřice po celou dobu sezóny podávaly vyrovnané výkony. Jak hodnotíte její průběh?
Škópa: Až na dvojzápas s Kouřimí bych celou sezónu hodnotil více než kladně. Za dobu, co nastupuji v Libodřicích, jsem neměl tak dobrý pocit jako teď. Ono když máš kde brát fyzickou sílu, tak se ti hraje mnohem lépe, než když od 70. minuty šlapeš vodu a funíš jak Sentinel. (pozn.redakce: parní nákladní automobil:) Míňa: Řekl bych, že sezóna byla úspěšná. Tolik bodů jsme už dlouho neměli a po dlouhé době jsme nehráli o záchranu, ale naopak o vršek tabulky. A co se týče průběhu, tak za mě jsme předváděli vyrovnané výkony celou sezónu s tím , že se najde zápas, kdy to prostě nevyšlo.
Popište váš nejlepší a naopak nejhorší moment během sezóny?
Škópa: Nejhorší moment byl jednoznačně celý zápas v Kouřimi. To byl strašný horor. Taková trochu bezmoc. A nejlepší?…..Konfrontace s nejlepšími týmy a vyrovnané zápasy s nimi. Stabilní výkony po celou sezónu. Tu sezónu bych celkově hodnotil jako skvělý zážitek. A samozřejmě gól proti Býchorům, i když jsem to úplně nechtěl.:) Míňa: Nejlepší moment sezóny asi nějak teď nevím. Nejspíš to budou asi 3 branky do sítě Žiželic, ale nejhorší moment je určitě zranění zadního stehenního svalu, kvůli kterému jsem nemohl hrát zápas a pár jich dohrát.
Zápas, na který si vzpomeneš. Který byl něčím specifický, nezapomenutelný?
Škópa: Tak určitě domácí zápas proti Tuchorazi. Když jsi nám slíbil, že za 8:0 a více nám umyješ kopačky. Já mám za tu dobu už druhé a pořád špinavé. Míňa: To vím hned. Zápas v Jevanech, na který se nedá jen tak zapomenout, kdy jsme za trenéra Zelinky nastříleli 9 branek a odvezli si vítězství 9:5. Byl to zápas hodně vyhrocený a tvrdý s tím, že do čeho jsme kopli, tak skončilo v bráně.
Čeká vás zasloužená pauza před novou sezónou. Jakým způsobem ji budete trávit?
Škópa: Tak chci hodně času věnovat rodině. Během sezóny ji trochu odbývám, protože trénuji ještě starší žáky ve Štítarech. Dále nás ještě čeká turnaj v Radimi a hlavně svatba. Na tu se těším nejvíce.:) Míňa: Určitě nějakou brigádou a když bude volno tak nějaký výlet s přítelkyni, rodinou a přáteli.
Co si slibujete od příští sezóny?
Škópa: Tak od příští sezóny si slibuji hodně. Já osobně bych chtěl pomýšlet na nejvyšší příčky a doufám v posílení a doplnění kádru. Se 13-14-ti lidmi se to už moc hrát nedá a navíc se zvedne konkurence. Mohli bychom všichni udělat zase o krůček navíc a jít společně klidně i za vítězstvím v soutěži. Všichni víme, co nás čeká v letní přípravě. Ty to z nás dostaneš!! Míňa: Určitě se poprat o bednu!!!

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.